به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی ضامن آهو از 20 شهریور ماه کار خود را در فرهنگسرای طوبی بندرعباس آغاز کرده است. جشنواره ای که برگزاری آن از سال 86 در استان هرمزگان آغاز شده و طی سالیان اخیر تحولات بزرگی را در تئاتر کودک و نمایش عروسکی استان هرمزگان ایجاد کرده است.
ضامن آهو به عنوان یکی از جشنواره های زیر مجموعه جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و به طور تخصصی در بخش تئاتر کودک و نمایش عروسکی و با محوریت نمایشهای مرتبط با حضرت امام رضا فعالیت خود را در استان هرمزگان آغاز کرد و هم اکنون به یکی از جشنواره های معتبر تئاتر کودک کشور تبدیل شده که هرساله گروههای مختلفی مشتاق شرکت در آن هستند.
شکوفایی تئاتر کودک در هرمزگان با جشنواره ضامن آهو
هنر نمایش و تئاتر در هرمزگان از پیشینه ای بسیار طولانی برخوردار است اما در این میان به مبحث بسیار مهم نمایشهای مخصوص کودکان و آثار عروسکی توجه کمتری صورت گرفته بود، اما برگزاری جشنواره ضامن آهو در هرمزگان شکوفایی گروههای تئاتر کودک این استان را در پی داشت و این گروهها توانستند در کنار رقابت با گروههای نمایشی دیگر نقاط کشور به خوبی رشد کنند.
کسب رتبه های برتر جشنواره ضامن آهو توسط گروههای هرمزگانی بیانگر این مسئله است که جشنواره ضامن آهو انگیزه ای مضاعف را در میان اهالی هنر نمایش استان هرمزگان برای اجرای کارهای مخصوص کودکان ایجاد کرده و گروههای نمایشی هرمزگان پس از برگزاری این جشنواره توانستند به خوبی خود را در کشور مطرح کنند.
ضامن آهو راه رسیدن به جشنواره های بین المللی
ضامن آهو هم اکنون در کشور به جشنواره ای تبدیل شده به گونه ای که که در هفتمین دوره آن 57 گروه نمایشی متاقضی شرکت در این جشنواره بودند اما از میان آنها تنها 10 اثر برتر به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.
این جشنواره معتبر هم اکنون یکی از راههای ورود به جشنواره بین المللی تئاتر فجر است و اثر برتر بخش تئاتر صحنه ای جشنواره ضامن آهو در هرمزگان به جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه پیدا می کند.
همچنین اثر برتر بخش تئاتر عروسکی جشنواره ضامن آهو نیز به جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی مبارک که هرساله توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود، نیز راه پیدا می کند.
رسیدن به این دو جشنواره معتبر بین المللی موجب شده تا گروههای نمایشی منتخب هرساله تمامی تلاش خود را برای اجرایی مطلوب در جشنواره ضامن آهو به کار ببندند و از این رو علاقه مندان به تئاتر کودک در هرمزگان هرساله شاهد اجراهایی با کیفیت در جشنواره ضامن آهو هستند.
انتقال مفاهیم دینی به کودکان از طریق هنر نمایش
اما اگر از سویی دیگر به جشنواره ضامن آهو بنگریم، برگزاری مستمر این جشنواره شور و اشتیاق خاصی را در میان کودکان و نوجوانان هرمزگانی نیز ایجاد کرده است، به گونه ای که دیگر هرساله همزمان با دهه کرامت و ایام ولادت حضرت امام رضا (ع) کودکان و نوجوانان و همچنین علاقه مندان به تئاتر در هرمزگان منتظر برگزاری جشنواره ای با نمایشهای بسیار خوب هستند.
آثار این جشنواره که تمامی آنها حاوی داستانهایی با موضوع حضرت امام رضا هستند، ارتباط معنوی بسیار خوبی را با مخاطبان کودک و نوجوان خود ایجاد کرده اند و به نوعی می توان گفت این جشنواره تاثیرات معنوی بسیار خوبی را در کودکان داشته و آنها را از همین سنین کم با مفاهیم دینی آشنا شاخته است.
آموختن مفاهیم دینی و معنوی به کودکان مسئله ای است که نتایج بسیار مثبت آن را در آینده خواهیم دید و در این میان استفاده از هنر نمایش برای انتقال این مفاهیم دینی نیز بسیار موثر خواهد بود که جشنواره ضامن آهو در این راستا توانسته نقش بسیار مهمی را در تربیت دینی کودکان ایفا کند.
اما با وجود تمامی این مسائل می توان گفت، جشنواره ضامن آهو توانایی پیشرفت بسیار بیشتر را دارد و مسئولان برگزاری آن نباید به حد فعلی اکتفا کرده و باید به فکر برگزاری جشنواره در سطوح بسیار بالاتری باشند.
روزهای برگزاری جشنواره ضامن آهو را می توان به نوعی روزهای بهار و شکوفایی دیگری برای هنر نمایش به خصوص نمایش عروسکی و کودکان در استان هرمزگان دانست که چشم تمامی فعالان تئاتر کودک در کشور را به خود معطوف می سازد.
در هفتمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی ضامن آهو نمایش «یه دونه به مورچه» به نویسندگی فاطمه شکوهی و کارگردانی داوود بختیاری(عروسکی) از تهران، نمایش "عید نوروز، حاجی فیروز" به نویسندگی شیما شادمانی و کارگردانی شیما شادمانی و سعید باغبانی از همدان و نمایش های «یک تیر و دو نشان» به نویسندگی و کارگردانی وحید حمیدی زاده(عروسکی)، «بهشت دوره یا نزدیک» به نویسندگی داوود فتحعلی بیگی و کارگردانی نسیم یاقوتی(عروسکی)، «قصه سارا و نذر آقا بزرگ» به نویسندگی و کارگردانی مهدی سیم ریز(صحنه ای) و «گام بلند لک لک» به نویسندگی رئوف دشتی و کارگردانی سیدجواد رحیم زاده(صحنه ای) از مشهد به همراه نمایش های «دیریا» به نویسندگی و کارگردانی عفت تفضلی(عروسکی)، «بی بی دریا» به نویسندگی سعید موحدی و کارگردانی عبدالله دستان(صحنه ای)، «کفشداری» به نویسندگی و کارگردانی مصیب داوری(صحنه ای) و «صدای ساز» به نویسندگی و کارگردانی رضا جوشعار(صحنه ای) از استان هرمزگان در مرحله نهایی جشنواره حضور دارند.
این جشنواره از 20 الی 23 شهریور ماه در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار می شود.