علی صباحی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در انتخاب رشته عوامل درونی و بیرونی دانش آموزان موثر است، اظهار داشت: خانواده، تبلیغات رسانه ، بازار کار، علم و تکنولوژی، ظرفیت پذیرش دانشگاهها از عوامل بیرونی موثر در انتخاب رشته هستند.
صباحی در ادامه تصریح کرد: از عوامل درونی نیز می توان به علاقه، ویژگی شخصیتی، هوش و استعداد، اعتقادات دینی، ارزشها و باورها، توانایی و مهارت، اهداف و انگیزه و تجربه اشاره کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات دانش آموزان عدم شناخت خودشان است، بیان داشت: آموزش و پرورش طی دو سال گذشته به صورت علمی به این مسئله رسیدگی کرده است و دو آزمون استعداد و رغبت را برای دانشآموزان در دوران متوسطه برگزار میکند.
کارشناس مسئول مشاوره تربیتی آموزش و پرورش استان کرمان اذعان داشت: مراکز مشاوره تنها راهنمایی، اطلاعات لازم و پیشنهادات را به داوطلبان میدهند و داوطلبان باید بدانند که به هر طریقی که انتخاب رشته انجام دهند، مسئولیت مستقیم آن به عهده خودشان است.
وی افزود: داوطلبان به پایگاهها و مراکز انتخابات رشته شناخته شده و معتبر مراجعه کنند.
صباحی با اشاره به اینکه مشاور متخصص باید دارای اطلاعات کافی در مورد مشاوره تحصیلی و علوم تربیتی باشد، گفت: مشاور متخصص باید با توجه به علاقه داوطلب، مورد اعتماد بوده و سابقه کاری و تجربی نیز در این زمینه داشته باشد.
این مسئول ابراز داشت: داوطلبان کنکور 92 در هنگام انتخاب رشته به دانشگاههای پذیرنده رشته مدنظر، توانایی ذهنی،علاقه شخصی، جسمی، روحی، نحوه پذیرش دانشگاهها، وضعیت ادامه تحصیل، گرایش رشتهها توجه کافی داشته باشند.