به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی ظهر دوشنبه در مراسم بزرگداشت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک، همزمان با پنجمین روز از هفته منابع طبیعی، افزود: استان مرکزی استانی صنعتی است که بنابر شرایط آب و هوایی نیازمند توجه بیشتر به توسعه و حفظ فضاهای سبز و منابع طبیعی است.
دست یابی به 1700 متر سرانه جنگل دور از دسترس نیست
این مقام مسئول کاشت گونه های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی استان مرکزی و گیاهانی که به آب کمتری نیاز دارند را از راهکارهای توسعه فضای سبز استان مرکزی دانست و بیان داشت: با رعایت این شرایط دست یابی به 1700 متر سرانه جنگل در استان مرکزی دور از دسترس نخواهد بود.
یوسفی با اشاره به اینکه در استان مرکزی حدود 15 هزار و 127 هکتار درختچه زارهای طبیعی وجود دارد، تصریح کرد: این میزان قابلیت توسعه تا 120 هزار هکتار را با رعایت شرایط مذکور دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی یادآور شد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک در صورت تامین اعتبار آماده اجرای دو هزار هکتار جنگلکاری در محدوده اراضی چپلقی تا حد فاصل نیروگاه است.
وی همچنین از مردم درخواست کرد در صورت مشاهده آتش سوزی در جنگل ها با شماره تماس رایگان امداد جنگل و مراتع 1504 تماس بگیرند.
یوسفی با اشاره به نامگذاری پنجمین روز از هفته منابع طبیعی گفت: پنجمین روز از هفته منابع طبیعی با عنوان منابع طبیعی، آموزش، پژوهش و تحقیقات نامگذاری شده است؛ لذا این هفته فرصت مغتنمی در جهت اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای توجه بیشتر به حفظ و نگهداری منابع طبیعی است.
تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص درختکاری و حفظ منابع طبیعی
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص درختکاری و حفظ منابع طبیعی اظهار داشت: حفظ حیات اقتصادی و منابع طبیعی استان اولویت اداره کل منابع طبیعی است.
یوسفی همچنین با اشاره به اجرای طرح همیاران طبیعت، گفت: مشارکت همه مردم و دانشگاهیان در اجرای طرح همیاران طبیعت می تواند اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی را در اشاعه و گسترش فرهنگ منابع طبیعی در بین آحاد مردم، همکاری در سازماندهی بهره برداران منابع طبیعی و ترویج فرهنگ درختکاری و کاشت نهال در فصل مناسب یاری کنند.
مدیرگروه محیط زیست و بیابان دانشگاه آزاد اسلامی اراک هم در این مراسم گفت: اهمیت فرهنگ منابع طبیعی پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری به گونه ای است که منابع طبیعی باید به عنوان یک معارف عمومی در جامعه مطرح شود.
احمدی افزود: ارتباط دانشگاه و منابع طبیعی باید به گونه ای باشد که بتوان در دانشگاه ها کارهای کاربردی و تحقیقاتی در راستای حفظ و نگهداری و توسعه منابع طبیعی صورت گیرد.
وی خاطرنشان ساخت: همکاری کلیه ی دستگاه های اجرایی استان و صرف هزینه در جهت توسعه منابع طبیعی و انجام فعالیت های کاربردی در این حیطه می تواند استان را در توسعه منابع طبیعی کمک کند.
گفتنی است در پایان این مراسم کاشت نهال در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی اراک صورت گرفت.