به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی قبل از ظهر پنج شنبه در نشست تخصصی همایش اقتصاد مقاومتی در سالن همایش های شهرداری قم اظهار داشت: یکی از حساس ترین موضوعاتی که مورد عنایت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی قرار گرفته و در نهایت در پایان سال گذشته در 24 بند و صد سرفصل خرد و کلان ابلاغ شده، اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: اولین مسئله این است که فرصتی برای ملت شریف ما و حوزه روحانیت تشیع به برکت انقلاب اسلامی به وجود آمده که باید قدر آن را دانست. اگر فرصت ها از دست برود پشیمانی سودی نخواهد داشت چراکه بسیاری از فرصت ها مجددا به سادگی در اختیار ما قرار نخواهد گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: ما در طول تاریخ خودمان گاهی فرصت های بزرگی داشته ایم اما قدر آنها را ندانسته ایم و از دست رفته اند و تا یک فرصت جدید به دست برسد که بتواند تاریخ ساز باشد شاید صدها سال طول بکشد.
وی گفت: نکته مهم تدبیر کردن و برنامه ریزی برای این فرصت است تا بتوانیم قدرت جمهوری اسلامی را به عنوان یک قدرت بی بدیل در منطقه مطرح کنیم و ایران اسلامی را در میان 25 کشور منطقه الگوی جدیدی ارائه کنیم.
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: ممکن است این موضوع به تاخیر بیفتند اما در اصل آن نباید تردید کرد که جمهوری اسلامی در تمامی عرصه های نظامی سیاسی اقتصادی اداری و... باید الگوی جهان باشد و این امکان پذیر نیست مگر با مدیریت جهادی و تلاش خستگی ناپذیر.
ملت تنبل، تاریخ ساز نمیشود
وی افزود: در سایه همت های بلند، مردان بزرگ توانسته اند کارهای مهم را انجام دهند و هیچ ملتی با تنبلی نمیتواند تاریخ ساز و الگوی جهان باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سرمایه ملت ایران که آموزه های اهل بیت است خاطرنشان کرد: هیچ کشوری چنین سرمایه ارزشمندی ندارد و برای تحقق تمام این آرمان های بلند مجاهدت علمی فکری نظری و عملی در تمام زمینه ها نیاز است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب گفت: عزم ملی موضوع بسیار مهم است چرا که ملت هایی که عزم و اراده دارند میتوانند تاثیرگذار باشند.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به نقش رسانه های در این زمینه ابراز داشت: باید همه کمک کنند تا دل های مردم در این زمینه همراه باشد.
وی با اشاره به اینکه مسئله بعدی مدیریت جهادی است ادامه داد: یعنی مدیریتی که خدمت گذار، شایسته و فسادستیز باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز داشت: وقتی این عزم عمومی با این مدیریت کارآمد و جهادی همراه شد، میتواند مشکلات را از میان بردارد.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه نیاز داریم به فرهنگ دفاع مقدس برگردیم یعنی با کمترین هزینه ها بیشترین کارآمدی را داشته باشیم خاطرنشان کرد: احساس مسئولیتی که رزمندگان در زمان جنگ داشتند و عشق به خدمت و سربلندی اسلام و میهن موجب پیروزی شد و امروز نیاز داریم آن فرهنگ را دوباره احیا کنیم.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: امروز نیاز داریم بازده کاری و تلاش خستگی ناپذیر را در بخش های مختلف ارتقا دهیم که در این مسیر فرهنگ سازی بسیار مهم است.
وی ادامه داد: تولید توزیع و مصرف سه عرصه مهم اقتصاد است که در هر سه مرحله باید راهبردهای خوبی داشته باشیم.
هزینه تولید را کاهش دهیم
وی با اشاره به اینکه در تولید باید تلاش کنیم هزینه ها را به حداقل برسانیم و تولید دانش بنیان را زیاد کنیم افزود: همچنین نباید به بخش های توزیعی و خدماتی که مورد نیاز جامعه نیستند زیاد پر و بال بدهیم.
وی با بیان اینکه در مصرف نیز باید نظام مصرفی کارآمد و پرهیز از اسراف را مدنظر داشته باشیم ادامه داد: باید از تمام ظرفیت ها برای ارتقای توانمندی کشورمان استفاده کنیم.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه نقش حوزه علمیه قم و روحانیت در این مورد بسیار سنگین است گفت: موضوع اول این است که قم باید از نظر عمران آبادانی شهرسازی معماری و شرایط تمدنی به عنوان یک الگو برای کشور و دنیا مطرح شود.
به عقیده این عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام استراتژی توسعه قم باید با همکاری تمام نهادها جدی گرفته شود تا این شهر را به الگویی برای تمام شهرهای مذهبی جهان تبدیل شود.
وی افزود: موضوع دیگر این است که قم باید در زمینه نظریه پردازی هم گام های بلندی بردارد. در تمام زمینه هایی که امروز در جامعه نیاز داریم باید قم و حوزه علمیه نظرات فنی و کارشناسی به جامعه ارائه دهند.
امام جمعه اراک با اشاره به اینکه موضوع دیگر که قم باید به آن توجه کند کادرسازی است گفت: خبرگان ملت، نمایندگان ولی فقیه، قضات و .... همه در قم تربیت میشوند که باید این شهر چراغ بان و راهنمای همه باشد.