علی خانجانی، مدیر مرکز پژوهش و ترویج قصههای ایرانی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از ابتدای کار، برای تدوین دانشنامه قصههای ایرانی یک دوره زمانی 5 ساله طراحی کردیم. که قرار شد طبق آن طبق برنامه در سال اول کار، 8 هزار روایت شفاهی از قصههای ایرانی را جمعآوری کنیم. در حال حاضر بیش از 6 هزار روایت شفاهی را شناسایی کردیم که آنها را برای پژوهشگران ارسال کردهایم.
وی افزود: به این ترتیب پژوهشگران دخیل در این پروژه، بنمایهها، واژگان، جملات ابتدایی و پایانی روایتها را بررسی میکنند. ما بیش از 2 هزار قصه به ثبت رسیده داریم که برای هرکدام 4 نوع روایت را در نظر گرفتیم، ولی تعداد روایتها بیش از این است و قصههایی داریم که 7 روایت از آنها ثبت شده است؛ گاهی هم 10 روایت. ما طبق برنامه باید در جایی باشیم که 7 هزار روایت را جمعآوری کردهایم، اما با کمی احتساب خطا، در جایی هستیم که 6 هزار روایت را جمعآوری کردهایم.
این نویسنده ادامه داد: سعی داریم تا پایان اسفندماه امسال، جمعآوری روایتهای شفاهی را به پایان برسانیم تا در سال 93، جمعآوری روایتهای مکتوب را آغاز کنیم.
خانجانی درباره طرحهای دیگر مرکز پژوهش و ترویج قصههای ایرانی گفت: هزار سال داستانهای طنز فارسی و پژوهشی پیرامون سیر ادبیات طنز در حوزه کودک و نوجوان در ادبیات فارسی دو پروژهای هستند که ماحصل آنها زیر چاپ است و مراحل چاپ را طی میکنند.