به گزارش خبرنگار مهر، خانم گایل کارسن لیواین نویسنده آمریکایی این کتاب متولد سال 1947 و فارغالتحصیل رشته فلسفه است. این نویسنده مدت 27 سال کارمند وزارت کار بوده است. او در سال 1987 در کلاس نویسندگی و تصویرگری برای کودکان شرکت کرد ولی بعد از مدتی متوجه شد که نوشتن را بیشتر از تصویرگری دوست دارد.
کتاب پیش رو، اولین رمان نوجوان این نویسنده است. نسخه اصلی این کتاب با عنوان «Ella Enchanted»، با 30 فصل و در سال 1997 به چاپ رسیده است. کتاب در سال 98 دیپلم افتخار نیوبری و چند جایزه دیگر را از آن خود کرد. از روی این کتاب در سال 2004 فیلمی با همین نام ساخته شد. موفقیت کتاب مورد نظر باعث شد تا گایل کارسن لیواین، تمام وقت خود را به نوشتن اختصاص دهد.
«دِیو در شب»، «قصههای شاهزاده خانمها»، «اشتباه پری»، «آرزو» و «دو شاهزاده خانم از بَمَر» عناوین تعدادی از کتابهای این نویسنده هستند. گایل کارسن لیواین در حال حاضر همراه با همسرش در خانهای روستایی در منطقه هادسن ریور ولی زندگی میکند.
خلاصه داستان «الای افسون شده» اینچنین است: وقتی الا به دنیا میآید، یک پری به نام لوسیندا به او هدیه عجیبی میدهد. این هدیه «موهبت مطیع بودن» است. الا باید از هر دستوری که به او میدهند اطاعت کند، خواه صبح تا شب لیلی راه رفتن باشد، خواه کشتن یک نفر! اما الای با اراده دوست ندارد مثل بره سرنوشتش را بپذیرد. او با مرگ مادرش، صاحب یک نامادری و دو خواهر ناتنی بدجنس میشود. آنها در نبود پدرش با او مانند یک کنیز و خدمتگزار رفتار میکنند. الا برای باطل کردن طلسمش به سفر پرماجرایی دست میزند و در راه با شاهزاده و شوالیههایش، غولها و دیوها روبرو میشود و تا آستانه مرگ پیش میرود...
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
جاده کم رفت و آمد بود و من به قدری از فرارم خوشحال بودم که زیاد نمیترسیدم. از دستور گرفتن نجات پیدا کرده بودم. اگر دلم میخواست صبحانهام را زیر درخت افرا بخورم و از لابهلای برگها شاهد سپری شدن روز باشم، میتوانستم و این کار را هم کردم. اگر دلم میخواست لِی لِی کنم و بالا و پایین بپرم یا بدوم و روی برگهای خیس از شبنم سُر بخورم، میتوانستم و این کار را هم کردم. وقتی روحیهام بهتر شد و سرحال آمدم، برای خودم سوت زدم و شعرهایی خواندم که همان موقع سروده بودم.
دو روز باشکوه را به این شکل سپری کردم؛ بهترین روزهایی که بعد از مرگ مادر داشتم. در راه، گوزن و خرگوش صحرایی دیدم، و یک بار هم غروب، قسم میخورم که ظهور یک ققنوس را دیدم که ردّی از دود به جا گذاشت.
روز سوم، از اینکه به موقع به عروسی غولها برسم، رفته رفته ناامید شدم. من حتی هنوز به جنگل اِلفها میگذشتم، مگر اینکه نانوا در مورد فاصله بین جنگل تا سرزمین غولها اشتباه کرده بود. شاید فاصلهشان کمتر از آن چیزی بود که او فکر میکرد.
روز چهارم، آخرین نان سفرم را خوردم. مزرعهها به زمینهای ماسهای و بوتهزارهایی با بوتههای کوتاه تبدیل شدند و من کمکم امیدم را از دست دادم و با خودم گفتم که شاید برای شرکت در جشن اولین سالگرد ازدواج این تازهعروس و داماد به سرزمین غولها برسم.
روز پنجم، فهمیدم که سرنوشت شومم این بوده که در سرزمینی بیآب و علف و بیانتها سرگردان بمانم...
این کتاب با 335 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت 12 هزار و 500 تومان منتشر شده است.