به گزارش خبرنگار مهر از اراک، حسام الدین آشنا ظهر پنج شنبه با بیان این مطلب در کنگره بین المللی چشمه آفتاب با تاکید بر اینکه این اندیشمندان غرب گرا، حجاب زن را مساوی غیبت وی در جامعه تلقی می کردند افزود: این اندیشمندان غرب گرا، به غلط تصور می کردند حضور زنان با حجاب در جامعه، یعنی غیاب زن در جامعه.
وی در ادامه با اشاره به نهضت اسلام اجتماعی و اسلام انقلابی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد، افزود: بعد از دوران صفویه که نسبت نزدیکی میان دین و دولت در ایران برقرار شد تا پایان دوره پهلوی دوم مردم ایران شاهد دین زدایی از حکومت، جامعه و زندگی فردی مردم بوند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه تجربه تلخ دوران قاجاریه باعث شد نه فقط روشن فکران که بیش و پیش از آن روشن فکران روحانی به فکر چاره اندیشی برای نجات ایران بیفتند، گفت: تلاش هایی که برای برقرای مشروطه مشروعه در ایران صورت گرفت و مبارزات عظیم و بسیار طولانی روحانیت علیه استبداد که گاه رنگ دین هم به خود گرفته بود منجر به انقلاب مشروطه در ایران شد و از آن به بعد دو رویکرد در تقابل با همدیگر قرار گرفتند.
آشنا افزود: رویکرد نخست رویکردی بود که در آن نجات کشور از مسیر طرد سنت ها از اصل و ریشه می گذشت و رویکرد دیگر رویکردی بود که با توجه به تلاش در جهت زدودن زنگارها و توجه به ریشه ها صورت می گرفت.
وی ادامه داد: کسانی که بازنگری سنت و بازسازی جامعه بر اساس مدنیت شیعه ای را اصل می دانستند در مقابل کسانی قرار گرفتند که فریاد می زدند از فرق سر تا نوک پا باید فرنگی شود.
دین زدایی در کشور نه توسط نظامیان بلکه توسط روشن فکران رقم زده شد
مشاور فرهنگی رئیس جمهور ابراز کرد: تجربیات پهلوی اول نشان داد کسانی که شعار مبارزه با استبداد از طریق تمدن غرب گرایی سر می دادند به جایی نرسیدند مگر نوکری استبداد و در این زمان بود که بزرگترین اندیشمندان غرب گرای مشروطه تبدیل به وزرا، نخست وزیران و کارگزاران رضا شاه شدند و این واقعه تلخ باعث شد تا دین زدایی در کشور نه توسط نظامیان متاسفانه توسط روشن فکران رقم زده شود.
وی در ادامه با اشاره به موضوع کشف حجاب در ایران گفت: آنچه در کشور به عنوان کشف حجاب اتفاق افتاد نه محصول خشک مغزی چون رضا شاه بود که محصول اندیشمندان غرب گرایی بود که تصور می کردند آزادی زنان یعنی آزادی زنان از حجاب، افرادی که تصور می کردند حضور زنان با حجاب در جامعه یعنی غیاب زن در جامعه.
آشنا در ادامه با اشاره به تجربیات دوران رضا شاه بیان داشت: این تجربه نشان داد اگر حمایت اجتماعی پشت سر دولتی نباشد آن دولت در برابر تجاوز خارجی به هیچ روی نمی تواند ایستادگی کند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به نقش روحانیت آگاه در دوران رضا شاه افزود: روحانیت آگاه و شاگردان حضرت امام(ره) که مهمترین ویژگی آنها تلاش برای آموختن زبان نسل جدید بود وارد میدان شدند.
تلاش رژیم پهلوی بر رواج خود کم بینی و حقارت مردم ایران در برابر غرب
آشنا در ادامه با اشاره به تلاش دوران پهلوی بر رواج خود کم بینی و حقارت مردم ایران در برابر غرب اظهار داشت: امام و خاندان خمینی به ما آموختن مردم ایران نباید تحت هیچ شرایطی خود را در برابر غرب دست کم بگیرند.
وی اضافه کرد: شبکه عظیم روحانیت هم که در این زمان در کشور فعال بود به رهبری شاگردان امام (ره) توانست بنیاد حکومت رضا شاهی را درهم بپیچد.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان داشت: انقلاب اسلامی بخش مهم و قابل توجه اش انقلاب علیه استبداد و افزایش سطح مشارکت عمومی مردم بود.
امام خمینی احیای معنویت را در جامعه هدف والای خود قرار داد
وی در بابیان اینکه امام خمینی احیای معنویت را در جامعه هدف والای خود قرار داد گفت: امام به مردم نشان داد اگر در راه الهی ثابت قدم باشی خدا از ما حمایت می کند و این معنویت بزرگترین سرمایه انقلاب است.
هرگونه تلاش در راستای کاهش مشارکت مردم تلاش علیه مبانی امام خمینی(ره) است
وی ادامه داد: هرگونه تلاش در راستای کاهش مشارکت مردم نه در اجرای تصمیمات که در اخذ تصمیمات تلاش علیه مبانی اسلامی و علیه مبانی امام خمینی(ره) است.
وی اظهارداشت: هدف والای امام (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی افزایش مشارکت مردم در اخذ تصمیمات کشوری بوده و باید با توجه به این مهم مشارکت مردم در اخذ تصمیمات را در دستور کار خود قرار دهیم.