دوازده تا پانزدهم شهریورماه جاری قرار است در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برای اولین بار، جشنواره و نمایشگاهی برگزار شود که در آن اجتماع رنگارنگی از انواع گونه ها و گیاهان داروئی و صمغ های نباتی، ضمن نوازش چشمها و نگاهها، فضای نمایشگاه را نیز عطرآگین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، صمغ های نباتی و صنایع وابسته، در این جشنواره و نمایشگاه بیش از دو هزار و 500 نوع گیاه داروی و گونه داراي خواص عطري، ادويه‌اي، آرايشي و بهداشتي، رنگ دهنده، طعم دهنده و مكمل غذايي و همچنین انواع داروهای گیاهی تولید شده و دستگاه ها و تجهیزات مدرن تبدیل و تولید داروهای گیاهی در معرض دید متخصصان و عموم قرار خواهد گرفت.
 
نخستین جشنواره داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، صمغ های نباتی و صنایع وابسته ، با اهداف معرفی گونه های گیاهی ایران ، ارتقاء سطح دانش عمومی در زمینه کشت، استخراج، بسته بندی گیاهان دارویی، طب سنتی، تهیه محصولات ارگانی، معرفی و نمایش انواع عرقیات، عطر، اسانس و محصولات ارگانیک نظیر زعفران، عسل و ادویه جات برپا مي شود.

معرفی و تقدیر از برگزیدگان در زمینه های صادرات ، کار آفرینی ، بسته بندی داروها و شناسایی ظرفیت های موجود در زمینه های صادرات ، کار افرینی ، بسته بندی داروها و شناسایی ظرفیتهای موجود در زمینه گیاهان دارویی و ارتقاء سطح عملکرد عاملین این صنعت در کشور و تبدیل آن به ثروت در راستای جهاد اقتصادی ، از ديگر اهداف اين جشنواره است.

سرزمين ايران از نظر تنوع گياهي، به خصوص از منظر گياهان دارويي، جايگاه منحصر به فردي در جغرافياي گياهي جهان دارد. تعداد گونه‌هاي گياهي ايران در حدود 8000 گونه است و تحقيقات دانش‌پژوهان كشور نشان داده است كه از اين تعداد ، حدود3000  گونه داراي خواص دارويي است.
هنوز دست آوردهاي علمي علما و دانشمندن بنام و كم نظير اين مرز و بوم بويژه شيخ الرئيس ابوعلي سينا از منابع معتبر علمي و دروس دانشگاهي كشورهاي پيشرفته محسوب مي شود.

تنوع اقليمي، تنو ع گونه اي و ذخاير ژنتيكي از ويژگيهاي بارز اين سرزمين بوده و با بهره گيري از هشت هزار گونه گياهي ، همواره استفاده از گياهان دارويي و تأمين دارو از منشاً گياه از ويژگيهاي بارز طب ایرانی محسوب می شود.عليرغم اين پيشينه تاريخي درخشان و گذشته پرافتخار، عملاً جايگاه ايران امروز در اين دانش از موقعيت مناسب و مطلوبي در جهان برخوردار نيست، لذا تمهيدات لازم براي احياء و بازگرداندن اين سيادت فراموش شده و ارتقاء اهداف متعالي طب ايراني كه گياهان دارويي سنگ بناي آن را تشكيل مي دهد، امری  اجتناب ناپذیر است.

اكنون حجم تجارت جهاني گياهان دارويي بيش از 43 ميليارد دلار است و پيش بيني مي شود درسال 2050 ،  به 5 تريليارد دلار برسد.

نخستین جشنواره داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، صمغ های نباتی و صنایع وابسته از 12 تا 15 شهریور ماه جاری هر روز از ساعت 9 تا 16 در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقمتدان است.