به گزارش خبرنگار مهر، شیخ فخرالّدین ابراهیم بن بزرگمهر بن عبدالغفار همدانی یا فخرالّدین عراقی کمیجانی از شاعران و عارفان ادب فارسی زبان در سال ۶۱۰ هجری در شهرستان کمیجان دیده به جهان گشود.
هر چند که برخی از محققان و تذکره نویسان محل تولد وی را شهر همدان دانسته اند اماعراقی بنا به تحقیق سعید نفیسی در روستای کمیجان به دنیا آمده است. و به روایت حمدالله مستوفی در کتاب تاریخ گزیده نام او ابراهیم، لقبش فخرالدین و نام پدر و جدش بوذرجمهر این عبدالغفار الجوالقی در همدان است.
ابراهیم عراقی پس از تولد در کمیجان برای تکمیل آموزش قرآن و ادامهٔ تحصیل به همدان مهاجرت کرد. و وقتی که 17ساله بود به همراه برخی دراویش به هندوستان رفت و به شاگردی شیخ بهاء الدین زکریا درآمد و بعد از مدتی با دختر او ازدواج کرد که از وی پسری آمد و به کبیرالدین موسوم گشت.
بعدها به عربستان و سپس به قونیه رفت و به خدمت مولانا رسید و مصاحب و معاشر او شد. وی درسال ۶۸۶یا ۶۸۸ هجری قمری درحدود سن هشتاد سالگی در دمشق وفات یافت.
دیوان اشعار به مثنوی عشاقنامه و کتاب لمعات
از ویژگیهای این شیخ عارف اینکه در کودکی قرآن را از بر نمود و میتوانست آن را به آواز شیرین و درست قرائت کند و از آثار او میتوان علاوه بردیوان اشعار به مثنوی عشاقنامه و کتاب لمعات اشاره کرد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کمیجان با بیان اینکه برای اولین بار این کنگره در شهر محل تولد وی برگزار می شود گفت: این کنگره با هدف معرفی و آشنایی بیشتر مردم با این عارف برجسته در سال آینده برگزار می شود.
حسین احمدی با بیان اینکه اعتبار برگزاری کنگره بزرگداشت شیخ فخرالّدین عراقی در جلسه شورای برنامه ریزی استان مصوب شده است اظهارداشت: طرح برگزاری کنگره بزرگداشت این شاعر بلند آوازه ایرانی که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کمیجان تدوین شده بود، از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در جلسه برنامه ریزی مطرح و به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه شیخ فخرالّدین عراقی از شاعران و عارفان زبان و ادب فارسی سدهٔ هفتم هجری در کمیجان است، افزود: این شهرستان همچنین زادگاه عیسی بهادری طراح فرش و از برجسته ترین طراحان هنری و احیاگران هنرهای سنتی ایران و دکتر بهادری، شیخ شهابالدین عراقی، آدور بادور ، ابراهیم خان عاصم السلطنه و ...نیز هست.
کنگره با هدف معرفی و آشنایی بیشتر مردم با این عارف برجسته
احمدی در ادامه از کمک به تجهیز مراکز تحت پوشش این اداره خبر داد و گفت: تامین اعتبار برای کمک به تجهیز مراکز تحت پوشش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کمیجان نیز از دیگر مصوبات شورای برنامه ریزی استان در این شهرستان بود.
وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون 45 مرکز فرهنگی، هنری تحت پوشش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کمیجان فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: این مراکز شامل کانون های فرهنگی، هنری مساجد، موسسه قرآن و عترت، انجمن های فرهنگی هنری، کانون های آگهی و تبلیغاتی و موسسه فرهنگی، هنری چند منظوره است.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کمیجان با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ظرفیت های متعدد فرهنگی هنری است، اظهار امیدواری کرد: با حمایت های مسئولان استانی زیرساخت های لازم برای توسعه فرهنگی و همچنین ایجاد زمینه اشتغال و فعالیت هنرمندان این شهرستان فراهم شود.
کُمِیجان شهری در 95 کیلومتری شهر اراک و در شمال غربی استان مرکزی واقع شدهاست. این شهرستان از نظر آب و هوایی منطقهای بکر به حساب میآید و جایگاه خوبی برای زندگی و گردشگری است.
اکثر مردم این شهر کشاورز میباشند. این شهر جاذبههایی مانند بازار، قلعه خاندان بهادری، و خانه شاعر معروف فخرالدین عراقی میباشد. از جاذبه تاریخی مانند تپه چرگزی باغهای حسن آباد و شیخ دیل، محمود بلاغی، قوش دره و... را می توان نام برد.