به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره و جایزه نشانهنوشته فیلم محمد رسولالله (ص) صبح امروز چهارشنبه، 23 مرداد با حضور مجید مجیدی، کارگردان این پروژه سینمایی و ابراهیم حقیقی، هنرمند پیشکسوت گرافیک و دبیر جشنواره نشانهنوشته فیلم محمد رسولالله (ص) در خانه هنرمندان برگزار شد.
مجید مجیدی نخستین سخنران این نشست بود که گفت: فیلم محمد رسولالله (ص) به دلیل اهمیت موضوعی که دارد و با توجه به حساسیتهایی که در جهان اسلام نسبت به این فیلم وجود دارد و علاوه بر تمام اینها به خاطر هجمهها و هتک حرمتهایی که در این چند سال اخیر به شخصیت رسولالله و دین مبین اسلام وارد شده است، نیاز به جشنواره نامنوشته داشت.
وی افزود: برای عنوان این فیلم جایزه نشانهنوشتهای ترتیب دادیم و از همه هنرمندان جهان اسلام خواستیم که همه جمع شوند تا یک جریان و حرکت مناسب و خوب را شروع کنیم.
کارگردان فیلم محمد رسولالله (ص) ادامه داد: قبلتر از این هم جشنوارههایی به این شکل و بهانه برگزار شده ولی جایزه نامنوشته ما کمی تخصصیتر است و بنا داریم که از میان نامنوشتههایی که به دستمان میرسد یکی را برای تیتراژ انتخاب کنیم و البته از آثاری که به جشنواره خواهد رسید نمایشگاهی نیز برگزار خواهیم کرد.
وی خود را مبتکر این جایزه دانست و بیان کرد: بعد از اینکه این جایزه را طراحی کردم با آقای ابراهیم حقیقی صحبت کردم و وی نیز کار با ما را پذیرفت.
مجیدی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا الزاما اثر برگزیده جشنواره نامنوشته برای تیتراژ فیلم هم استفاده خواهد شد و شما به نظر هیئت داوری تمکین خواهید کرد؟ گفت: الزاما اثر برتر تیتراژ فیلم نیست. به هرحال داوران این جشنواره اثری را به عنوان اثر برتر انتخاب میکنند و از میان آثار رسیده نیز 10 اثر خوب را برمیگزینند ولی شاید این اثر خیلی مناسب تیتراژ ابتدایی و پایانی فیلم محمد رسولالله (ص) نباشد.
وی ادامه داد: شاید اثری که انتخاب کنم حتی در میان 10 اثر اول هم نباشد اما تجربه نشان داده که نظرات کارشناسی یکی خواهد شد ولی با هیئت داوران شرط کردیم که شاید اثری به جز اثر انتخابی آنها را برای تیتراژ فیلم انتخاب کنیم.
کارگردان فیلم "آواز گنجشکها" در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا سازمان زیباسازی جوایز و هزینههای جشنواره را تقبل کرده است یا خیر؟ گفت: فعلا که تقبل کرده ولی در ادامه چه اتفاقی بیفتد نمیدانیم.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع فیلم و ضرورت پرداخت به موضوعاتی از این قبیل که بتواند در جهان اسلام جریانسازی کند از همه هنرمندان میخواهیم که در این جشنواره شرکت کنند. در سالهای آینده نیز این جشنواره برگزار خواهد شد ولی با توجه به اتمام پروژه فیلم محمد رسولالله (ص) در سالهای آتی، شکل جشنواره عوض خواهد شد.
مجیدی با ذکر این جمله که شاید تیتراژ فیلم براساس نشانهنوشته انتخاب شده نباشد، گفت: به خاطر عوامل زیادی که فیلم دارد شاید تیتراژ ابتدایی نداشته باشیم و اسمها و عناوین را به انتهای فیلم منتقل کنیم.
