اصفهان - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های روان تنی اصفهان گفت: شناخت بیشتر بیماری‌های روان‌تنی از سوی جامعه پزشکی به دلیل توجه بیشتر پزشکان به این بیماری است نه اینکه بیماری روان‌تنی در حال شیوع و افزایش بیشتر است.

حمیدرضا افشار در گفتگو با مهر اظهار داشت: مسئله بیماری‌های روان‌تنی، مشکلات عصبی و بیماری‌های جسمی ناشی از آن در تمام دوران بوده و هر چه میزان استرس، فشارهای اقتصادی، خانوادگی و شغلی افراد بیشتر شود احتمال پیدایش و بروز این دسته از بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه ذهن و بدن بر یکدیگر اثر مستقیمی دارند، ادامه داد: منشا بسیاری از سردردها، بیماری‌های گوارشی و روده‌ای عصبی است که نیاز است پزشکان به محض تشخیص با ارائه مشاوره در جلسات مختلف به جای دارو درمانی فرد را از عوامل بروز بیماری که شامل استرس، اضطراب و تنش‌های شغلی و محیطی است، دور کنند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های روان‌تنی اصفهان افزود: تشخیص و درمان بیماری‌های روان‌تنی در مطب‌ها، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی باید اجرا شود.

وی با بیان اینکه هم ‌اکنون در تعداد محدودی از بیمارستان‌های بزرگ اصفهان به درمان روان‌تنی بیماری‌ها پرداخته می‌شود، اظهار داشت: در نخستین گام پزشکان ضمن گرفتن شرح‌حال اولیه از بیمار، فرد را برای دریافت مشاوره ارجاع می‌دهند که در مسیر مشاوره درمانی علائم درد بیمار را با دارو بهبود می‌بخشند و بیمار را در مسیر درمان کامل قرار می دهند.

افشار گفت: طول مدت درمان بیماری‌های روان‌تنی بستگی به نوع بیماری و شدت بیماری و اینکه فرد در چه موقعیت و محیطی شغلی و وضعیت روحی قرار دارد، متفاوت است.

وی آموزش بیماران و پزشکان را در ارتباط با بیماری‌های روان‌تنی لازم و ضروری خواند و گفت: آگاه سازی و آشنایی جامعه پزشکی با اهمیت این دسته از بیماری‌ها و قبول بیمار‌های روان تنی از سوی بیماران و تن دادن بیماران به درمان این بیماری‌ها در اولویت‌ کاری این مرکز قرار گرفته است.

برچسب‌ها