به گزارش خبرنگار مهر، محمد برزعلي عصر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري، ابراز داشت: اين یک قیام مردمی بود و با هیچ یک از قیام ها و جنبش هایی که در تاریخ معاصر ایران و جهان اسلام رخ داده است، قابل مقایسه نبوده بلکه دارای تفاوت های ریشه ای در رهبریت، روش، ماهیت و اهداف با آنها بوده است.
وي با بيان اينكه این قیام، قیام اسلامی است، تصريح کرد: از ابعاد دیگر ماهیت این قیام می توان به عاشورائی بودن آن اشاره کرد درست در زمانی که حکومت ضد دین، ضد روحانیت معظم، مستبد، دست نشانده بیگانگان و استکباری در کشور وجود داشت.
برزعلي با اشاره به انگیزه ها واهداف عالی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی (ره) در ارتباط با قیام 15خرداد عنوان داشت: از جمله آثار مهم اين قيام صیانت از احکام اسلام، قرآن، استقرار حکومت اسلامی، حاکمیت قوانین اسلام و اجرای شریعت اسلامی، قطع وابستگی به کشورهای بیگانه، براندازی نظام استبدادی طاغوت در کشور، امر به معروف و نهیاز منكر، دفاع از ارزشها و سنتهای اسلامی، مبارزه با حاكمیت و گسترش فرهنگ غربی كه منافی با فرهنگ اسلامی بود.
انديشه هاي روحانيت مبارز شيعي و رهبري امام خاستگاه اصلي قيام 15 خرداد بود
وي افزود: اندیشه های روحانیت مبارز شیعه به رهبری حضرت امام (ره) منشاء و خاستگاه این قیام بوده است که توانسته نقطه عطفی در سیر تغییر و تحولات تاریخ ایران ایجاد نماید.
سرپرست دانشگاه جامع علمي – كاربردي استان گلستان با بيان برخي ویژگی اصلی قیام 15خرداد بيان داشت: يكي از ويژگي هاي مهم اين قيام بعد مذهبی آن است که با حضور رهبریت امام خمینی(ره) و اخلاص و قاطعیت عمل در ایشان، بخش های مختلف جامعه و مردم به آن پیوستند.
وي ادامه داد: از دیگر ویژگیهای بارز آن می توان در راس قرار گرفتن مرجعیت شیعه در سطح رهبری یک قیام سیاسی، اجتماعی، فکری و فرهنگی، فراگیر نمودن بسیاری از حرکت های سیاسی وقت در لوای اسلام، مخالفت و رویاروئی با اصل نظام مستبد طاغوتی بر خلاف برخی جریانات سیاسی و اجتماعی محافظه کارِ وقت، و نقش قدرت بی بدیل مذهب در ایجاد یک بسیج گسترده مردمی در راستای مخالفت با برنامه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رژیم وقت اشاره نمود.
قيام 15 خرداد بعد از نيم قرن الگويي براي ديگر كشورهاي اسلامي است
محمد بزرعلي با بيان اينكه بررسی تمامی ابعاد و اثرات اجتماعی و سیاسی قیام 15 خرداد در بضاعت گفتار نیست، اظهار داشت: پس از گذشتن قریب به نیم قرن از آن همچنان الهام بخش بسیاری از جنبش ها در دنیا و بویژه در جهان اسلام می باشد و همچنان اندیشمندان و پژوهشگران در این زمینه تحقیق مي كنند.
وي قيام 15 خرداد را پایه گذاری اسلام، مکتب و مذهب بعنوان پایه گذاری یک حکومت اسلامی دانست و خاطرنشان كرد: عیان شدن چهره واقعی شاه بعنوان فرد مخالف اسلام که تظاهر به جانبداری از دین می نمود، افزایش حضور هر چه بیشتر روحانیت مبارز در صحنه های مبارزه و براندازی رژیم شاه و از بین رفتن جاذبه بسیاری از گروههای سیاسی، بویژه آنهایی که به بیگانگان وابسته بودند از ديگر پيامدهاي اين قيام مهم بود.
اين مسئول تبیین و تثبیت اصل مترقی ولایت فقیه بعنوان بهترین نظام حکومتی را از نتایج این قیام دانست و اذعان داشت: مشکلی که خیلی از کشورهای اسلامی بویژه برخی کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها رخ داد و نظام جایگزین نتوانسته دوام بیاورد، بدلیل نبود ولایت مطلقه فقیه و به تبع آن عدم استفاده از مواهبش بوده است.
وي اضافه كرد: از جمله نتایج و پیامدهای دیگر قیام 15 خرداد می توان به نزدیکی هر چه بیشتر مردم به روحانیت در راستای مبارزه با رژیم ستمشاهی، دمیدن روح خود باوری در قشر جوان و دانشگاهی و دشمن ستیزی دانست.