مراسم نکوداشت استاد عبدالحسین حائری به پاس بیش از نیم قرن تلاش در عرصه نسخه‌پژوهی و فهرست‌نویسی، فردا سه‌شنبه 26 شهریور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم نکوداشت استاد عبدالحسین حائری به همت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ساعت 9 صبح فردا سه شنبه 26 شهریور در تالار شهید مدرس (مشروطه) مجلس برگزار می‌شود.

محمد حیدری، دبیر اجرایی این همایش با اعلام این خبر گفت: انتظارها برای برگزاری مراسم نکوداشت استاد عبدالحسین حائری به پایان رسیده و ان شاءالله فردا ساعت نُه صبح شاهد برگزاری مراسم نکوداشت استاد در تالار شهید مدرس (مشروطه) خواهیم بود. علاوه بر برگزاری نمایشگاهی از عکس‌های استاد از کودکی تا زمان حال استاد در نگارخانه کتابخانه و نمایشگاه خوشنویسی از سخنان استاد حائری لوح فشرده‌ای شامل فیلم‌هایی از استاد حائری تهیه شده که در اختیار حاضرین در مراسم قرار خواهد گرفت.

حیدری افزود: مراسم نکوداشت استاد عبدالحسین حائری ساعت 9 صبح در تالار شهید مدرس برگزار می‌شود که در این مراسم محمد رجبی، محمدعلی ابهری، سیدمحمود مرعشی نجفی، کاظم جلالی، محمود دعایی و چند تن دیگر از فرهیختگان و بزرگان عرصه نسخه‌های خطی به سخنرانی خواهند پرداخت.

استاد حائری بیشترین دوره فعالیت و عمر پربرکت خود را (بیش از 60 سال) در کتابخانه مجلس شورای اسلامی گذرانده است و در حال حاضر نیز که ایام باز نشستگی و استراحت را سپری می‌کند، کماکان پژوهشگران و همکاران کتابخانه مجلس از تجارب او بهره‌مند می‌شوند.

حائری در همان کودکی، قرآن و خواندن و نوشتن را در مکتب فرا گرفت و سپس نزد پدرش، مقدمات عربی و بعضی کتاب‌های لغت و دروس مدرسه‌ای را خواند. سپس سطوح عالی فقه و اصول را تا سن 19 سالگی به پایان رساند. بعد از آن نزد کسانی همچون آیات عظام محمد تقی خوانساری، صدرالدین صدر، محمد حجت و حسین طباطبایی بروجردی دروس خارج را گذراند و در سن ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد نائل شد. سپس به تهران آمد. او 17 سال عضو هیئت مؤلفان لغتنامه دهخدا بود و بر چاپ چند جلد از آن نیز نظارت داشت.

حائری بیش از نیم قرن (از سال 1331) در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بوده و نزدیک به 20 سال از این دوران را عهده‌دار سمت ریاست کتابخانه مجلس بوده است. وی صاحب نظریه «بازنویسی تاریخ علم بر اساس بازنویسی فهارس نسخ خطی» است که جایزه‌ای جهانی را نیز برای وی به ارمغان آورده است.