به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان استان كردستان شامگاه چهارشنبه در حالي در محل استانداري كردستان برگزار شد كه طي آن مدير ستاد ساماندهي جوانان وزارت ورزش و جوانان كشور نيز در اين جلسه حاضر شد.
در اين جلسه كه شماري از مديران كل ادارات و سازمان هاي دولتي و همچنين ساير اعضا حضور داشتند، مسائل مختلف حوزه جواني مطرح و مورد بحث و بررسي اعضا قرار گرفت و در پايان مقرر شد كه جلسات ستاد ساماندهي امور جوانان كردستان به صورت مستمر و منظم برگزار شود.
مدیر کل ورزش و جوانان استان کردستان گفت: حوزه جوانان حوزه ای گسترده است و یک سازمان به تنهایی نمی تواند در این حوزه فعالیت های لازم را اجرایی کند.
حامد جولایی با اشاره به لزوم مشاركت و همكاري كليه ادارات و سازمانهاي دولتي در اين حوزه بسيار مهم اظهار داشت: تعامل و همکاری دستگاه های اجرایی در حوزه جوانان می تواند در پیشبرد اهداف ستاد ساماندهی جوانان نقش آفرینی کند.
وی افزود: کمیته های ازدواج و تحکیم خانواده، اشتغال، مسکن، تبلیغات اسلامی، مشارکت اجتماعی، اوقات فراغت، آسیب های اجتماعی، سبک زندگی و فضای مجازی در ستاد ساماندهی امور جوانان استان تشکیل شده است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان کردستان بیان کرد: تدوین برنامه های راهبردی امور جوانان در شش ماهه دوم سال و نیز برگزاری جشنواره پیوند آسمانی با هدف ترویج ازدواج های آسان از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است.
برگزاری 2500 گفتمان دینی در کردستان
در ادامه این جلسه کارشناس آموزش و پژوهش اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان یادآور شد: سازمان تبلیغات اسلامی دو هزار و 500 گفتمان دینی برای حوزه جوانان در نظر گرفته است.
حجت الاسلام مسعود محمدی ادامه داد: این گفتمان ها در 500 مدرسه شکل می گیرد و در شش ماهه دوم سال جاری 600 هیئت مذهبی برنامه های خود را در سطح استان اجرایی می کنند.
وی گفت: ویژه برنامه های قرآنی، جشنواره فرهنگی،هنری منادیان وحدت، نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف، اعزام روحانیون به مدارس و پاسخگویی به سؤالات شرعی از دیگر برنامه های ما این اداره کل در حوزه ستاد ساماندهی جوانان است.
كارشناس آموزش و پژوهش اداره كل تبليغات اسلامي كردستان بيان كرد: انتظار مي رود كه با بهره برداري از ظرفيت هاي تمامي ادارات و سازمان هاي دولتي در كردستان زمينه براي حمايت هر چه بهتر از برنامه هاي حوزه جواني فراهم شود.
مشکل بیکاری جوانان کردستان نیازمند اختصاص اعتبارات
مدیر کل تعاون، كار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به نرخ بیکاری سه برابری کردستان نسبت به میانگین کشوری اظهار داشت: رفع این معظل به جد نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه است و انتظار می رود این حوزه با جدیت بیشتری دیده شود.
احمد رشیدی افزود: 60 هزار نفر از مردم طی یک دهه از این استان مهاجرت کردند و این یک معظل جدی در استان است که باید واکاوری شود.
وی با اشاره به اینکه یافتن کار مهم ترین دلیل این مهاجرت بوده است، بیان کرد: کردستان در حوزه های مختلف ظرفیت های ویژه ای را دارد و انتظار می رود با بهره گیری کافی از این ظرفیت ها اشتغالزایی مناسب را در استان فراهم کرد.
لزوم مقابله با آسیب های اجتماعی نوظهور در حوزه جوانان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نيز در ادامه این جلسه اظهار داشت: مقابله با آسیب های اجتماعی نوظهور عزم ملی و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی را در استان مطلبد.
حسن خدابنده لو افزود: هلال احمر استان با توجه به وظایف خود در زمینه اوقات فراغت جوانان گام های را برداشته که می توان به برگزاری مسابقات رفاقت مهر در هفت رشته و چهار مرحله در ایام تابستان اشاره کرد.
وي با اشاره به برنامه هاي ديگر جمعيت هلال احمر كردستان در حوزه جوانان گفت: به هر حال متناسب با نياز و فضاي استان نيز برنامه هاي در جمعيت اجرايي مي شود كه انتظار داريم تمامي اين برنامه ها زمينه را براي مشاركت جوانان در عرصه هاي مختلف فراهم كند.
بانک ها حامی جوانان در حوزه ازدواج باشند
مدیرکل کمیته امداد استان کردستان نيز در بخش ديگري از اين جلسه بیان کرد: نقش بانک ها در زمینه تسهیل امور ازدواج جوانان بسیار پر رنگ است و انتظار می رود بانک ها حامی جوانان در این حوزه باشند.
قنبر موسی نژاد یادآور شد: ترویج ازدواج های آسان و حمایت از جوانان در حوزه های مختلف می تواند در کاهش معظلات این قشر آسیب پذیر نقش بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: در خصوص تأمین مسکن برای جوانان نیز به عنوان یکی از خواسته های اساسی این قشر انتظار می رود به صورت هدفمند عمل شود.
مدیرکل کمیته امداد کردستان اظهار داشت: مشکلات در بخش اشتغال جوانان استان کردستان جدی است و راهبرد دانشگاه ها در بحث آموزش به دانشجویان مشخص نیست.
موسی نژاد در پايان سخنان خود گفت: متاسفانه در حال حاضر آموزش های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار نیست و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه یک امر ضروری است.
در ابتداي اين جلسه استاندار كردستان نيز در سخناني ضمن تاكيد بر تعامل و همكاري بين بخشي در راستاي مديريت برنامه هاي حوزه جوانان يادآور شد: بهره برداري از ظرفيت هاي تمامي ادارات و سازمان هاي دولتي در اين بخش لازم و ضروري است.
مدير ستاد ساماندهي جوانان وزارت ورزش و جوانان نيز طي سخناني يادآور شد: برنامه هاي حوزه جواني نيازمند خلاقيت و نوآوري است و به همين دليل بايد در اين بخش متناسب با نياز جوانان برنامه ريزي شود.