۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۵:۳۸

درجشن‌حوزه‌هنری‌کودک‌ونوجوان‌عنوان‌شد:

سرانه اعتبار حوزه هنری کودک و نوجوان 53 تومان برای هر نفر است/ بیش از 150 جلد کتاب آماده چاپ داریم

سرانه اعتبار حوزه هنری کودک و نوجوان 53 تومان برای هر نفر است/ بیش از 150 جلد کتاب آماده چاپ داریم

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان می‌گوید: شیوه فرهنگی کودک و نوجوان ما مطلوب نیست و پیروی از رفتار کنونی مخاطب به عرفی شدن در تقابل با اصولی بودن می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم جشن یک سالگی تاسیس حوزه هنری کودک و نوجوان صبح امروز ششم اسفند در تالار مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و محمد‌ سرشار رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار شد.

در این مراسم عزت‌الله الوندی دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این دفتر در سال جاری پرداخت و گفت: در سال گذشته 100 کتاب آماده و تولید کرده بودیم. اما متاسفانه به مرحله چاپ نرسید. با این حال در سال 92 هم با همان انرژی کار را ادامه دادیم. اگرچه بی‌مهری به فرهنگ و هنر بودجه آن را کاهش داد، اما ما اندوخته بالقوه خود را تقویت کردیم و به زودی آثاری که در حوزه کودک و نوجوان آماده شده به دست مخاطب مقصد می‌رسد.

دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان افزود: در سال 92 بیش از 70 کتاب را تولید کردیم و در کنار آن سال گذشته 50 کتاب در حوزه شعر کودک و خردسال نیز تولید شد. اما متاسفانه متولیان این حوزه مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به وعده‌های خود عمل نکردند. با این حال برنامه‌های سال 93 در ادامه برنامه‌های سال 91 و 92 انجام می‌شود.

الوندی در ادامه با بیان این كه تمركز دفتر ادبیات كودك و نوجوان در سال 92 بر روی رمان كودك بوده است، افزود: موضوع رمان كودك البته فعلا خروجی نداشته است. به این دلیل كه خیلی از این رمان‌ها با استاندارد‌های مطابق نظر اعضای شورا فاصله داشت. تعدادی از رمان‌ها به نویسندگان برگردانده شد تا اصلاحشان كنند و بر اساس همان استانداردهایی كه مشخص شده كار را بازنویسی كنند.

وی گفت: پروژه‌ای به نام «قصه نیكان» تعریف کرده‌ایم که شامل 17 جلد كتاب با موضوع زندگی داستانی 14 معصوم(ع) و همچنین حضرت خدیجه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت عباس(ع) است.

این نویسنده كودك و نوجوان تصریح کرد: كاری كه برای كودك ارائه می‌شود باید حداقل عنصر داستان نویسی را رعایت كرده باشد تا بتواند شكل استاندارد خود را حفظ كند و البته ما از لحاظ محتوایی خیلی سخت نگرفته‌ایم و چیزی به نویسندگان دیكته نكرده‌ایم. هر چند که در عین حال محتوا برای ما خیلی مهم است چون كه حوزه هنری رسالتش پرداختن به هنر ارزشی است ولی تاکید دارم که ما در موضوع دخالتی نداریم و نویسنده آزاد است.

الوندی پروژه‌های دیگر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری را شامل مجموعه‌های كودكانه در زمینه داستان و شعر معرفی کرد و گفت: كتاب‌های شعر خردسالان با عنوان «كفشدوزك»، شعر كودك با عنوان «شاپرك» و داستان كودك با عنوان «قاصدك» و همچنین كتاب‌های «چكاوك» كه قالبشان قصه نمایش است. در این دفتر در حال تولید است.

وی در پایان تصریح کرد: در یك سال گذشته بیش از 50 كتاب به این فهرست تولیداتمان اضافه كرده‌ایم و در در حال حاضر این مركز بیش از 150 جلد كتاب آماده چاپ دارد.

همه تلاشمان را می‌کنیم تا تولیدمان منفی نباشد

در ادامه این مراسم حسن دولت‌آبادی؛ مدیر دفتر تئاتر کودک مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ به فعالیت‌های دفتر تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد و افزود: کمتر از سه سال است که این دفتر افتتاح شده است و آنچه را هم که انجام داده راضی‌کننده نیست اما به لحاظ کمیت و کیفیت من و همکارانم تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا تولیداتمان تاثیر‌گذاری منفی نداشته باشد.

