به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه هشت جلدی«چرا ندیدیم» به قلم هادی سیف از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده تا مخاطب عام را با فرهنگ و هنر ایران زمین آشنا کند.
«سردر بقعه امامزاده شاهزاده غریب شیراز» یکی دیگر از کتابهای مجموعه «چرا ندیدیم» است. این مجموعه، دریچهای است برای آشنایی با آثار ارزشمند هنر ایرانی- اسلامی. آثاری که گاه برخلاف اهمیت و ارزش بسیارشان از نظرها دور مانده و کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
آشنایی با این گنجینه ارزشمند، پشتوانهای برای خلاقیتهای هنری نسل آینده است و «سردر بقعه امامزاده شاهزاده غریب شیراز» از جمله این آثار هنری و تاریخی ارزشمند است. بقعه سید تاجالدین غریب، همجوار با بازارچه «دروازه کازرون» شهر شیراز، مدفن سید شریف و صاحب فضل و دانش، امامزاده جعفربن جعفربن علیابن ابیطالب(ع) است.
بنای بقعه تا پیش از تجدید عمارت و نوسازی، ساختمانی خشتی و ساده و ضریحی چوبین و حیاطی کوچک را شامل میشد. در اوایل قرن 14 ه.ق با توجه به ضرورت تجدید بنا، سیدی نیکوکار با نام«سید محمد» همت به جمعاوری وجوه خیریه میگمارد و به برپایی عمارتی نوین همراه با ساخت گنبدی کاشیکاری شده و خوش نقش و نگار با یاری معماران و دیگر هنرمندان هنرهای تزئینی اقدام میکند.
در این میان، اما آنچه در ساختار تجدید شده بقعه سید تاجالدین غریب به عنوان رویدادی سزاوار تحسین در عرصه هنرهای آذینی و مهمتر از آن کاشیگری و کاشینگاری قلمداد میشود، ساخت و تزئین سردر و وردی بقعه سید غریب است.
مجموعه هشت جلدی «چرا ندیدیم» را هادی سیف نوشته؛ «سردر بقعه امامزاده شاهزاده غریب شیراز»یکی از کتابهای این مجموعه است که از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در 5000 نسخه و به قیمت 1600 تومان، برای مخاطبان عمومی منتشر شده است.
«در قلمزنی شده مدرسه چهارباغ»، «محراب گچبری نفیس مسجد اولجایتو»، «سقف تالار آیینه عمارت نارنجستان شیراز»، «نقاشیهای تالار تکیه هفتتنان شیراز»، «کاشیکاری داخلی گنبد مسجد شیخ لطفالله»، «حجاری شکارگاه سلطنتی طاق بستان» و«شیدا مکتب گل و مرغ» از دیگر عناوین این مجموعه هستند.