اراک – خبرگزاری مهر: ضرورت باز شدن درب مساجد در طول روز به منظور توسعه فعالیت های قرآنی مساجد کشور در پنجمین جشنواره قرآن و خانواده استان مرکزی به عنوان یک نیاز مهم دینی و فرهنگی کشور مطرح شد.

به گزارش خبرنگارمهر، پنجمین جشنواره قرآنی خانواده استان مرکزی به همت اداره کل تبلیغات اسلامی این استان و 22 خانواده قرانی شامگاه چهارشنبه به کار خود پایان داد.

علی اصغر شجاعی داور این جشنواره در سخنانی بر ضرورت ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی و شیعه ایران تاکید کرد و گفت: مساجد به عنوان کانون اجتماع مسلمین و نقطه عطف فعالیت های فرهنگی و دینی باید محور فعالیت های قرآنی کشور باشند.

محرومیت اکثر مساجد کشور از فعالیت های قرآنی

وی با انتقاد از محرومیت بیشتر مساجد کشور از فعالیت های قرآنی گفت: متاسفانه فعالیت های قرآنی اعم از آموزش و قرائت قرآن از فعالیت  های اصلی مساجد محسوب نشده و بخش قابل توجهی از هیات امنا و حتی ائمه جماعت مساجد از چگونگی این فعالیت ها آگاه نیستند.

داور پنجمین جشنواره قرآنی خانواده استان مرکزی در ادامه  با اشاره به انواع مساجد در جهان گفت: مساجد در جهان سه دسته اند برخی از مساجد از صبح تا شب باز هستند اما فعالیت قرآنی در آنها صورت نمی گیرد مانند مساجد چین در این مساجد یک عالم پاسخگوی سوالات شرعی است، برخی مساجد از صبح تا شب باز هستند و فعالیت های قرانی در آنها وجود دارد مانند سودان به گونه ای که حافظان زیر 10 جزء خود را بیسوادان قرآنی در این کشور می دانند و برخی مساجد فقط برای اقامه نمازهای یومیه باز هستند و در باقی ساعات تعطیل که متاسفانه این مساجد در ایران است و به ندرت در برخی از انها فعالیت های قرآنی صورت می گیرد.

رسالت قرآنی 70 هزار مسجد موجود در کشور

وی با بیان این که رسالت قرآنی 70 هزار مسجد موجود در کشور امروز بر دوش تنها 3 هزار موسسه قرانی فعال در کشور نهاده شده است افزود: اگر درب مساجد باز شود و فعالیت قرانی در آنها رواج یابد کانونهای قرآن آموزی کشور به 700 هزار کانون تبدیل و آنگاه تحول عظیم قرانی در تربیت حفاظ و قاریان قرآنی کشور صورت می گیرد.

شجاعی با بیان این که تعداد قاریان و حافظان بین المللی قرآن کشور در کنار بضاعت آموزشی 3 هزار موسسه قرآنی فعال قابل قیاس نیست گفت: همه باید با هم متحد شده و در راستای باز شدن درب مساجد برای گسترش فعالیت های قرآنی کشور تلاش کنیم.

ترویج آموزه های قرآنی در جامعه ضروریست

داور پنجمین جشنواره قرانی خانواده استان مرکزی در ادامه از یک سنت جاهلی موجود در کشور پرده برداشت و گفت: در حالیکه مسلمانان جهان بر این باورند که حاضر شدن بر سفره صاحبان عزا تا سه روز مکروه است متاسفانه در ایران اینگونه نیست.

 

وی با تاکید بر ضرورت عمل به آیات قرآن کریم در جامعه بیان داشت: بی توجهی به آموزه های قرانی باعث شده تا اگر کسی در ایران فوت کرد اقوام و خویشان تا چندین روز پیاپی بر سفره صاحب عزا حاضر و در منزلش اردو می زنند!

شجاعی تاکید کرد: باید با ترویج آموزه های قرآنی بستر تضمین سلامت اجتماعی را در کشور فراهم کرد.

آمارهای غیر واقعی منویات رهبری در جهاد قرآنی را محقق نمی کند

داور پنجمین جشنواره قرانی خانواده استان مرکزی در ادامه از ارائه آمارهای غیرواقعی دستگاههای اجرایی در خصوص فعالیت های قرآنی و تربیت حافظان قرآنی انتقاد کرد و گفت: اگر برخی آمارهای ارائه شده از سوی مسئولین در خصوص تربیت حافظان قرآن کریم درست باشد امروز باید تمام 70 میلیون نفر جمعیت ایران حافظ قرآن باشد اما آیا واقعا اینگونه است؟

شجاعی ادامه داد: اگر رهبر معظم انقلاب بر ضرورت توسعه فعالیت های قرآنی و تربیت حافظان و قاریان با ارزش قرآنی در کشور تاکید می کنند نباید زمینه تحقق این منویات را با آمارهای دروغین و بی اساس از بین ببریم.

