شیوع بیماری وبا در بین افاغنه در حالی رو به افزایش است که طی روزهای اخیر موارد ابتلاء به بیماری در جامعه بومی در استانهای جنوبشرق نیز گزارش شده این درحالیست که مسئولان رعایت نکات بهداشتی و جلوگیری جدی از ورود اتباع غیرمجاز و کنترل مرزها را برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری ضروری می دانند.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها اخبار مربوط به شیوع وبا در جمعیت اتباع خارجی در استان کرمان هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد، در ابتدا موارد ابتلا محدود گزارش شده بود اما پس از مدتی رسما از شناسایی هفت مورد بیمار مبتلا به وبا در جمعیت افاغنه و تنها در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داده شد اما طبق آمار منتشر شده روز گذشته آمار مبتلایان به 14 مورد رسیده است.

همچنین استان کرمان زیر پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و جیرفت نیز قرار دارد که تاکنون اخبار رسمی در خصوص تعداد ابتلا در این دو حوزه علوم پزشکی منتشر نشده است این درحالی است که به دلیل قرار گرفتن در فصل برداشت محصول پسته شهرستانهایی مانند رفسجان، زرند، سیرجان، کرمان مملو از افاغنه مجاز و غیر مجاز است روند ورود افاغنه غیر مجاز به صورت قاچاق از مرزها به رغم تلاش نیروی انتظامی ادامه دارد و گویا باید تصمیمی در خصوص کنترل شدید مرزها در سیستان و بلوچستان گرفته شود خبرها از مرگ حداقل دو نفر در استان کرمان بر اثر این بیماری حکایت دارد.

در جنوب کرمان نیز اوضاع مطلوب گزارش نشده است این وضعیت به خصوص در شهرستان رودبار به نظر می رسد پر رنگ تر است.

صدا و سیمای استان کرمان نیز در بخشهای خبری متعدد به مردم در خصوص رعایت نکات بهداشتی هشدارهای لازم را می دهند با این اوضاع به نظر می رسد ایجاد حساسیت بیشتر در بین جمعیت بومی استان کرمان و جلوگیری از ورود افاغنه غیر مجاز به استان کرمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

ابتلا 14 نفر تنها در یک حوزه بهداشتی استان کرمان/ شیوع بیماری در بین افاغنه

مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز امروز در خبری که بر روز سایت دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار گرفته است از ابتلای 14 نفر در حوزه عملیاتی این دانشگاه خبر داده است و گفته است: با اقدام به موقع جهت شناسایی و درمان مبتلایان، خوشبختانه تاکنون هیچ مورد فوتی در اثر ابتلا به بیماری وبا در کرمان گزارش نشده است.

تعداد بیماران رو به افزایش است

روح الله زحمتکش در این رابطه  با بیان اینکه همچنان شاهد افزایش ابتلا به بیماری وبا، در جمعیت اتباع بیگانه هستیم، افزود: تا روز یکشنبه هفدهم شهریور ماه،  14 نفر از افاغنه در 10 شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان به بیماری وبا مبتلا شده اند.



 وی با تشکر از فعالیت رسانه ها در زمینه اطلاع رسانی صحیح گفت: با توجه به پوشش رسانه ای خوبی که در حال انجام است، انتظار می رود نکات بهداشتی مد نظر آحاد جامعه قرار گرفته و نسبت به اجرای دقیق آن اهتمام ورزند.

دکتر زحمتکش ادامه داد: توصیه های بهداشتی که به اطلاع مردم رسانده می شود با ماهیت بیماری و راه های سرایت آن ارتباط مستقیم دارد.

وی با تأکید به رعایت نکات بهداشتی در زمینه جلوگیری از ابتلا به وبا گفت: رعایت نظافت و بهداشت فردی، رعایت بهداشت محیط، مصرف آب آشامیدنی سالم، ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات، شست و شوی دقیق دست ها قبل از صرف غذا و بعد از اجابت مزاج، همه افراد را از ابتلا به بیماری در امان خواهد داشت.

وی تأکید کرد: با این روند اطلاع رسانی و رعایت نکات بهداشتی ذکر شده انتظار می رود بیماری وبا از محدوده افاغنه فراتر نرود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی کرمان هشدار داد: اما در صورت سهل انگاری و بی توجهی افراد، ممکن است شاهد ابتلای جمعیت ایرانی نیز به بیماری وبا باشیم.

