به گزارش خبرنگار مهر، محمد وکیلی صبح چهارشنبه در نشست کمیته انتقال آب دریای خزر استان سمنان که در محل استانداری برگزار شد ضمن بیان اینکه انتقال آب دریای خزر فقط مربوط به این استان نیست اظهار داشت: تحقق این امر برای تمام کشور مفید و دارای ثمراتی است.
وی با اشاره به این مطلب که بحث هایی در زمینه به هم خوردن اکولوژی دریای خزر با انتقال آب به فلات مرکزی کشور و موارد دیگر باید مورد کارشناسی بخش های مختلف و صاحب نظران قرار داده شود اظهار داشت: در انتقال آب دریای خزر نباید نگاه تک بعدی و بخشی داشت.
ضرورت تشکیل هیئت امنایی در مورد انتقال آب دریای خزر
استاندار سمنان تشکیل هیئت امنایی در مورد انتقال آب دریای خزر در استان سمنان را ضروری دانست و گفت: این هیئت امنا باید با حضور کارشناسان زیر مجموعه وزارت نیرو و حفاظت محیط زیست تشکیل شود.
وکیلی تصریح کرد: برگزار کردن همایش و سمینارهایی با حضور صاحب نظران برای اطلاع رسانی و آگاهی عمومی مردم نسبت به این مساله و شناسایی راهکارهای مناسب برای سرمایه گذاری مهم است گفت : طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران به میزان 200 میلیون متر مکعب در سال، اکنون مرحله دوم مطالعاتی خود را طی می کند.
وی استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری های خارجی در بودجه سال آینده برای انتقال آب دریای خزر و برطرف شدن دغدغه سازمان محیط زیست در مورد انتقال آب دریای خزر را ضروری دانست و عنوان کرد: کمبود آب در آینده به بحران در عرصه های متعدد اجتماعی و اقتصادی میشود که امیدواریم با اجرای طرح انتقال آب دریای خزر با این مشکل مواجه نشویم.
استان سمنان با کمبود آب در آینده دچار مرگ تدریجی می شود
استاندار سمنان با اشاره به این مطلب که اگر برای تامین کمبود آب تدابیری اندیشیده نشود این مشکل درآینده تبدیل به بحران امنیتی جامعه خواهد شد، تاکید کرد: کمبود آب تنها یک مساله اجتماعی، عمرانی، اقتصادی نیست، بلکه به تمام بخش های زندگی مردم مربوط می شود.
وکیلی با اشاره به این مطلب که استان سمنان با کمبود آب و کاهش منابع طبیعی در آینده دچار مرگ تدریجی می شود گفت: باید از حالا به فکر برطرف کردن این معضل باشیم.
وی از مطرح بودن تامین امنیت جاده جندق معلمان خبر داد و افزود: اگر درآینده آبی وجود نداشته باشد برای محور اصلی و مهمی مانند تهران و مشهد نیز باید نگران بود.
کاهش مصرف آب باید یک دغدغه عمومی باشد
استاندار سمنان با اشاره به این مطلب که کاهش مصرف آب باید برای مردم استان سمنان یک دغدغه عمومی باشد، از مردم خواست به کمبود آب و صرفه جویی در مصرف آن در بخش های مختلف توجه ویژه ای داشته باشند.
وکیلی تصریح کرد: با توجه برنامه بلندمدت برای جمعیت استان، تامین آب اصلی ترین مساله در آینده است
وی با تاکید بر اینکه مردم و مسئولان باید توجه ویژه ای نسبت به افت آب سفره های زیرزمینی و تبخیر شدید آب داشته باشند گفت: آب باید به چیزی با ارزش تبدیل شود.
هزینه تمام شده برای فاضلاب بیشتر از آب است
استاندار سمنان با بیان اینکه اکنون در کشور مشاهده می شود هزینه تمام شده برای فاضلاب بیشتر از آب است، اظهار داشت: باید به این موضوع که چه اتفاقی دارد رخ می دهد فکر کنیم.
وی از وجود جذابیت های اشتغال و ظرفیت های استان خبر داد و اظهار داشت: حدود 30 درصد از جمعیت سمنان از استانهای شمالی کشور هستند پس این ظرفیت نیازمند توجه برای تامین آب است.
وکیلی ضمن بیان مصرف بالای آب در مصارف کشاورزی عنوان کرد: اگر با هزینه و نصب کنتورهای هوشمند حتی پنج درصد در مصرف آب صرفه جویی شود، ارزش دارد و می توان بخشی از اعتبار مدیریت بحران استان را به تامین کنتورهای هوشمند اختصاص داد.
سمنان سی امین استان کشور از لحاظ بارندگی است
معاون امور عمرانی استاندار سمنان نیز در این نشست با اشاره به این مطلب که امسال سمنان سی امین استان کشور از لحاظ بارندگی است گفت: این استان دارای وضعیت ویژه و نگران کننده ای است.
پرهام جانفشان عراقی با تاکید بر نظر کویر شناسان و کارشناسان آب در کشور، افزود: اگر امروز به فکر تامین آب این استان نباشیم، تا 10 سال دیگر استان سمنان از بین می رود و قابل زیست برای موجود زنده نیست.
وی تصریح کرد: در بسیاری مسایل می توان مزیت نسبی را مدنظر قرار داد، اما مزیت انتقال آب دریای خزر با هیچ مساله ای قابل مقایسه نیست.
معاون امور عمرانی استاندار سمنان با بیان اینکه وزارت نیرو نباید این پروژه را با طرح دیگری مقایسه کند گفت: حتی این طرح نمی تواند جایگزینی داشته باشد.
جانفشان عراقی توجه بیشتر صنعت استان سمنان را خواستار شد و خاطر نشان کرد: صنعت این استان سمنان باری از دوش کشور برداشته است.
تامین 42 میلیون و 42 هزار متر مکعب آب در استان سمنان
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست از کمبود آب شرب و آب بخش صنعت این استان خبر داد و افزود: کل مصرف آب در استان سمنان یک میلیون و 205 هزار متر مکعب است.
اتابک جعفری عنوان کرد: کمبود آب شرب و آب بخش صنعت در افق سال 1410 به بیش از 106 میلیون مترمکعب و در افق سال 1420 به بیش از 162 میلیون مترمکعب می رسد.
وی با بیان اینکه اکنون برای 631 هزار و 218 نفر جمعیت تحت پوشش آب شرب در استان سمنان، 42 میلیون و 42 هزار مترمکعب آب تامین می شود اظهار داشت: با توجه به سرانه استاندارد با اعمال پرت واقعی، کمبود آب با کیفیت مطلوب 10 میلیون و 14 هزار مترمکعب است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان گفت: 90 درصد از این آب به مصرف کشاورزی، هشت درصد مصرف شرب و دو درصد برای صنعت مصرف می شود.
وی در خاتمه از 150 میلیون متر مکعب کسری آب استان سمنان در سال خبر داد و گفت: امسال 60 درصد کاهش بارش در استان سمنان داشتیم.