به گزارش خبرنگار مهر، مراسم جشن نخستین سالگرد تاسیس حوزه هنری کودک و نوجوان صبح امروز سهشنبه 6 اسفندماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنرهای انقلاب اسلامی و محمدسرشار رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی در این مراسم پرداختن به حوزه کودک و نوجوان را به صورت تخصصی از جمله آرزوهای خود دانست و اظهار کرد: گزارشی که از فعالیتهای یکساله حوزه هنری ارائه شده نشان میدهد که بخشی از آرزوهای ما محقق شده است. امیدوارم بتوانیم در این مسیر و در آینده موثرتر ، قدرتمندتر و در جغرافیای توسعه یافتهتری حرکت کنیم. وقتی مقام معظم رهبری در دیدار با اعضاء شورای عالی انقلاب فرهنگی از سینما، انیمیشن، تولید بازی و فعالیت در حوزه ادبیات برای مخاطب کودک و نوجوان سخن میگویند حوزه هنری خود را مخاطب اصلی سخنان ایشان میپندارد البته ما ادعای بینقصی در کارهایمان برای تحقق این خواستها را نداریم اما آرزو میکنیم از نقصها کاسته و بر موافقیتها بیافزاییم.
وی ادامه داد: به نظرم باید در نشستی اختصاصی موضوع تولید مجموعه شکرستان را از ابتدا تا به امروز بررسی کنیم و نکاتی مانند اینکه تولید این مجموعه از چه زمانی آغاز شد و یا این که چه افرادی در این زمینه کار کردند را مورد واکاوی قرار دهیم. باید بررسی کنیم که چرا نسبت به این مجموعه اقبال عمومی ایجاد شد و صدا و سیما برای آن چه نقشی داشت و تا چه اندازه این مجموعه سریالی بر مخاطبان تاثیرگذاشته است. همچنین باید بررسی کنیم که در پس تولید سریال این مجموعه چه کارهایی انجام شده و چه کارهایی انجام نشده و لازم است در آینده به آن توجه شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید خودمان را موظف به حرکت براساس نگاه به سبک زندگی منطبق بر دادههای بومی کنیم، اظهار کرد: ما میراثی عظیم به نام انقلاب اسلامی داریم و نسلهای امروزمان با دژخیمی به نام نظام سلطه برخورد دارد که حتی کودکی که هنوز به دنیا نیامده را به شهادت میرساند. ملتی که از این موضوع دفاع میکند در حقیقت از یک میراث معنوی دفاع میکند. پس همه ما باید این میراث را حفظ کرده و برای نشر آن به دیگران کمک کنیم.
خاموشی ادامه داد: ما میراثی به نام دفاع مقدس داریم که میراثی بسیار بلند است. خاطرات بسیاری از حضور نوجوانان در جبههها وجود دارد که هریک درسی برای ما به همراه دارد و نشان میدهد میراث دفاع مقدس ما یک میراث عادی نیست. اگر طرف مقابل ما میخواست از جنگ هشت ساله به تولیدات فرهنگی بپردازد تا امروز انجامش میداد اما آنچه ارزش داشت نوع دفاع ماست که ارزش تقدیس دارد و باید مسئولیت پذیری تدوین انقلاب اسلامی و آرمانهای انقلاب را بر عهده بگیریم.
وی ادامه داد: البته داستان نویسی بر مبنای تخیل چندان بد نیست. اما ما نیاز به داستان نویسی تخیلی نداریم. ملتهایی که اسطوره ندارند به داستانهای تخیلی روی میآورند. ما اسطورههای خود را باید در داستانها بیان کنیم. اسطورههایی مانند شهید کاظمی. در جنگ جهانی میلیونها انسان کشته شدند. برای نمونه در روسیه در یک محیط 150 کیلومتری 5 میلیون نفر کشته شدهاند. اما بررسی آمار نشان میدهد که از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز تعداد شهدای ما نزدیک به 300 هزار نفر است. این معنایش این است که روحانیون و فرماندهان ما و پدران ما ابتدا جلو رفتند و بعد رزمندهها به دنبال آنها رفتهاند که اگر این چنین نبود و بیگدار به آب میزدیم تعداد شهدای جنگ ما امروز بیشتر بود.
خاموشی تصریح کرد: امروز حوزه هنری باید این رسالتها و رشادتها را به زبان کودکان امروز بیان کند. ما ظرفیت عظیمی در مخاطبین کودک و نوجوان داریم. آمار شهدای دفاع مقدس نشان میدهد که تعداد شهدای نوجوان ما بسیار زیاد است.