به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان بروجرد با قدمت دیرین در زمینه های مختلف تاریخ، فرهنگ و تمدن دارای صنایع دستی بی نظیری است که تنوع و زیبایی منحصر به فرد این صنایع دستی در کمتر نقطه ای از کشور مشاهده می شود.
در این راستا همزمان با ایام تعطیلات نوروزی میراث فرهنگی بروجرد ضمن راه اندازی نمایشگاه عرضه صنایع دستی تدابیری برای آشنایی بیشتر مسافران با این صنایع دستی را اندیشیده است.
حجت اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد عصر چهارشنبه در این رابطه به خبرنگاران گفت: نمایشگاه صنایع دستی سنتی این شهرستان با استقبال گرم گردشگران، مسافران نوروزی و شهروندان بروجردی مواجه شده است.
وی گفت: این نمایشگاه با تعداد 19 غرفه از صنایع دستی سنتی بروجرد و حضور 21 رشته هنری در میدان شهدا مقابل شهرداری مرکزی از ابتدای فروردین ماه سال جاری دایر شده و تا پایان تعطیلات نوروزی برای بازدید عموم علاقمندان باز است.
یارمحمدی افزود: امسال برای اولین بار یک غرفه از این نمایشگاه به سازمانهای مردم نهاد فعال در زمینه طبیعت گردی اختصاص داده شده است تا بتوانیم گردشگران و مسافران نوروزی را هرچه بهتر با ظرفیت های طبیعی این شهرستان آشنا کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد گفت: صنایع دستی عرضه شده در این نمایشگاه شامل ورشو سازی، قلمزنی، قفل سازی سنتی، گلیم، ماشته، جاجیم، نمد، مشبک چوب، معرق چوب، ساز سنتی، پیکر تراشی، مصنوعات چرم، سفال، سرامیک و ... است.
یارمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همچنین امسال برای اولین بار سالن نمایش در یکی از تالارهای خانه تاریخی افتخارالاسلام برپا شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد افزود: امسال با هدف آشنایی هرچه بهتر گردشگران و مسافران نوروزی با ظرفیت های گردشگری این شهرستان سالن نمایشی در یکی از تالارهای خانه تاریخی افتخارالاسلام برپا شده و در آن کلیپ های معرفی صنایع دستی سنتی شهرستان بروجرد به نمایش در می آید.
وی افزود: علاقه مندان می توانند با توقف کوتاهی در این سالن با شیوه ساخت و تاریخچه صنایع دستی سنتی از قبیل سراج های سنتی، آهنگری، قفل سازی، ورشوسازی و ... آشنا شوند.
وی با اشاره به استقبال بازدید کنندگان از این اقدام میراث فرهنگی در خانه تاریخی افتخارالاسلام بیان داشت: این خانه تاریخی منحصر به فرد که با تزئینات زیبایی نظیر آجر، کاشی، نقاشی روی چوب مزین شده مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
بنابر این گزارش صنایع دستی مختلف بروجرد به ویژه هنر - صنعت ورشو سازی در گذشته های نه چندان دور در شهر بروجرد رونق فراوانی داشته و بخش وسیعی از بازار قدیمی این شهر را به خود اختصاص می داده است.
گستردگی این هنر به حدی بوده است که نام شهر بروجرد و ورشو با هم آمیخته شده است. این فلز به صورت ورق از کشور آلمان و لهستان به ایران وارد می شده است و با داشتن جلا ومقاومت طولانی در مقابل پوسیدگی ، آن را "ژرمن سیلور" نیز اطلاق می کردند.
هنرمندان دیار بروجرد، با استفاده از فن چکش کاری و خم کاری با استفاده از دستگاههای ساده و همچنین نیروی بازوی خود، به خلق آثار فلزی بسیار زییایی از ورقهای ورشویی می پرداختند که از جمله می توان به ظروف غذا خوری، سماور، سینی، قندان، چایدان، گلاب پاش و ... اشاره کرد.