به گزارش خبرنگار مهر، محمد قلندری پیش از ظهر سه شنبه در کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان بیرجند اظهار کرد: تصمیمات اتخاذ شده در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مرکز استان می تواند به عنوان یک منبعی در دیگر شهرستان نیز استفاده شود.
وی بیان کرد: اعضایی که برای کمیسیون قاچاق کالا و ارز در نظر گرفته شده اند بیشتر سازمان هایی هستند که در موضع تنظیم و کنترل بازار تاثیرگذار هستند و اعضای کمیسیون می توانند با ارائه راهکارهای کارشناسی شده نقش مؤثری در خصوص کاهش قاچاق کالا ایفا کنند.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی ادامه داد: اعضا باید با آمادگی قبلی در کمیسیون قاچاق کالا و ارز شرکت کنند تا بتوانیم مصوباتی برای تمام شهرستان های استان نیز اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه قاچاق کالا و ارز از نظر احکام و مستندات قانونی باید در جامعه اجرایی شود، بیان کرد: در رابطه با جلوگیری از قاچاق کالا ما مصوبه مجلس و فرمایشات مقام معظم رهبری را داریم که باید به وظایف خود در این خصوص به خوبی عمل کنیم.
قلندری نبود قانون برای رسیدگی به قاچاق را از مشکلات مبارزه با قاچاق دانست و گفت: در دیماه پارسال، قانونی با 77ماده و 79 تبصره و 10 فصل پس از تصویب مجلس و تأئید شورای نگهبان ابلاغ شده و در این قانون دغدغههای مسئولان نیز پیشبینی شده است.
عوامل اصلی قاچاق کالا در استان شناسایی شود
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی ادامه داد: در اجرای این قانون لایحههای مختلفی پیشبینی شده که این لایحهها با عنوان فرهنگسازی در جامعه اجرایی میشود.
قلندری به ریشه های معظل قاچاق در جامعه اشاره کرد و گفت: استکبار تاکنون توطئه های مختلفی علیه کشورمان به کار گرفته اما وقتی همه فعالیت هایش بی نتیجه مانده به مسائل اقتصادی که یکی از نقاط آسیب پذیر هر کشوری است متوسل شد و ترویج پدیده شوم قاچاق کالا را در دستور کار قرار داده است.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی سه کمیته این کمیسیون ها را مشتمل بر اطلاعات و عملیات با هدف شناسایی شبکه و باندهای فعال در امر قاچاق کالا، کمیته ساماندهی امور اقتصادی و کمیته فرهنگی، تبلیغات و مشارکت های مردمی بیان کرد.
قلندری با اشاره به اینکه در حال حاضر در همه شهرستان های استان کمیسیون قاچاق کالا برگزار می شود، تصریح کرد: انتظار ما این است تا در این کمیسیون ها علل و عواملی که در قاچاق کالا دخیل هستند، شناسایی شود.
قلندری با بیان اینکه در حال حاضر کشور افغانستان روزانه به 20 میلیون لیتر فرآورده های نفتی نیاز دارد، گفت: با توجه به همسایگی خراسان جنوبی با کشور افغانستان این فرآوده ها از استان ما تامین می شود که باید در این رابطه اقدامات پیشگرانه ای انجام شود.
وی سودآوری را از عوامل اصلی روی آوردن به قاچاق کالا دانست و افزود: باید کالاها قبل از عرضه در سطح شهر کنترل شوند و مشخص شود که این کالاها از کجا وارد استان می شوند.
قلندری به قاچاق سوخت در استان اشاره کرد و افزود: باید مصارف کلی و جزئی فرآورده های نفتی در استان شناسایی شوند چرا که سوخت اولویت اول قاچاق کالا در استان است.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی اظها کرد: در حاضر استفاده از البسه دست دوم در جامعه متقاضیان زیادی دارد که کلیه عرضه کنندگان این کالاها در استان بدون مجور فعالیت می کنند.
قلندری ادامه داد: در حال حاضر در سطح شهر بیرجند سه مرکز عرضه البسه دست دوم وجود دارد که باید مجمع امور صنفی نسبت به جمع آوری این مراکز اقدام کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش اعظمی از کالاهای دست دوم در آرین شهر عرضه می شود، بیان کرد: بیشتر البسه دست دوم از سیستان بلوچستان وارد استان می شود.