به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی نجفی صبح پنجشنبه در نشست تخصصی" یک دهه تجارب بازسازی ارگ بم" که در اداراه ارشاد این شهرستان برگزار شد، گفت: 10 سال قبل اتفاق دلخراشی در این نقطه از کشور به وقوع پیوست و یک ملت را عزادار کرد.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان زلزله بم همچنین نثار درود بر روح پاک شهدای این خطه افزود: علیرغم این ضایعه دردآور به مردم صبور و فهیم این شهر به دلیل سرپا نگاه داشتن بم تبریک میگویم که این امر نمادی از استقامت و صبر آنها است و به حق که از آن به عنوان" دارالصابرین" یاد می شود.
نجفی تصریح کرد: نباید حوادثی مانند زلزله را غیرمترقبه بدانیم و باید از نظر علمی و توان کارشناسی بتوانیم در وهله اول از این حوادث جلوگیری و در وهله دوم حجم خسارتها را محدود کرده و در وهله سوم بتوانیم سرزمینی که دچار خسارت شده را بازرسازی کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: باید روش و منش گذشتگان را بیاموزیم و تنها به اطلاعات امروزی اکتفا نکنیم.
نجفی اذعان داشت: متاسفانه حجم اطلاعات ما بسیار محدود و کم است و نیازمند مطالعات بیشتر و استفاده از راه و منش گذشتگان هستیم و از همکارانی که در طول 10 سال گذشته تلاش کرده و ارگ بم را برپا کرده اند تشکر می کنم.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: امروز که به بم آمدم مسئولیتی در بحث میراث دارم به ارگ بم دقیق تر نگاه کردم و به حق کار بزرگی صورت گرفته که در سطح بین المللی قابل دفاع است.
وی گفت: عملیات مرمت ارگ بم 80 درصد انجام شده که در بخش های متخلف این درصد ممکن نوسان داشته باشد و در عرض دو یا سه سال آینده این عملیات به پایان خواهد رسید و شاهد مرکز بودن ارگ بم برای حضور گردشگران خارجی و داخلی خواهیم بود.
نجفی با اشاره ظرفیت های فراوان بم در زمینه های مختلف، افزود: توسعه بم در گردشگری خلاصه نمی شود و با توجه به اقلیم منطقه، وضعیت فرهنگی و قدمت تاریخی ابنیه و اماکن بم و اینکه نام بم در یونسکو اسمش ثبت شده می توان به این حقیقت درست یافت که گردشگری و ظرفیت های تاریخی این خطه صرفا در ارگ خلاصه نمی شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: بم مجموعه ای بزرگ است که هر کدام می تواند برای جذب و جلب گروه گردشگران با برنامه ریزی و مدیریت صحیح به عنوان یک نقطه کانونی در نظر گرفته شود و از نظر اشتغال و اقتصاد باید قدم های بزرگی تری برداریم که در شان منطقه و استان باشد.
وی اذعان داشت: حضور بنده در جمع مردم بم به عنوان نماینده به این معناست که بم فراموش نشده است و امیدواریم با تشکیل یک انجمن خیرین حافظ و علاقمند به احیای ارگ بم در این منطقه امکانات مردمی و مشارکت مردمی کار گرفته شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: قطعا اگر پیش تر این انجمن راه اندازی و از ظرفیت های مردمی استفاده شده بود، مشکلات کنونی کمتر بود چرا که مشارکت مردم می تواند بسیار راهگشا باشد.
وی یادآور شد: امیدواریم در آینده بم را به عنوان زینتی در کویر مورد توجه قرار دهیم و بم سرفراز در تاریخ کهن ایران نقش بسته و نامش همواره باقی خواهد ماند.
در پایان این نشست از فعالان در حوزه مرمت و بازسازی ارگ تاریخی بم تقدیر شد.