وی تصریح کرد: در تولیداتمان به حدی با سختگیری بالا اعمال می‌کنیم تا اثرات مخرب آن کاهش پیدا کند البته دفتر تئاتر کودک به لحاظ مالی در مضیقه است. اما با این وجود بیکار ننشسته و اگر کمی عنایت مالی نیز صورت گیرد دستمان بازتر خواهد شد.

به گفته دولت آبادی این دفتر در سال جاری 49 نمایشنامه برای اجرا و 254 نمایشنامه برای چاپ ارائه شد. سه کتاب پژوهشی هم آماده شده است.

محمد سرشار رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان نیز در این مراسم و در سخنانی اظهار داشت: یکی از واقعیاتی که در کشور ما وجود دارد، نسبت کودکان و نوجوانان به کل جمعیت است که فعلا ثابت مانده است. از سال 1355 روند زاد و ولد در کشور دچار تغییر شده است و نسبت کودکان و نوجوانان زیر 19 سال نسبت به کل جمعیت در حال کاهش قرا گرفت و البته از سال 85 این روند ثابت شده و با نسبت 23 درصد در حال پیشروی است.

سرانه اعتبار حوزه هنری کودک و نوجوان 53 تومان برای هر نفر است

وی ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده در سال 1404 ایران حدود 88 میلیون جمعیت دارد و امسال نیز 77 میلیون نفر جمعیت داریم. در حال حاضر حدود 17 میلیون 700 هزار کودک زیر 19 سال هستند و در 11 سال آینده این جمعیت به 27 میلیون و 300 هزار نفر خواهد رسید که به معنی افزوده شدن حدود 10 میلیون مخاطب جدید به جمعیت افزوده می‌شود. این نشان می‌دهد که این گستره وسیع مخاطب برای فعالان ادبیات و هنر نیازمند تلاشی مضاعف است. من اعتقاد دارم باید این مساله باید ابتدا نوع نگاه را اصلاح کنیم تا هرکسی جایگاهش را بشناسد و فعالیت خود را انجام دهد. اگر هر فردی بر اساس نقشه مهندسی کشور کار خود را پیش ببرد، مشکلات ما حل خواهد شد.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان ادامه داد: بیانیه ماموریت ما شناسنامه کاری‌مان به شمار می‌رود. ما برای حوزه هنری کودک و نوجوان بیانیه مأموریتی داریم که طبق چشم‌انداز 1404 نوشته شده و مهمترین دستاورد خانواده‌ها برای تربیت آینده‌سازان انقلاب است.

سرشار با اشاره به اینکه برای موفقیت در این مسیر باید روند مفهومی طی شود، گفت:‌ سرانه اعتبارات حوزه هنری کودکان و نوجوانان هزار تومان به ازای 19 کودک و نوجوان است، یعنی تقریبا 53 تومان برای هرنفر. البته با این وضعیت یا می‌توانیم زانوی غم بغل بگیریم و یا از فکرمان استفاده کنیم. ما این کار را کردیم و طی یک سال گذشته توانستیم از آنها که پول دارند، پس از قانع شدن کمک مالی بگیریم. از این رو سرانه سرمایه جذب شده بخش خصوصی 79 درصد و 21 درصد اعتبارات مربوط به دولتی‌ها است. بخش خصوصی که مأموریت تاریخی خود را در عرصه فرهنگ متوجه شد، به میدان آمد، البته وارد بازارهای جدید شدن هزینه‌بر است.

سرشار همچنین از افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان با عنوان www.hhkoodak.ir اشاره کرد و گفت: آنچه سازمان‌های دیگر آن را محرمانه تلقی می‌کنند، ما روی سایت قرار می‌دهیم. ما باور داریم که شیوه فرهنگی کودک و نوجوان ما مطلوب نیست و پیروی از رفتار کنونی مخاطب به عرفی شدن در تقابل با اصولی بودن می‌انجامد.

وی در پایان افزود: در طول مدت فعالیت با 120 شرکت در راستای تجاری‌سازی صحبت کردیم، این فرآیند ما را به فهرست تولید رساند و امیدواریم تعداد این فهرست افزایش یابد.

کد خبر 2244093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha