به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز شنبه 25 مرداد، اولین نشست خبری غلامرضا خلیل ارجمندی مشاور اقتصادی وزیر ارشاد و دبیر صندوق هنر با حضور تعدادی از اهالی رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
ارجمندی در ابتدای نشست خبری درباره شکلگیری صندوق بیمه هنرمندان گفت: طرح شکل گیری این صندوق از ابتدای سال 1383 در دولت عنوان شد و طرح اولیه شکل گیری صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران از آن زمان شکل گرفت. آنچه درباره حمایت از هنرمندان بیش از هر چیز مهم است موضوع بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و مسائل معیشتی آنان است اما نکته مهم این است که ورودی این رشتههای هنری بسیار بالاست اما به همان نسبت منابع دولتی کمتر است به همین خاطر تنظیم این رابطه بسیار سخت است.
وی در ادامه عنوان کرد: در ابتدا با صندوقی با بدهی بالغ بر 35 میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی مواجه شدیم که همین امر باعث شد که نتوانیم افراد جدید را بیمه کنیم و حتی به سمت ملغی شدن بیمه افراد پذیرفته شده رفتیم اما امروز این معضل تا حدودی حل شده است. در طول چند سال گذشته این معضل کم رنگتر شده و بدهی ما امروز به 38 میلیارد تومان رسیده است.
مدیر عامل صندوق هنر در ادامه صحبت هایش عنوان کرد: اعتقاد دارم اگر بتوانیم از یک نظام پوشش درمانی موجه استفاده کنیم با درخواستهای کمک کمتری رو به رو خواهیم بود چرا که در ابتدا من با درخواستهای بسیاری برای مشکلات مالی از سوی هنرمندان رو به رو بودم و در حد توانم برای حل این معضلات اقداماتی را انجام دادم. باید یک بیمه تکمیلی کامل و ارتقاء یافته داشته باشیم تا شاهد چنین مسائلی نباشیم.
وی درباره اهدافش برای تامین هزینه بیمه هنرمندان خاطرنشان کرد: به دنبال تاسیس صندوق جبران خسارت هستم تا بتوانم مازاد هزینه درمان هنرمندان را که بیمه تکمیلی به عهده نمیگیرد جبران کنیم ضمن این که برخی از افراد به این دلیل که شرایط سنی آن ها با قوانین سازمان تامین اجتماعی مغایر است از سوی بیمه پذیرفته نمی شوند. هدف ما بر این است که بتوانم از محل اعتبارات این صندوق خسارات را جبران کنم. بالغ بر 25 هزار نفر از بیمه تکمیلی بهره بردهاند در حالی که عضویت صندوق 28 هزار نفر است این عدم پیوستگی سبب شد که به فکر پالایش برویم.
ارجمندی درباره این که چه کسی باید صلاحیت هنرمندان را تایید کند؟ گفت: همه معاونتهای تخصصی موظف هستند که به تنظیم و تخصیص رشته هنری مورد نظر برای تایید افراد بپردازند و تنها در صورت تایید این معاونتها امکان ارائه خدمات وجود دارد.
مشاور اقتصادی وزیر ارشاد ادامه داد: در این صندوق دو نوع خدمات حمایتی و کرامتی به هنرمندان ارائه میشود که در بخش حمایتی تامین اجتماعی، تکمیلی، وام قرض الحسنه، بلاعوض و ... است اما در بخش کرامتی افرادی که شامل طرح تکریم هستند تحت پوشش قرار میگیرند. افرادی که از درجه هنری بالا برخوردار هستند، میتوانند از این طرح کرامت بهره ببرند یعنی این پوشش هیچ ربطی به سایر درآمدهای هنرمند ندارد اما در مورد مستمری باید فرد شرایط لازم را دارا باشد که از جمله آن عدم دریافت از سازمانها و ارگانهای دیگر است.
دبیر صندوق هنر درباره موضوع بیمه هنرمندانی که تا کنون از مزایای صندوق بهره می بردند، بیان کرد: ما نمیتوانیم بیمه یک هنرمند را قطع کنیم و از متقاضیان می خواهیم که تا پایان شهریور ماه به سایت ما مراجعه کنند و خود را با شرایط مورد نظر تطبیق دهند و از ابتدای مهرماه نیز تنها کسانی که واجد شرایط هستند شامل بیمه میشوند.
ارجمندی درباره وضعیت بیمه خبرنگاران و اهالی رسانه گفت: نگاه صندوق و معاونت مطبوعاتی بر این است که رسانهها به عنوان یک بنگاه اقتصادی بتوانند فعالیت کنند و خبرنگاران را تحت بیمه قرار دهند اما در این راستا کوتاهی های صورت گرفته است. در زمینه اعضای مطبوعات نظر ما این است که آنها از یارانه ای که ما به مطبوعات می دهیم بیمه شوند و این وظیفه تمامی رسانه ها است.
مشاور اقتصادی وزیر ارشاد با بیان این مساله که «هنر کارت» به عنوان شناسنامه فرد محسوب می شود گفت: با توجه به این که هیچ رزومه کاملی از هنرمندان وجود ندارد، تصمیم گرفتیم که ساز و کار هنر کارت به گونه ای باشد که به عنوان رزومه فرد و شناسه او مطرح شود. این کارت در سه گروه طلایی، نقرهای و آبی عرضه میشود.
وی در پاسخ به این که آیا قرار است صندوق به بانک تبدیل شود گفت: چنین چیزی قرار نیست و ما طبق اساسنامه خود و قانون عمل خواهیم کرد. ما برای حل مشکلات از بخش خصوصی کمک می گیریم تا درآمدهای جدیدی را ایجاد و از سود آن استفاده کنیم. به همین دلیل ناچار به تغییر اساسنامه خود برای فعالیت های اقتصادی شدیم.
وی با اشاره به مقوله اقتصاد و فرهنگ گفت: متاسفانه این مساله تا امروز مغفول باقی مانده است اما موضوعی که مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزیر ارشاد بارها به آن پرداختهاند این است که به این بخش توجه ویژه ای شود.
ارجمندی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص وضعیت معشیتی هنرمندان و تمایل صندوق به پیگیری این مساله گفت: اعتقاد ما بر این است که باید یک نظام ساختارمند و با هدف در این زمینه تشکیل دهیم تا هنرمندان پیشکسوت با مشکلاتی از این قبیل مواجه نشوند. اتفاقی که برای خانم ثریا حکمت افتاد بسیار تلخ بود که در نهایت هزینه های ایشان از سوی انجمن تامین شد.
مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ درباره استفاده غیرقانونی برخی از کارکنان وزارت ارشاد از خدمات صندوق اعتباری هنر در سالهای گذشته گفت: متأسفانه در سالهای گذشته کسانی از کارکنان وزارت ارشاد بودند از مزایای صندوق هنر استفاده کردهاند و وامهای کلانی را نیز دریافت کردهاند اما با سیستم جدیدی که ما تهیه کردیم تلاش داریم که از این اتفاقها جلوگیری کنیم.
ارجمندی درباره رونمایی از «هنر کارت» از سوی تعاونی هنر که چند شب پیش اتفاق افتاد توضیح داد: این تعاونی که هفته گذشته هنرکارتی را معرفی کرد هیچ مجوزی از وزارت ارشاد ندارد و برای مراسم رونماییاش تلاش بسیاری کرد تا یکی از مسئولان وزارت ارشاد را به آنجا بکشاند که خوشبختانه هیچ کدام از مسئولان در این مراسم حاضر نشدند.
دبیر صندوق هنر در پایان حرف هایش درباره مساله ودیعه مسکن هنرمندان گفت: در دولت قبلی هزینه ای به عنوان ودیعه مسکن در نظر گرفته شد که این یک حرکت بی منطق و غلط است من در همین جا اعلام می کنم که ما هیچ گونه ودیعه مسکنی به هنرمندان پرداخت نخواهیم کرد.