قزوین- خبرگزاری مهر: معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور گفت: اساتید دانشگاه باید با افتخار شرکت های دانش بنیان تاسیس کنند تا در آینده نزدیک بیشتر هزینه های دانشگاه از محل فروش دانش فنی، عقد قرارداد با شرکت های دانش بنیان و تولید محصولات تجاری سازی شده تامین شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری روز شنبه در جمع شرکت های دانش بنیان در محل پارک علم و فنآوری امام خمینی استان قزوین گفت: وقتی یک دانشجو تصمیم می گیرد به استخدام دولت درنیاید و پشت میز نشیند باید مورد حمایت دولت قرار گیرد و از معافیت مالیاتی و گمرکی و سایر تسهیلات برخوردار شود.

وی افزود: در اقتصاد دانش بنیان اولویت اول و اصلی ما حمایت جدی از شرکت های دانش بنیان به دور از شعار است تا بتوانیم بسیاری از زیرساختهای فکری را در کشور تغییر دهیم تا اگر امروز 99 درصد هزینه ها از محل شهریه های دانشجویی تامین می شود این رویه عوض شود تا بیشتر هزینه ها از کارهای تخصصی و فروش دانش فنی و تجاری سازی تامین شود.

معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور یادآورشد: در تجاری سازی وقتی پولی به محقق داده می شود هزینه ها هدر می رود زیرا آمارها نشان می دهد که این همه دانشکده ها نتواسنته خروجی مناسبی داشته باشد و باید اساتید به سمت عقد قرارداد برای نتیجه بخش کردن تحقیقات حرکت کنند.

وی بیان کرد: اساتید باید با افتخار شرکت های دانش بنیان تاسیس کنند و برای دانشگاه درآمدزایی داشته باشند و اگر این مهم اتفاق بیفتد آمادگی داریم پنج درصد میزان فروش را به دانشگاه کمک کنیم.

ستاری تصریح کرد: بانکها برای تسهیلات فقط سوله و زمین را می شناسند و دانش فنی، مغز دانش و برند را متوجه نمی شوند و اقتصادی که بر مبنای نفت استوار است به دانشگاه و نخبه نیاز ندارد و فقط تکنسین می خواهد تا تجهیزات را حفظ کند اما هدف ما اجرای قانون ضمانت از شرکت های دانش بنیان است.

در مقابل مهاجرت نخبگان مسئولیم

این مسئول یادآورشد: دیگر هیچ دعوایی بین وزارتخانه ها در دولت جدید نخواهیم داشت و بحث بین وزارت علوم، صنایع و بهداشت و دانشگاه آزاد و دولتی و خصوصی رخ نخواهد داد تا ما را از اصل موضوع منحرف کند بلکه باید به سمتی برویم که پارک های علم و فنآوری و شرکت های دانش بنیان تاثیرگذار باشند و بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند.

وی از ثبت بیش از یک هزار و 100 شرکت دانش بنیان در سایت معاونت فنآوری خبرداد و اظهارداشت: از مجموع چهار هزارو 500 شرکت ثبت نام شده که تاکنون یک هزار و 100 شرکت مدارک خود را تکمیل کرده اند که بررسی تخصصی انجام می شود.

ستاری بیان کرد: پیگیری امور شرکتهای دانش بنیان از مهمترین وظایف معاونت فناوری است و در این دولت تلاش می کنیم بدون حاشیه زمینه حمایت جدی از نخبگان را فراهم کنیم تا به تجاری سازی روی آورند.

معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری تصریح کرد: صندوق نوآوری قبلا زیرخاک بود که از زیر خاک درآورده ایم و اعتبارات خوبی را پیش بینی کرده ایم و بدون محدودیت این تسهیلات را به شرکت های ثبت شده پرداخت می کنیم.

100 میلیارد تومان پروژه در دست بررسی است

معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری اظهارداشت: 100 میلیارد تومان پروژه به معاونت راهبردی رسیده که در دست بررسی است و امروز دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیار فن بازار است و با سیکل ساده ای که تعریف شده براحتی می توانید نیازهای مالی خود را بدون محدودیت از این طریق تامین کنید.

وی افزود: طرح یک فوریتی هم مطرح شده تا صندوق پژوهش در استانها راه اندازی شود و اگر استان قزوین هم این طرح را اجرا کند عاملیت آن را واگذار می کنیم تا بتوانید در استان به شرکتها وام پرداخت کنید که در این راستا آمادگی داریم در کوتاه مدت هم شعبه صندوق را در استان قزوین و سایر استانها دایر کنیم.


300 میلیون تومان تسهیلات با چک و سفته

ستاری بیان کرد: با تعریف سبد تسهیلاتی تا سقف 300 میلیون تومان با چک و سفته و از 10 تا 30 میلیارد تومان با وثیقه به شرکت های دانش بنیان پرداخت می شود که این میزان با توجه به نوع طرح تعریف می شود.

وی افزود: در اجرای قانون شرکت های دانش بنیان در مرحله ابتدایی کار هستیم و شاید در اجرا مشکلاتی دیده شود اما مسیر ما روشن است و در شرایطی که اقتصاد ما بر اساس نفت تعریف شده این کارها سخت است اما با عزم ملی در این راه گام برخواهیم داشت.

ستاری گفت: شرکت های دانش بنیان در استان قزوین باید بتوانند مشکلات ناشی از کمبود آب، مسائل صنعت و کشاورزی را حل کنند و در این راه از تحقیقات و دانش خود بخوبی استفاده کنند.