مدیر انتشارات فائق که برای انتخابات هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران کاندیدا شده است، گفت: در صورت پیروزی در انتخابات، خواستار حقوق مشروع و قانونی اعضا خواهم بود. برطرف کردن نیازهای صنفی و گسترش فعالیت‌ها ناشران از دیگر برنامه‌های من است.

افسر صفائیان مدیر انتشارات فائق و یکی از کاندیداهای انتخابات هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره دلایل کاندیدا شدنش در این انتخابات گفت: یکی از انگیزه‌های اساسی من برای نامزد شدن در این انتخابات این است که متاسفانه با وجود اینکه ما ناشران، یک صنف فرهنگی هستند اما اتحادیه‌مان، یک اتحادیه قدرتمند نیست. چون حدود 12 هزار ناشر در کشور وجود دارند اما فقط حدود هزار و 250 ناشر عضو اتحادیه هستند و این رقم با حذف ناشرانی که فوت کرده‌اند، در واقع 12 درصد از جمع همه ناشران است. یعنی از میان همه ناشران کشور، تنها 12 درصدشان عضو این اتحادیه هستند. با توجه به این اعداد و ارقام، طبیعتاً قدرتی را که باید داشته باشیم، نداریم.

وی افزود: نکته دیگر این است که من یک معلم هستم و در درجه دوم، مولف و بعد هم یک ناشر. اصولاً یاد گرفته‌ام و به دانش‌آموزانم هم یاد می‌دهم که در یک جمع، خودبینی نداشته باشیم، دیگران را در نظر بگیریم و بدانیم که ما هم زیرمجموعه‌ای از جمع هستیم. نکته دیگر این است که یاد بگیریم همه را ببینیم و خرد جمعی را در نظر داشته باشیم. وقتی با چنین دیدی به قضایا نگاه کنیم، قطعاً موفقیت حاصل خواهد شد. من به فعالیت‌های اخلاقی، پرورشی و بهداشتی که برای دانش‌آموزان انجامشان داده‌ام، افتخار می‌کنم. واقعاً وقتی که ادعا می‌کنیم فرهنگی هستیم،‌ باید با دیگر نهادها همکاری داشته باشیم تا با اتکا به همه عوامل، مخاطبان را از پایه قوی کنیم.

این مدیر نشر ادامه داد: این مطالب فقط منحصر به آموزش به بچه‌ها و آموزش و پرورش نیست. مسائل فرهنگی، موضوعات دقیق و ریز هستند. در مقیاس مسائل درشت فرهنگی، باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی را ارتقا بدهیم. مواردی که به آن‌ها اشاره کردم، به من انگیزه داده‌اند تا در انتخابات اتحادیه، کاندیدا بشوم. اما در ارتباط با برنامه‌ها و اهدافی که دنبال می‌کنم، من خواستار حقوق مشروع و قانونی اعضا خواهم بود. برطرف کردن نیازهای صنفی و گسترش فعالیت‌ها ناشران از دیگر برنامه‌های من است.

صفائیان گفت:‌ در چرخه فعالیتی ما ناشران، قسمت‌هایی وجود دارد که مهجور مانده‌اند. ناشران تولیدات خوبی دارند و به هر حال برای کار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. اما متاسفانه بازار و نحوه توزیع کتاب، یکی از مشکلات بزرگ ماست که نگذاشته از حدی به بعد جلوتر برویم. البته عده‌ای را می‌شناسید که با روابط و ارتباط‌هایی، این کار را بهتر از دیگران انجام می‌دهند. بنابراین یکی دیگر از برنامه‌هایی که در نظر دارم در صورت پیروزی در انتخابات، درباره‌اش کاری بکنم، بحث توزیع و فروش است. فراموش نکنیم که کار ما ناشران دو وجه دارد. یک وجه تولید کنندگان هستند و وجه دیگر، موزعان یا همان توزیع‌کنندگان هستند. تصور می‌کنم اشکال از این‌جا شروع می‌شود که خود ما ناشران هم نمی‌نشینیم تا درباره فضای کاری و مشکلات خودمان صحبت کنیم.

مدیر انتشارات فائق درباره نامزد شدن ناشران عمومی و دانشگاهی در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان هم گفت:‌ ناشران می‌خواهند اتحادیه ناشران را داشته باشند نه اینکه به دانشگاهی یا عمومی بودن همدیگر فکر کنند. ممکن است برخی با به راه انداختن بحث ممیزی بخواهند تفاوت بین ناشران عمومی و دانشگاهی را بزرگ کنند اما خبر ندارند که ممیزی نه تنها برای ناشران عمومی وجود دارد، بلکه برای ما دانشگاهی‌ها و ناشران کودک و دیگر ناشران نیز وجود دارد و این مسئله‌ای نیست که بتوانیم در آن تفکیک کنیم. مهم بدنه‌ای واحد به نام اتحادیه ناشران است. یادمان باشد که همه ما ناشر هستیم پس بهتر است جدا از تصمیم‌های فردی، افرادی را که دلسوز و معتمد هستند، برای هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان انتخاب کنیم.

وی گفت:‌ به نظرم بهتر است قبل از انتخاب کاندیداها، فرهنگ شرکت در انتخابات را تبلیغ کنیم. خواهشی که دارم این است که چه نیروهای درون اتحادیه و چه بیرونی‌ها مانند رسانه‌ها، به تقابل دامن نزنند و گروه‌بندی نکنند.

افسر صفائیان، دارای مدرک کارشناسی ریاضی از دانشگاه خوارزمی و گواهینامه مدیریت نشر و کتابفروشی مدرن است. وی تالیف 38 کتاب و ویراستاری 18 اثر را در کارنامه دارد و از سال 76 نشر فائق را مدیریت می‌کند. این مدیر نشر همچنین عضو کمیسیون بازرسی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و عضو هیئت مدیره انجمن زنان ناشر بوده است. مدیریت داخلی و مدیرمسئولی انتشارات مبتکران از دیگر موارد کارنامه کاری اوست.

برچسب‌ها