به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی ظهر پنج شنبه در جلسه تفسیر قرآن با تفسیر آیه 22 سوره مبارکه ابراهیم اظهار داشت: یکی از موجوداتی که در قرآن نامش آمده شیطان است که دو مصداق دارد.
وی با بیان اینکه یک مصداق شیطان "عام" بوده و به هر موجود طغیان گر و سرکش گفته می شود افزود: یک مصداق دیگر نیز خاص بوده و منظور "ابلیس" همان ملائکه رانده شده از درگاه خداوند متعال است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد عنوان کرد: در روز قیامت گناهکاران دست و پا می زنند و دنبال این هستند که گناه خود را توجیه کنند و به گردن دوستانشان و یا رهبران گمراهشان بیندازند و گاهی هم گناه را به گردن شیطان می اندازند و می گویند ما را فریب داد.
حجت الاسلام میرعمادی افزود: خداوند می فرماید هیچ کدام از این توجیه ها پذیرفته نیست و هرکس مسئول اعمال خودش است.
وی به نکات این آیه اشاره کرد و گفت: وعده های الهی همیشه حق و مطابق واقعیت است و شیطان نیز به آن در قیامت اعتراف می کند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد افزود: شیطان در روز قیامت می گوید که من بر شما سلطه ای نداشتم و من فقط شما را دعوت کردم و شما هم اجابت کردید.
حجت الاسلام میرعمادی به دیگر نکات تفسیر آیه 22 سوره مبارکه ابراهیم اشاره و عنوان کرد: گاهی انسان غرق در گناه و معصیت می شود و امکان بازگشت وجود ندارد و دیگر نمی تواند توبه کند.
وی با اشاره به پاسخ دندان شکن شیطان به پیروانش که گفت چرا اوامر خدا را اجرا نکردید و شما قدرت اختیار داشتید گفت: ملامت شیطان به این دلیل است که انسان صاحب اختیار است.
این مفسر قران افزود: بالاترین مجازات روحی در قیامت برای دوزخیان سرزنش شیطان است و بالاترین حسرت در قیامت برای عالم بی عمل است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد عنوان کرد: در قیامت تمام رابطه ها قطع می شود و فقط یک رابطه می ماند آن هم رابطه ولایی است. کسانی که رابطه ولایی داشتند آنجا اهل بیت به دادشان می رسند و شیطان می گوید نه من به درد شما می خورم و نه شما به درد من می خورید.
حجت الاسلام میرعمادی افزود: در قیامت کار به جایی می رسد که شیطان از عمل پیروان خودش بیزاری می جوید و می گوید من بیزارم از آنچه شما شریک خدا قرار دادید و شما ظالم هستید.
وی با طرح این سوال که چرا شیطان پیروانش را سرزنش می کند؟ یادآور شد: چون این افراد به حرف خداوند متعال عمل نکرده و در اختیار شیطان بودند و از خود اختیار نداشتند. پیروان شیطان توجه نداشتند که شیطان جز دروغ وعده نمی دهد و دچار شرک در اطاعت شدند.