کارگردان فیلم "بچههای آسمان" کل ساخت فیلم محمد رسولالله (ص) را برای وحدت در جهان اسلام دانست و بیان کرد: ایده برگزاری این جایزه گرافیکی از فیلم آمده است ولی به صورت کلیتر باید بگوییم که این فیلم و حتی همین جشنواره برای ترسیم یک فضای درست و قرائت کامل از اسلام است و فکر کردم که با ساخت این فیلم به یک وفاق در جهان اسلام برسیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا هجمههای گسترده مطبوعات و شخصیتهای جهان عرب در مورد فیلم بر تعداد آثار خارجی که برای جشنواره نشانهنوشته فیلم محمد رسولالله (ص) ارسال شده تاثیر منفی نگذاشته است؟ گفت: من برای این فیلم به سراغ علمای اهل تسنن و شیعه رفتم ولی به هر حال این هجمهها صورت گرفته و فیلم من را با کجفهمیها و کجسلیقههایی مورد شماتت قرار دادهاند ولی هنرمندان تجسمی و گرافیست به این مورد توجه نکرده و نخواهند کرد و من مطمئنم که آثار زیادی به دستمان خواهد رسید.
مجیدی در پایان و در پاسخ به این سوال که چرا از فیلم محمد رسولالله (ص) اخبار زیادی بیرون نمیآید؟ گفت: این محافظهکاری من نیست. بهتر است نام آن را مراعات کردن بگذاریم زیرا اهمیت موضوع فیلم خیلی بالاست و راجع به این موضوع حرف زدن قبل از اینکه آماده شود، اشتباه است.
در ادامه ابراهیم حقیقی گفت: پروژه سینمایی محمد رسولالله (ص) پروژه بزرگی است و به خاطر شکل و محتوایی که دارد رفتار درخور و حرفهای خاص خود را میطلبید. در سینمای حرفهای دنیا نیز رایج است که برای فیلمهای بزرگ از طراحان حرفهای دعوت به عمل میآید تا تیتراژها را طراحی کنند حتی برخی تیتراژها منجر به طراحی یک فونت میشوند.
وی افزود: این پروژه لیاقت این رفتار حرفهای را داشت پس قرار شد که با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران این جایزه را برگزار کنیم. طبق فراخوانمان تا 16 شهریور منتظر رسیدن آثار هستیم که تاکنون 635 نفر در سایت ما نامنویسی کرده و 164 اثر نیز به دستمان رسیده ولی مطمئنیم که در هفته آخر مهلت ارسال اثر به جشنواره، آمار به سرعت بالا خواهد رفت.
طراح سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: در فراخوانمان ذکر کردهایم که هنرمندان میتوانند هم به زیان فارسی و عربی و هم به لاتین اثر طراحی کنند و برای ما بفرستند. انتظار حضور زیاد هنرمندان خارجی را نداریم زیرا به دور از دایره جهان اسلام کمتر کسی با حروف و الفبای فارسی آشنا است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد برگزیدههایی که در فراخوان آمده است 3 نفر است ولی هیئت داوران متشکل از من، جلیل رسولی، صداقت جباری، حبیبالله صادقی، مسعود نجابتی، صطفی گودرزی، صادق قرهمصطفی (ترکیه) و مامون سکال (آمریکا) این اختیار را دارند که نفراتی را هم مورد تشویق قرار دهند.
حقیقی در مورد زمان برگزاری نمایشگاه و مکان برگزاری آن توضیح داد: با توجه به توافقی که با سازمان زیباسازی شهرداری تهران انجام شده افتتاحیه و برگزاری نمایشگاه در 24 مهرماه و در برج میلاد خواهد بود ولی نمایشگاه را در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) هم برپا خواهیم کرد.
وی در مورد برگزاری نمایشگاههای خارجی از آثار رسیده به جشنواره گفت: اگر آثاری که به جشنواره رسید ظرفیت برگزاری نمایشگاههای متعدد را داشته باشد هم در داخل و هم در خارج از کشور آثار را میچرخانیم.