دکتر معصومه ابتکار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سیرک ها از سالها قبل در ایران و در تمام دنیا وجود داشته اند و فعالان و دوستداران حیات وحش نیز همیشه با آنها مخالفت داشته اند.
به گفته وی، اما اینکه برخی از طرفداران حیات وحش تصور می کنند که ظرف یکی دو ماه می توانیم اعلام کنیم که فعالیتها تمام سیرک ها تعطیل است اشتباه است چرا که چنین چیزی امکان ندارد و تعطیلی سیرک ها زمان می برد.
ابتکار اظهار داشت: ما هم دلمان نمی خواهد در سیرک ها از حیات وحش سوء استفاده شود اما فعلا تنها با اعمال قوانین سختگیرانه می توانیم تا حدودی فعالیت این اماکن را کنترل کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه گونه های موجود در سیرک ها گونه های وارداتی هستند اظهار داشت: بسیاری از آنها قابل بازگشت به طبیعت نیستند و هیچیک از باغ وحش ها نیز علاقه ای به نگهداری آنها ندارند.
ابتکار با اشاره به پیچیدگی های زیادی که نگهداری حیات وحش در سیرک ها دارد یادآور شد: متاسفانه دوستداران حیات وحش انتظار دارند که سازمان محیط زیست یک شبه دستور دهد که فعالیت تمام سیرک ها متوقف شود در حالی که اولا برای برپایی سیرک ها همچنان در کشور تقاضا وجود دارد و از سوی دیگر امکان نگهداری این همه گونه که قابل بازگشت به طبیعت هم نیستند در هیچ جای کشور وجود ندارند.
به گفته وی، اما سازمان محیط زیست براساس بحثهای کارشناسی به تدریج در ابتدا قوانین برپایی سیرک ها را سختگیرانه تر کرده و در نهایت ظرف چند سال آینده برای جمع آوری این اماکن برنامه ریزی می کند.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: البته در حال حاضر سیرک تنها مشکل سازمان محیط زیست نیست و در جایی که بسیاری از گونه های حیات وحش طبیعی ایران در حال از بین رفتن هستند سازمان محیط زیست بیشتر از این وقت و انرژی خود را صرف مقوله سیرک ها نخواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه اما افکار عمومی نسبت به این مسئله حساس شده و بسیاری از مردم خواستار جمع آوری هرچه سریعتر این اماکن هستند گفت: سازمان محیط زیست نیز براساس همین حساسیت در قوانین و استانداردهای سیرک ها و باغ وحش های سراسر کشور تجدید نظر کرده و ضوابط سختگیرانه تری را اعمال کرده اما اینکه برخی از دوستداران حیات وحش تصور می کنند این تنها مسئله سازمان محیط زیست است و با بمباران رسانه ای سازمان می خواهند یک شبه تمام سیرک ها را جمع آوری کنند باید بدانند که چنین چیزی امکان پذیر نیست.