به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه 25 مرداد ماه در مراسم دهمین سالگرد صندوق اعتباری هنر گفت: برای من هر مناسبتی که توفیق پیدا کنم در جمع شما عزیزان باشم مغتنم است و امروز هم یکی از آن مناسبت ها است که فرصتی فراهم شده تادور هم جمع شویم.
وی عنوان کرد: همه قبول داریم هنرمندان ما سرمایه اجتماعی کشور هستند و در همه دنیا به هنرمندان توجه می کنند و تلاششان بر این است که این سرمایه های اجتماعی را حفظ کنند. ما در کشورمان ایران در حوزه های مختلف شاهد سرمایه های اجتماعی فراوانی هستیم. در حوزه اقتصاد با یک نوع سرمایه درگیر هستیم و در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه های دیگری داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کشوری می تواند موفق باشد که میان سرمایه های اقتصادی و اجتماعی تبادل کند به نحوی که بتواند از هر دوی این سرمایه ها به نحو احسن استفاده کند. اگر نتوانستیم سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم هیچ گاه به توسعه دست پیدا نمی کنیم و عکس آن هم همین است اگر سرمایه اجتماعی داشته باشیم و نتوانیم در جهت رشد و شکوفایی اقتصاد از آن بهره ببریم به بیراهه رفته ایم.
جنتی در ادامه سخنانش گفت: در این مراسم عنوان شد که نباید آثار ایرانی را به خارج از کشور ببریم و عرضه کنیم اما من بحثم این است که باید این اتفاق بیافتد. چرا نباید کنسرت هایمان در بهترین سالن های اروپا اجرا شود و یا از سوی دیگر چرا فیلم های سینمای ایران نباید اکران جهانی داشته باشند. ما در این عرصه دو هدف را دنبال می کنیم؛ هنر خودمان را عرضه می کنیم و توانایی هایی خود را به دنیا ثابت می کنیم.
وی افزود: هنرمندان ما در حوزه هنرهای تجسمی ارزش واقعی خودشان را پیدا کرده اند و این خود یک امتیاز محسوب می شود. چند وقت پیش در حراجی که در هتل آزادی انجام شد در یک شب 90 تابلو به فروش رفت و 13 میلیارد تومان عواید فروش این آثار بود. اگر هنرمند اثر فاخری تولید کند می تواند امیدوار باشد که هزینه های مالی آن اثر هنری تامین خواهد شد.
جنتی تصریح کرد: در حوزه هنرهای نمایشی با محدودیت هایی مواجه بودیم و بخش دولتی قیمت بلیت ها را مشخص می کرد که من گفتم این قانون را بردارید که خود هنرمندان قیمت آثار هنری شان را تعیین کنند. باید فضا را به سمتی ببریم تا هنرمند بداند که کارش یا اثرش ارزش مادی خود را پیدا می کند. امیدوارم در یک پروسه چند ساله این هدف ما به ثمر بنشیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش در خصوص صندوق اعتباری هنرمندان گفت: امسال دهمین سال تاسیس این صندوق است و در طول سالهای گذشته خدمات خوبی ارائه شده اما این صندوق نتوانسته خودگردان شود. ما با بدهی میلیاردی این صندوق را تحویل گرفتیم که طی یکسال اخیر این رقم بیشتر هم شده است. تلاشمان بر این بوده است تا بتوانیم حامی هنرمندان باشیم و در این مسیر قدمهای موثری برداشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: در هیات امنای این صندوق هنری از شخصیت های بانکی و اقتصادی دعوت شده است تا بتوانند ما را در جهت دستیابی به هدفهایمان یاری کنند. در هیات مدیره صندوق اعتباری هنرمندان هم از افراد کاربلد دعوت کردیم تا ما را یاری کنند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در مورد صندوق اعتباری هنرمندان عنوان کرد: حمایت های توسعه ای و مشارکت در تولید آثار هنری در دستور کار این صندوق قرار دارد. اعطای وام به هنرمندان برای تولید اثر هنری از دیگر هدفهای ما در این صندوق است. حمایت های بیمه ای اعم از تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و درمان، حوادث و حمایت های ویژه در خصوص وضعیت معیشت هنرمندان در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم که بتوانیم در این مسیر اقداماتی را انجام دهیم.
جنتی تصریح کرد: تا پایان مهرماه 36 هزار نفر عضو صندوق بودند که تعدادی از این نفرات پالایش شدند. از این مجموعه 30 هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند و در سال 92، 20 هزار نفر از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کرده اند. در طول این مدت دوستان فعالیت هایی را انجام دادند تا صندوق اعتباری هنر بتواند به اهداف خود برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من از همین جا این وعده را به شما بدهم که صندوق اعتباری هنر آماده همکاری با نهادهای مختلف است و در این مسیر تفاهم نامه های مختلفی با نهادها و ارگان ها امضا کرده است. کارت اعتباری هنر یکی دیگر از مزایای این صندوق است که این کارت می تواند دربرگیرنده 13 تا 14 نوع خدمات باشد و اطلاعات زیادی می تواند در این نوع کارت ثبت شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار امیدواری کرد که در طول سال جاری گامی برداریم و سال دیگر که در اینجا ایستادیم بتوانیم گزارشی از عملکرد یکساله صندوق اعتباری هنر ارائه کنیم و باز امیدوارم که در این مسیر خدمت ناچیزی به اصحاب فرهنگ و هنر کرده باشیم و در جهت حفظ منزلت شخصیت ها و هنرمندان خود تلاش کنیم تا آنها در فضای آرام و بدور از تشویش بتوانند آثار فاخر تولید کنند.
نظر شما