خود درمانی نکنید/ جلوگیری از ورود اتباع بیگانه غیرمجاز

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در گفتگو با مهر در سفری که چند روز قبل به کرمان داشت خواستار رعایت جدی نکات بهداشتی توسط مردم شد و گفت: کارهای ابتدایی مانند شست و شوی مداوم دستها، مصرف آب از منابع مطمئن و سالم و عدم مصرف میوه و سبزیجات مشکوک و شسته نشده از مهمترین مواردی است که می تواند از ابتلا به وبا جلوگیری کند.

محمد مهدی گویا افزود: تاکنون اکثر موارد شناسایی شده افغانی بوده اند و به صورت غیر مجاز وارد کشور شده اند و باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

وی گفت: منشاء این بیماری اتباع کشورهای شرقی بوده اند که بدون قرنطینه و کنترل وارد کشور شده اند و برخی از آنها دچار نشانه های وبا بوده اند.

وی از مردم خواست در صورت هر گونه نشانه اسهال و استفراغ در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند و از خوددرمانی به شدت خودداری کنند.

گویا بر نظارت جدی آب آشامیدنی، دفع فاضلاب انسانی و نظارت جدی برمواد غذایی تاکید کرد.

سبزیجات و کودهی با فاضلاب انسانی/ مردم سبزیجات استفاده نکنند

محمد اقدامی، کارشناس بهداشتی در گفتگو با مهر اظهارداشت: بیماری وبا هم اکنون در افغانستان شیوع پیدا کرده است و قاچاق انسان از مرزهای شرقی منشاء اصلی بروز وبا در استان کرمان است.

وی افزود: باید در اسرع وقت کنترل جدی در خصوص ورود این افراد صورت گیرد و کارفرمایان از به کارگیری این افراد خودداری کنند.

اقدامی افزود: اکثر این افراد در باغهای پسته و محصولات کشاورزی در فصل جدید کاری مشغول به کار هستند.

وی از استفاده فاضلاب انسانی در برخی سبزیکاریها خبر داد و از مردم خواست به صورت جدی از مصرف اینگونه مواد غذایی فعلا خودداری کنند.

وی هوشیاری مردم و رعایت نکات بهداشتی را مهمترین راهکار برای کنترل این بیماری دانست.

وی زندگی دسته جمعی افاغنه و عدم رعایت نکات بهداشتی در بین این افراد را عامل دیگری از شیوع این بیماری دانست و گفت: مردم باید در صورت مشاهده هر گونه علائم این بیماری مراتب را به مراکز بهداشتی اطلاع دهند.

همچنین خبرهای نا خوش آیندی از برخی از شهرستانهای جنوبی استان کرمان به خصوص رودبار در زمینه ابتلاء افاغنه به این بیماری به گوش می رسد.

کنترل مرزها برای جلوگیری از ورود اتباع غیر مجاز ضروری است/ کرمانها چوب صنعت پسته را می خورند

در این میان ساماندهی افاغنه و ممنوع الورود شدن انها به استان کرمان با توجه به حضور گسترده افاغنه در استان کرمان که تعداد آنها نزدیک به 200 هزار نفر تخمین زده می شود می تواند از بروز چنین مشکلاتی در استان کرمان جلوگیری کند این درحالیست که با وجود درخواستهای مردمی برای ممنوع الورود شدن کرمان برای افاغنه اما مسئولان استان تامین کارگر برای صنعت پسته را بهانه ادامه حضور اتباع بیگانه در کرمان می دانند.

در این میان مردم کرمان در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و هم اکنون بهداشتی تاوان حضور این افراد را می دهند و در حقیقت در حالیکه اکثر ارز ناشی از پسته در بانکهای خارج از کشور پس انداز می شود اما هزینه های سنکین صنعت پسته به کرمانیها تحمیل می شود.

توجیه حضور افاغنه در کرمان اگر صحیح نیز باشد باید همراه با کنترل شدید برای جلوگیری از ورود اتباع بیگانه غیر مجاز انجام شود اما شواهد نشان دهنده ادامه قاچاق انسان از مرزهای شرقی به استان کرمان است.