به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت اموال و داراییهای بابک زنجانی گفت: 3 هزار میلیارد تومان از اموال بابک زنجانی شناسایی شده و قرار است این مبلغ به حسابی در وزارت نفت منتقل شود.
وی ضمن تشکر از مراجع قضایی برای رسیدگی دقیق به پرونده بابک زنجانی، توضیح داد: بانک مرکزی بر این موضوع اشراف کامل دارد و رقمی که تا به حال از اموال زنجانی شناسایی شده، 3 هزار میلیارد تومان است و تصمیم این است که این رقم به حساب وزارت نفت منتقل شود و طبیعتا بقیه اموال هم شناسایی میشود و ممکن است این رقم افزایش پیدا کند.
به گزارش مهر، در جلسه رسیدگی به پرونده مطالبات دولت از بابک زنجانی و بررسی راهکارهای وصول هرچه سریعتر این بدهی ها که در هفته جاری به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شده، مقرر شده به منظور وصول مطالبات وزارت نفت، با همکاری دولت و دستگاه قضایی ظرف مدت یک ماه نسبت به تملیک اموال بابک زنجانی براساس قیمتهای تعیین شده توسط کارشناسان رسمی مورد تأیید دولت، مرجع قضایی و مالک اموال اقدام شود. همچنین تاکید شد اداره، فروش اموال و واریز وجوه آن به حساب دولت براساس ضوابط قانونی موجود انجام شود.
در همین حال، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه از موافقت وزارت نفت با دریافت اموال زنجانی بابت وصول مطالبات او خبر داده است.
نامهنگاری با بانکها برای خروج از رکود
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست درباره بسته دولت برای خروج غیرتورمی از رکود اظهارداشت: در بسته جدید خروج از رکود، با توجه به هدف اصلی بسته، تکالیفی برای نظام بانکی مشخص شده است که کلیاتی از آن را در نامه به مدیران عامل بانکها اعلام کرده ام.
سیف گفت: رعایت انضباط و نظم در حرکت تک تک بانکها، پیش نیاز تحقق اهداف پیش بینی شده در نظام بانکی کشور است و ما زمانی می توانیم به آن اهداف دست پیدا کنیم که از منابع محدود استفاده ای بهینه داشته باشیم.
وی اعلام کرد: در این بسته بررسی شده که با توجه به هدف تورمی که برای سال جاری پیش بینی شده است، حداکثر حجم تسهیلاتی که نظام بانکی می تواند در جهت رونق بخشی به اقتصاد پرداخت کند، چه میزان است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: در این راستا اولویتهایی برای نظام بانکی تعیین کرده ایم که اولویت اعطای تسهیلات عمدتا متمرکز بر بخش تامین سرمایه در گردش برای واحدهایی است که به دلیل کمبود منابع نتوانسته اند از ظرفیت های تولیدی خود به طور کامل استفاده کنند.
سیف در ادامه در پاسخ به این پرسش که برخی نمایندگان مجلس گفتهاند که دولت از صندوق توسعه ملی برداشت غیرقانونی داشته است؛ آیا این مطلب صحت دارد؟ گفت: 4.1 میلیارد دلار از منابع حاصل از صادرات نفت را بانک مرکزی خریداری کرده و سهم صندوق توسعه ملی پرداخت شده و برداشتی صورت نگرفته است. کسی که این را بیان کرده است، دلایل خود را ارائه کند تا بررسی کنیم.
تعلیق موقتی فاینانس چین به روایت سیف
وی درباره برخی اخبار مبنی بر تعلیق فاینانس چین توسط بانک مرکزی گفت: ما یک قراردادی را با طرف چینی درباره سپردهگذاری که از منابع بانک مرکزی در یکی از موسسات چینی برقرار است، داریم و قرار شده هر میزان از این منابعی که ما استفاده میکنیم، معادل آن را از مبالغ خود در آنجا به عنوان پشتوانه استفاده کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: ما در حال مذاکره با طرف چینی هستیم و بحثی که مطرح شد، اینکه نباید این برابری در حقیقت 100 درصد منابع ما را بلوکه و غیرقابل استفاده کند. آن میزانی که استفاده شده و در دولت قبل بوده و طبیعتا طبق آن قرارداد عمل میکنیم اما بحثی که ما داریم این است که میزان استفاده از این منابع را حداکثر کنیم و مذاکرات ما در حال انجام است و به محض اینکه این مذاکرات به نتیجه برسد، اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به برنامههای بانک مرکزی برای ایجاد ثبات در بازار ارز نیز اظهارداشت: در شرایطی هستیم که در تعادل مناسب قرار داریم. در 11 ماهه منتهی به خردادماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل قیمت ارز متوسط 2.4 کاهش پیدا کرده و همچنان دامنه نوسانات نیز 76 درصد کاهش داشته است.
سیف درباره افزایش نرخ تسهیلات بانکی گفت: همانطور که قبلا توضیح داده ایم ما کاهش عمده ای در نرخ سود سپرده ها ایجاد نکرده ایم و درست هم نیست که چنین اتفاقی بیفتد.
وی افزود: 22 درصد در ارتباط با سپرده گذاری سرمایه گذاری یک ساله داریم و برای تسهیلات هم رقمی حدود 25، 26 درصد اعمال می شود که این می تواند متعادل باشد.