به گزارش خبرنگار مهر، صولت مرتضوي، ظهر سه شنبه در جلسه شوراي شهر مشهد اظهار كرد: در بودجه سال 93 پروژه هاي ريز و درشتي همچون تكميل خط يك قطار شهري و برون رفت از فضاي كنوني خط 2 قطار شهري، ايجاد پاركينگ، رسيدگي به بافت فرسوده، توجه به مباحث فرهنگي و كمك به ساخت مساجد و ورزشگاه ها تعريف شده است.
وي ادامه داد: اين بودجه آينه تمام نماي فعاليت هاي آتي شهرداري مشهد است و اين بودجه به معاونين، سازمان ها و شهرداري ها ارسال مي شود تا دچار ركود و عفلت نشويم و در اين راستا جلسات متعدد كارشناسي در سطح شوراي معاونين و شوراي مديران ارشد و شهرداران مناطق برگزار شد.
حذف موازي كاري
وي ادامه داد: از حيث محتوا بودجه سال 93 بر ارتقاء سطح رضايت شهروندان و ارباب رجوع، نگاهي شهري و شهروندي، ارتقاء بهره وري با رويكرد اقتصاد مقاومتي و حذف موازي كاري تاكيد دارد.
وي بيان كرد: اين بودجه با لحاظ نمودن سياست هاي ابلاغي در خصوص برنامه چهار ساله 93 تا 96 شهر مشهد و همراه با اسناد بالادستي، چشم انداز و قانون اساسي و مبحث افزايش اختيارات قانونمند شهرداران مناطق بسته شده است.
شهردار مشهد يادآور شد: بودجه سال 93 محصول هزينه ها و ارائه خدمات است و در اين راستا عملياتي بودن مهمترين ويژگي اين بودجه است.
مرتضوي يادآور شد: اين بودجه سه آلبوم، سه ماده واحده مشخص و 14 تبصره دارد و در ماده واحده به تفكيك سه آلبوم منابع و مصارف خود را تعيين و تبيين كرده ايم.
2 هزار و 500 ميليارد تومان بودجه نقدي
به گفته وي اين سه آلبوم مشتمل بر بودجه نقدي است و درآمدهاي نقدي شهرداري با احتساب عملكرد خود در 10 ماهه سال 92 و با پيش بيني هاي 2 ماهه پايان سال حدود 2 هزار و 500 ميليارد تومان است.
وي با بيان اينكه بودجه نقدي با احتساب منابع پيش بيني شده در لايحه بودجه سال 93 مبلغ 2 هزار و 500 ميليارد تومان است، افزود: همچنين مجموع بودجه جاري رايج و خدمات شهري 35 درصد و بودجه عمراني 65 درصد است.
شهردار مشهد با اشاره به بودجه سرمايه اي يادآور شد: اين بودجه در دوبخش ارزش اقتصادي شهرداري و پيش بيني فروش اوراق مشاركت و صكوك قابل تعريف است.
وي ادامه داد: پيش بيني كارشناسان در بخش ارزش اقتصادي اين است كه در سال 93 تبديل به نقدينگي شود و اين نقدينگي با انتشار مزايده به فروش مي رسد و يا اينكه حسب اختيارات با توافق و مذاكره به طلب كاران پرداخت مي شود.
پيش فروش اوراق مشاركت و صكوك
مرتضوي در خصوص پيش فروش اوراق مشاركت و صكوك تصريح كرد: كارشناسان هزار و 260 ميليارد تومان را از طريق فروش اوراق مشاركت براي پرداخت مطالبات بانك ها برآورد كرده اند.
وي افزود: مطالبات بانك ها از سال 84 تا سال 90 بوده و تا تاريخ 28 اسفندماه 93 منقضي مي شود و در اين راستا ارزش هاي اقتصادي بايد تبديل به نقدينگي شود تا بدهي ها را پرداخت كنيم.
شهردار مشهد عنوان كرد: انتقال مجوزهاي گرفته شده، مجوزهاي قابل اخذ و مجوزهايي كه پيش بيني مي شود تبديل به منابع شود هزار و 260 ميليارد تومان است و اين رقم با مجوزهايي كه در سال آتي اخذ مي شود 3 هزار و 485 ميليارد تومان خواهد بود.
وي در خصوص بودجه سازمان هاي وابسته به شهرداري بيان كرد: معدل درآمد و هزينه بودجه سازمان هاي وابسته به شهرداري به صورت تقريبي 3 هزار و 645 ميليارد ريال يعني 364 ميليارد تومان است.
يارانه حمل و نقل به صورت مستقيم به مردم پرداخت شود
وي تاكيد كرد: در بودجه سال 93 نيم نگاهي به هدفمندي يارانه ها داريم و از دولت تقاضا مي كنيم يارانه حمل و نقل به صورت مستقيم به مردم پرداخت شود تا هزينه هاي هنگفت حمل و نقل بر دوش شهرداري ها نيفتد.
وي با اعلام اينكه بودجه جاري به دو دسته تقسيم شده است، افزود: بودجه جاري رايج 6 درصد و بودجه جاري خدمات شهري 29 درصد است كه اين رقم در مجموع 35 درصد است.
به گفته وي بودجه عمراني 65 درصد است.
شهردار مشهد بيان كرد: در بودجه سال 93 پروژه هاي ريز و درشتي همچون تكميل خط يك قطار شهري و برون رفت از فضاي كنوني خط 2 قطار شهري، ايجاد پاركينگ، رسيدگي به بافت فرسوده، توجه به مباحث فرهنگي و كمك به ساخت مساجد و ورزشگاه ها تعريف شده است.
بودجه شهرداري مشهد از حيث منابع و مصارف بالغ بر 6 هزار و 355.6 ميليارد تومان
وي بودجه شهرداري مشهد را از حيث منابع و مصارف بالغ بر 6 هزار و 355.6 ميليارد تومان دانست و افزود: در سنوات گذشته رديف هايي تحت عنوان مشاركت در آلبوم بودجه درج و به حوزه معاونت شهرداري اين اجازه داده مي شد تا با سرمايه گذاران بخش خصوصي و شبه خصوصي وارد مذاكره و معامله شويم.
مرتضوي تصريح كرد: شهرداري از شوراي شهر تقاضا دارد تا اجازه دهند با بخش خصوصي وارد مذاكره و معامله شويم و به اعتبار اين قراردادها و ارزش هاي اقتصادي كه ايجاد مي شود از بانك مركزي اجازه صدور اوراق مشاركت و صكوك را دريافت كنيم.