به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزی به دلیل تأمين اساسی ترين کالاهاى مورد نياز جامعه يعنى مواد غذایی، نقطه شروع توسعه اقتصادى هر کشور محسوب می شود که اهمیت آن با توجه به رشد جمعیت در جهان و نیاز به غذا، هر روز در حال افزایش است.
کشاورزان در حقیقت اساسی ترین رکن در چرخه امنیت غذایی محسوب می شوند و کم توجهی به مشکلات آنها می تواند مشکلاتی را در تامین محصولات و مواد غذایی مورد نیاز جامعه ایجاد کند.
این در حالیست که در سالهای اخیر با توجه به مشکلات موجود در ابعاد مختلف از جمله خشکسالی های پی در پی و همچنین هجوم ریزگردهای عربی شاهد خسارات جدی به بخش کشاورزی بودیم که مشکل در تامین نهادهای کشاورزی این مشکلات را مضاعف کرد.
از سوی دیگر مطابق آمار اعلام شده از سوی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم آباد افزایش هزینه های تولید در بخش کشاورزی در سالهای اخر کشاورزان را بیش از گذشته آزار داده است به طوریکه تا قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در کشور میزان هزینه تولید بخش کشاورزی 270 میلیارد تومان بوده که هم اکنون این میزان به بیش از 370 میلیارد تومان افزایش یافته است.
همه این موارد در کنار مشکلات معیشتی کشاورزان و عدم بیمه فعالان این بخش دست به دست هم داده تا کشاورزان مهاجرت از روستاها به شهرها را ترجیح داده و به مشاغل دیگری روی آورند که استمرار این وضعیت می تواند چالشهایی در بخش کشاورزی ایجاد کند.
شغل پرزحمت کشاورزی به رغم مخاطرات و فرسودگیهای شغلی که به همراه دارد همچنان تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است تا بسیاری ازکشاورزان به آینده کاری خود در این بخش امیدوار نباشند.
علی کردی مسئول خانه کشاورز شمال استان لرستان در رابطه با مشکلات عدیده کشاورزان در گفتگو با مهر می گوید: در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی عدم اجرای اصل 29 قانون اساسی و عدم پوشش بیمه تامین اجتماعی برای کشاورزان است.
وی با بیان این مطلب می افزاید: کشاورزان در تمام دوران زندگی خود به امر کشاورزی پرداخته و متاسفانه تحت پوشش هیچ سازمان حمایتی قرار نمی گیرند.
وی تاکید می کند که هم اکنون این وضعیت به گونه ای است که مهمترین دغدغه کشاورزان عدم پوشش بیمه ارزان قیمت و بدون شرایط خانوادگی و سنی برای آنها محسوب می شود.
کردی ادامه می دهد: به رغم پیگیری های فراوان متاسفانه تاکنون کشاورزان نتوانسته اند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه غذای 70 میلیون جمعیت کشور را کشاورزان تامین می کنند یادآور می شود: اما با این توصیف به کشاورزان و کار آنها آن گونه که شایسته است اهمیت داده نمی شود.
مسئول خانه کشاورز شمال استان لرستان عنوان می کند: همچنین به دلیل اقتصادی نبودن کشاورزی و عدم حمایتهای قانونی و دولتی از کشاورزان در سالهای گذشته شاهد بی رغبتی به امر کشاورزی در بین جوانان هستیم.
وی می گوید: باید به کشاورز به عنوان یکی از محورهای اقتصاد کشور نگاهی منطقی شود و دولت بسته های حمایتی مورد نیاز را به کشاورزان ارائه دهد.
علی کردی با ابراز نگرانی از مهاجرت بی رویه کشاورزان در سالهای اخیر می افزاید: ندیدن مشکلات کشاورزان باعث می شود کشاورزان دیگر به امر کشاورزی رغبتی نشان نداده و از تولید صرف نظر کنند که خود باعث مهاجرت روستاییان به شهرها شده که عواقب خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.
وی پیشنهاد می کند با فرهنگ سازی در بخش کشاورزی، ایجاد ساختار آموزشی از سوی ارگانهای ذیریط، بازنگری دیدگاه جامعه و مسئولین به بخش کشاورزی به عنوان رکن مهم اقتصادی کشور، اجرای کارگاههای آموزشی و تخصصی کشاورزی با حضور نیروهای کار آمد، رفع مشکلات حمایتی و بیمه ای، تامین زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه بخش کشاورزی به ایجاد انگیزه در میان کشاورزان و همچنین تقویت پایه اقتصاد لرستان کمک شود.