وی تاکید کرد: تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و تحقق منویات رهبری در این باره در گرو حضور جدی مسئولین و فعالین حوزه قرانی است تا با تشویق و ترغیب کودکان، نوجوانان و جوانان به فراگیری قرآن زمینه تحقق این مهم را فراهم کنیم.

داور پنجمین جشنواره قرآنی خانواده استان مرکزی در ادامه با انتقاد از نوع فرهنگ سازی صورت گرفته در خصوص جایگاه قرآن در جامعه امروز گفت: متاسفانه امروز هرکس صدای قرآن را در وقتی غیر از هنگام اذان بشنود تصویر مرگ یک انسان در نظرش مسجم شده واین  یک آسیب بزرگ در جامعه ماست.

شجاعی با بیان این که صدای قران خبر مرگ در کشور ما شده است گفت: این امر باعث شده وقتی به آسیب شناسی دوری گزیدن فرزندان خود از قرآن می پردازیم بگویند وقتی صدای قرآن را می شویم دلمان می گیرد!

وی انجام برخی بد سلیقگی ها در ساخت فیلم های سینمایی را علت ترویج این تفکر در جامعه عنوان کرد و گفت: وقتی در صحنه به دار کشیده شدن یک مجرم در کنار گریه و زاری خانواده اش و التماسهایشان از خانواده مقتول صدای قرآن برتمامی صحنه فیلم احاطه دارد انتظاری بیش از این نمی توان در جامعه داشت.

داور پنجمین  جشنواره قرانی خانواده استان مرکزی در ادامه از سوره الرحمن به عنوان عروس قرآن یاد کرد و افزود: در حالیکه این سوره در تمامی کشورهای اسلامی در مراسم عروسی مسلمانان خوانده می شود و در برخی از کشورها حتی اگر قرائت نشود صیغه عقد جاری نمی شود متاسفانه این سوره در ایران در مجالس ختم و عزاداری قرائت می شود این در حالیست که سوره الرحمن به هیچ وجه در لیست سوره های تاکید شده برای قرائت در مجالس عزا نیست.

جامعه اسلامی عاملان به قران می خواهد

معاون پژوهشی و فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز در این جلسه از قرآن به عنوان نسخه شفا بخش جامعه اسلامی یاد کرد و گفت: امروز حافظان قران در جوامع اسلامی بسیار است اما انچه باعث اختلافات در این جوامع شده است نبود عاملان به قران است.

حجت الاسلام داود چمانی افزود: ایران اسلامی به عنوان پایتخت تشیع در جهان اسلام باید از پیشگامان حوزه قران در امر تعلیم و تربیت قرآنی باشد.

وی با بیان این که قران سفره ضیافت الهی است افزود: خانواده از موضوعات مورد تاکید قرآن کریم است و برای حفظ این کانون باید آموزه های قرانی را جدی گرفت.

معاون پژوهشی و فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی تاکید کرد: با توجه به آیات الهی قران می توان سبک زندگی اسلامی مورد توجه رهبر انقلاب را در جامعه پیاده کرد.

جشنواره قرانی خانواده استان مرکزی 5 برگزیده برتر خود را شناخت

مسئول دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز در این جشنواره گفت: جشنواره قرانی خانواده از ابتکارات و نوآوری های تتبلیغات اسلامی در حوزه قرآنی است که با هدف افزایش انس و الفت خانوده های ایرانی با قرآن برگزار می شود.

حجت الاسلام محمد شفیعی ادامه داد: از مجموع 70 خانواده ثبت نام کننده در ایام الله دهه فجر 22 خانواده به مرحله استانی راه یافتند.

وی یادآور شد: اگرچه جشنواره های قرانی خانواده به لحاظ جوان بودن طرح همواره با مشکلاتی در اجرا روبروست اما دبیرخانه این جشنواره تلاش می کند با نظر سنجی از شرکت کننده معایب و اشکالات وارده را برای دوره بعد مرتفع کند.

مسئول دارالقرآنهای کریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه از اجرای طیرح ارائه مدرک تخصصی به حفاظ درجه یک تادرجه 5 قران کریم در سازمان تبلیغات اسلامی کشور خبر داد و گفت: این مدرک که در پایان به امضا وزیر ارشاد و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور خواهد رسید معادل فوق لیسانس بوده و ارزش خوبی در استخدام ها دارد.

وی یادآور شد از سال 85 تا 92 یک هزار و 53 نفر در رشته های حفظ 10، 20 و 30 جز قران کریم شرکت و 74 موفق به اخذ مدرک شده اند گفت: امسال برای اولین بار استان مرکزی نیز توانست با درخشش 2 حافظ کل قران در بخش اخذ مدرک درجه 2 حفظ کل در کشور سربلند شود.

مسئول دارالقرآنهای کریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی  افزود: مهندس مسعود اکبری از اراک و راضیه شریفی از خمین دو حافظ موفق به اخذ مدرک درجه دوحفظ کل قران در کشور شده اند.

گفتنی است در پایان این جشنواره از پنج خانواده برگزیده جشنواره و 2 برگزیده کشوری حفظ درجه 2 قرآن کریم با اهدا لوح تقدیر و جوایزی تقدیر شد