به گزارش خبرنگار مهر، علي زاهدي نيا ظهر شنبه در نشست خبري به مناسبت سوم دی ماه؛ روز ثبت احوال با اشاره به ميزان ازدواج و طلاق هاي ثبت شده در خراسان شمالي عنوان كرد: در هشت ماهه امسال هشت هزار و 575 مورد ازدواج در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق استان به ثبت رسيده و ميزان ثبت ازدواج نسبت به جمعيت استان نيز در اين مدت 14.4 مورد در هر هزار نفر جمعيت بوده است.
او اضافه كرد: از اين نظر خراسان شمالي در رده چهارم استان هاي كشور قرار گرفته است.
به گفته زاهدي نيا در اين مدت در استان هزار و 139 مورد طلاق نيز به ثبت رسيده است، او افزود: ميزان طلاق در خراسان شمالي در هشت ماه امسال 1.9 مورد در هر هزار نفر جمعيت بوده كه اين ميزان به نسبت مدت مشابه پارسال 0.1 كاهش يافته است.
اين مسئول اظهار داشت: بر اين اساس ميزان ازدواج به طلاق در استان 7.5 مورد است، به گفته وي اين يعني به ازاي هر 7.5 مورد ازدواج يك مورد طلاق در خراسان شمالي روي مي دهد.
زاهدي نيا با تكذيب پيشي گرفتن ميزان طلاق به ازدواج در استان كه در برخي رسانه ها مطرح شده بود، افزود: اين مسئله ناشي از اشتباه غيرعمد يكي از مسئولان استان در بيان آمار ازدواج و طلاق بود.
او عنوان كرد: اكنون ميانگين نسبت طلاق به ازدواج در كشور حدود هفت مورد است و اين ميزان در خراسان شمالي اندكي از وضعيت ميانگين كشوري بهتر است.
زاهدي نيا گفت: در سال جاري بيشترين ميزان ازدواج در بين مردان 20 تا 24 ساله خراسان شمالي انجام شده و بيشترين ميزان ازدواج بانوان استان نيز در بين سنين 25 تا 29 سال روي داده است.
وي اضافه كرد: همچنين بيشترين ميزان طلاق در خراسان شمالي نيز مربوط به سنين 25 تا 29 سال بوده است.
زاهدي نيا اظهار كرد: در اين مدت ميانگين سن ازدواج در بين مردان استان 26 سال و در بين بانوان 21.4 سال بوده است.
به گفته وي همچنين ميانگين سن طلاق در استان در بين مردان 32.6 سال و در بين زنان 30 سال برآورد شده است.
ميزان ولادت در خراسان شمالي افزايش يافت
مديركل ثبت احوال خراسان شمالي در ادامه در مورد ميزان ولادت و وفات در استان اظهار داشت: از ابتداي امسال تاكنون بيش از 14 هزار واقعه ولادت در استان روي داده است.
به گفته علي زاهدي نيا در اين مدت ميزان ولادت در خراسان شمالي 21.9 مورد در هر هزار نفر بوده كه اين ميزان به نسبت مدت مشابه پارسال 1.4 مورد افزايش داشته است.
وي عنوان كرد: در اين مدت ثبت ولادت در مهلت قانوني در خراسان شمالي به بيش از 99.5 درصد رسيده و استان از اين نظر در بين پنج استان برتر كشور قرار دارد.
زاهدي نيا در مورد تعداد وفات ثبت شده در استان در سال جاري نيز عنوان كرد: در 9 ماهه نخست امسال چهار هزار و 302 مورد واقعه وفات در خراسان شمالي روي داده است، به گفته وي در اين مدت بيشترين ميزان وفات مربوط به گروه سني 75 تا 79 سال بود.
اين مسئول عنوان كرد: ثبت واقعه وفات در استان در مدت مذكور به نسبت مدت مشابه پارسال 13 درصد بيشتر شده است.
زاهدي نيا در خصوص بيشترين علت وفات در استان نيز اظهار كرد: بیماری های قلبی و عروقی، ناهنجاری های مادرزادی و حوادث غیرعمد به ترتيب بيشترين علت فوت افراد در خراسان شمالي را تشكيل مي دهند.