به گزارش خبرنگار مهر، بهمن وفایی نژاد، سید مهرداد شریفی و محمد وروانی فراهانی طی بیانیه ای مشترک تاکید کردند: حامیان و هنرمندان برای هر چه بالا بردن سطح جشنواره بواسطه آثاری برخوردار تر از تجربیات روز به حفظ تالاب کمک کنند.
به لطف خدا و همت برگزار کنندگان، موسسه مردم نهاد کیمیای سبز و موسسه فرهنگی و هنری رسش هنر نو و تمامی حامیان جشنواره و همراهی خیل جوانان هنرمند عکاس با استقبال مثال زدنی، شاهد برگزاری اولین جشنواره ملی عکس تالاب میقان اراک( پرنده میهمان) هستیم.
حرکتی شریف و فرهنگی که توسط هنرمندان و فرهنگیان و عاشقان و حافظان طبیعت، آن هم با تکیه بر پشتوانه عشق و توان هنرمندان عکاس و حمایت مالی حامیان جشنواره امید تداوم و بی حاشیه بودن برای تحقق اهداف این جشنواره که همان حفظ میراث طبیعی برای آیندگان و معرفی هنر هنرمندان عکاس و در نتیجه بالا بردن سطح دانش عموم در محیط زیست و همچنین این حرفه و هنر است را آرزومندیم.
گروه داوری اولین جشنواره ملی عکس تالاب میقان اراک ضمن سپاس از تمامی هنرمندان شرکت کننده و قابل ستایش دانستن تمام آثار متقاضی شرکت در جشنواره با در نظر گرفتن ارزشهای تکنیکی و برخورداری از قدرت بیان هنری آثار با توجه به این موضوع و یادآوری این نکته که ماهیت این جشنواره، تالاب میقان اراک و پرنده های تالاب و همچنین فرصت ها و چالشها در بخشهای مختلف حرفه ای، آماتور و کودک را میطلبد.
عکسهای رسیده به دبیرخانه جشنواره را مورد بررسی قرار داده و در نهایت تعداد 75عکس به تفکیک (39 عکس در بخش حرفه ای، 21 عکس در بخش آماتور ، 11 عکس در بخش آسیبها و 4 عکس در بخش کودک) از 49 عکاس را به عنوان عکسهای منتخب، برگزیدند.
آنچه در این مسیر قابل ذکر و تامل است، حضور جدی و بیشتر هنرمندان در اولین جشنواره با نگاه تخصصی و هنری است که نوید بخش بالا رفتن و طی نمودن مسیر رو به بالا برای این حرکت است.
البته تمام فرایندها در طول مسیر نیازمند بهره گرفتن از تجربیات خود و دیگران و تطبیق آن تجربیات با سایر پیشرفتهای علمی و اجتماعی بشر هستند.
از این رو توجه به چند نکته را به منظور استفاده در جشنواره آتی توسط برگزار کننده، حامیان و هنرمندان برای هر چه بالا بردن سطح جشنواره بواسطه آثاری برخوردار تر از تجربیات روز ضروری می نماید.
تعدادی از عکسهای ارسالی از عکسهای زیبا و خوبی بود که قبلا در مسابقات و جشنوارههای دیگر شرکت کرده و چه بسا حائز عنوان و مقام نیز شده بودند و همچنین تعدادی هم عکسهای خوبی بود که با موضوع جشنواره، هم خوانی نداشتند یا تکراری بودند و دلیل رد آین عکسها دلیلی بر رد محتوا یا بد بودن عکسهای آنان نیست.
هیئت داوران بر این مسئله اشراف دارد، همیشه قضاوت نسبی است و سلیقه ها، بینش و نگرش داوران می تواند در جهت گیری داوری تاثیر گذار باشد که این امری بدیهی است.
عکسهای ارسال شده صرفا از دید هنری و زیبایی شناسی پرداخت نشده و توجه به تنوع گونه های گیاهی و جانوری و ابعاد زیست محیطی آثار میتوانست نقشی در قبول و رد عکس داشته باشد و همچنین نگاه مردمی جشنواره باعث شد که گزینش عکسها فقط برای خاص عکاسان نباشد و با دید عمومی تر منتخب شوند.
این جشنواره چون قدم اول است؛ نميتواند خالي از اشكال باشد، در تداوم است كه ميتوان كاستيها را رفع كرد. باشد تا در هر دوره، جشنواره پربارتر برگزار شود.