۱۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۴۷

پیگیری مهر نتیجه داد؛

تازه‌ترین توافق ایران و چین/ "فاینانس‌ چینی" از تعلیق موقتی خارج شد

تازه‌ترین توافق ایران و چین/ "فاینانس‌ چینی" از تعلیق موقتی خارج شد

رئیس اتاق مشترک ایران و چین از برقراری دوباره فاینانس چینی براساس تازه‌ترین توافق مقامات بانک مرکزی دو کشور خبر داد که برهمین اساس، موضوع بازگشایی فاینانس به جای طلب 18 میلیارد یورویی برای همیشه تعیین تکلیف شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سفر هفته گذشته هیات ویژه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به ریاست ولی الله سیف به چین، مشکلات و ابهامات گشایش فاینانس به جای طلب 18 میلیارد یورویی برای همیشه تعیین تکلیف شد.

در این میان، اگرچه قرار بر این بود چینی‌ها به جای طلب 18 میلیارد یورویی ایران بابت پول نفت، 2 تا 3 برابر این مبلغ را برای پروژه‌های ایرانی فاینانس اختصاص دهند اما 24 تیرماه بود که خبرگزاری مهر در گزارشی از تعلیق موقتی فاینانس چینی توسط بانک مرکزی خبر داد.

انتشار این گزارش بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های کشور داشت و حتی بانک مرکزی سیاست دوگانه درباره این گزارش اتخاذ کرد.

نخست روابط عمومی بانک مرکزی این خبر را از اساس تکذیب کرد ولی در ادامه ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی جزئیات بیشتری از دلایل تعلیق موقتی فاینانس چینی را اعلام کرد.

حال خبرها حکایت از آن دارد که در سفر هفته گذشته هیات ویژه ایرانی به سرپرستی ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، ابهامات گشایش فاینانس چینی رفع شده و به زودی فعال خواهد شد.

اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در گفتگو با مهر با تائید این خبر گفت: نتیجه مذاکرات هیات ویژه ایرانی که هفته گذشته به چین رفتند و جمعه به کشور بازگشتند، از فعال شدن دوباره فاینانس چینی با رفع ابهام بانک مرکزی ایران حکایت دارد.

وی در این باره توضیح داد: در قراردادهایی که ایران در زمینه انرژی با چین دارد، مبلغی از پول خریدهای چینی باید به صورت نقدی و مبلغ دیگری از رقم قرارداد را کالا وارد کند اما ایران برای این مبلغ نقدی، آنقدر کالا سراغ ندارد که بخواهد واردات کالا انجام دهد، بنابراین مقرر شد تا این مبلغ به صورت فاینانس در اختیار پروژه های ایرانی قرار گیرد.

عسگراولادی گفت: هم اکنون 80 پروژه تعریف شده برای استفاده از این فاینانس وجود دارد. بیشتر پروژه های معرفی شده، صنعتی و نفتی است، البته پروژه های خدماتی همچون اتوبان، اسکله، نیروگاه، سد، پالایشگاه، جاده، پل و فرودگاه در این فهرست 80 گانه پروژه ها به چشم می‌خورد.

 

کد خبر 2344609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha