اراک – خبرگزاری مهر: برگزاری نمایشگاه نقاشی و طراحی با بیش از 600 اثر از احمد کیشانی، هنرمند اراکی در فرهنگسرای آئینه اراک، فرصتی برای دیدن یک مجموعه کامل است.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه نقاشی و طراحی هنرمند اراکی احمد کیشانی مجموعه ای از تلاش پنج سالِ گذشته این هنرمند جوان است که نقاشی و طراحی برایش دنیایی پر از پاکی و صداقت است.

احمد کیشانی متولد 1360 است و این اولین نمایشگاه انفرادی اوست که سعی کرده تمام آثار نقاشی و طراحی خود در دوران کار حرفه ای اش را در آن به نمایش بگذارد.

شاید جذابیت این نمایشگاه برای مخاطبان غیر از جادوی قلم و رنگ، تعداد بالای آثار به نمایشگاه گذاشته باشد که به اعتقاد هنرمند هرکدام دنیایی مجزا از خاطره و حس هستند و می خواسته آن را با مخاطبانش به اشتراک بگذارد.

وی می گوید: برای من نقاشی به طور جدی از دهه سوم زندگی ام و در بیست و سه سالگی آغاز شد تا قبل از آن به طراحی و نقاشی علاقه داشتم ولی هیچ وقت آن را پیگیری نکرده بودم.

کیشانی اضافه می کند: تا قبل از ورود به دنیای نقاشی زندگی من در کار خلاصه شد بهتر بگویم من از مقطع دبیرستان درس را رها کردم و وارد عرصه کار شدم گاه به شوخی می گویم از همان دوران من قلم را کنار گذاشتم و به جای آن بیل و کلنگ بدست گرفتم.

وی ادامه می دهد: البته در تمام این دوران هم از هر فرصتی برای نقاشی استفاده می کردم؛ البته نه نقاشی بر روی کاغذ و بوم بلکه بر روی دیوار، آسفالت با گچ و زغال اثری خلق می کردم و بیشتر چهره و طبیعتی که دیده بودم و از فیلتر ذهن و تخیلم رد شده بود می کشیدم.

این هنرمند اراکی می گوید: ورود به دنیای نقاشی از زمانی شروع شد که من به کارگاه نقاشی استاد قادری که در خیابان حصار بود رفت و آمد پیدا کرد، دیدن آثار و کار کردن ایشان باعث ذوق و تاثر من می شد که همان جرقه دنبال کردن نقاشی را در ذهنم ایجاد کرد.

وی تاکید می کند: ناگفته نماند حضور برادر من و تشویق های او که خود درگیر هنر خطاطی بود بی تاثیر نبود و او خیلی تاکید داشت که من نقاشی را به طور جدی و حرفه ای دنبال کنم.

کیشانی می گوید: پس از آن از محضر استاد مصطفی اکبری برای یادگیری فیض بردم و البته یک دوره کوتاه هم کنار استاد بهزاد طی کردم و از نقش مهم و کلیدی استاد قادری هم در زندگی هنری من نمی توان چشم پوشید.

شناخت هر تکنیک و سبکی برایم مهم است

کیشانی با بیان اینکه پس از آموزش های اولیه و چند سال تمرین، به طور حرفه ای و جدی از پنج سال پیش کار نقاشی رادنبال کرده و از دوسال پیش نیز به طراحی حرفه ای مشغول است، توضیح می دهد: من به طراحی و نقاشی به صورت آزاد می پردازم به سبک و تکنیک خاصی تعصب ندارم، شناخت هر تکنیک و سبکی برایم مهم است ولی مهم تر این است که بتوانم هر کاری را از دریچه و زاویه دید خودم بیان کنم.

وی ادامه می دهد: در این نمایشگاه آثار نقاشی من شامل رنگ روغن، سیاه قلم و طراحی هایم را به نمایش گذاشته ام.

کیشانی می گوید: من معمولا از مدل های زنده نقاشی می کنم از انسان ها در حالات مختلف و طبیعت در روزهای مختلف، گاه پاتوقم میدان اصلی شهر" باغ ملی" است و گاه برای پیدا کردن مدل هایم به مسافرت می روم و در شهرها و روستاها ی دیگر دنبال آن ها می گذرم.

وی  یادآور می شود: گاه افرادی در خیابان با دیدن بساط طراحی ام می آیند و می خواهند که تصویرشان را بکشم. در مواقعی که دنبال فرصت نابی از طبیعت یا انسان ها هستم و آن سوژه مدت کوتاهی در آن حالت ثابت است، در مکان طرح اولیه را می زنم و سپس با عکس گرفتن از سوژه در آتلیه ام آن را تکمیل می کنم؛ البته نگاه و تخیلم تاثیر خود بر آن را خواهد گذاشت.

گاه خودم مدل نقاشی هایم هستم

کیشانی ادامه می دهد: گاه خودم مدل نقاشی هایم هستم و با نگاه به آینه با آگاهی به درونیاتم در آن لحظه به ثبت تصویری ذهنی از خودم دست می زنم.

وی معتقد است یک طراح خوب می تواند نقاش خوبی هم باشد و می گوید: اینکه برخی ها با یاد نگرفتن اصول گرفتن طراحی از همان ابتدا می خواهند سراغ نقاشی و رنگ ها بروند، خیلی حرفه ای و درست نیست. زیرا دانستن طراحی باعث می شود نقاشی با پشتوانه علمی و تجربی بهتری انجام شود.

این هنرمند پر انرژی اراکی می افزاید: استقبال از نمایشگاه بسیار خوب بوده است ولی باید قبول کرد برخی از مردم و مخاطبان عام در ارزش گذاری آثار بی انصاف هستند هر چند وجود عده ای که از صمیم قلب کار را می بینند و توجه بیشتری به اثر خلق شده و زوایای پنهان آن دارند، مایه دلگرمی است.

وی با انتقاد از کم بودن حمایت از هنرمندان می گوید: کم لطفی برخی مسئولان متولی در حمایت ضعیفشان از این قشر باعث دلخوری هنرمند می شود خصوصا در بخش تبلیغات بچه های هنرهای تجسمی با مشکل روبرو هستند.

کیشانی طراحی و نقاشی را خوب می داند که ازحس و دل  بر روی کاغذ تراوش کرده باشد و ادامه می دهد: البته بحث درآمدزایی در هنر مهم است ولی اولویت اولیه نیست زیرا اگر فقط طراحی یا نقاشی برای فروش و سفارشی باشد، روح خلاقیت را در هنرمند می کشد و در نهایت از هنر تبدیل به تجارت می شود.

اگر در خلق اثر صفا و صداقت نداشته باشی، دنیای هنر تو را جا می گذارد

وی که طبع ظریف شعر هم دارد، دنیای هنر و نقاشی را دنیای پاکی می داند و تاکید می کند: هنر خصوصا نقاشی روح را جلا می دهد، انسان را از پلیدی دور می کند و مطمئنا اگر در خلق اثر صفا و صداقت نداشته باشی، دنیای هنر تو را جا می گذارد.

این هنرمند اراکی به دنبال تکمیل داشته های خود است و می گوید: به دنبال این هستم تا بعد از این نمایشگاه با ذهنی بازتر و خلاق تر و با نگرشی دیگر به مقوله هنر نگاه کنم و آثاری خلق کنم که متفاوت باشد و تکرار آثار گذشته ام نباشد.

نمایشگاه آثار تجربی نقاشی و طراحی این هنرمند تا هشتم بهمن ماه صبح و عصر در فرهنگسرای آئینه دایر است.

.....

گزارش: سمیه انصاری فر