۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۴۶

گزارش مهر از جلسه ستاد ساماندهي جوانان/

برگزاري جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان كردستان بعد از دو سال/ وعده هاي مديران به جوانان ادامه دارد

برگزاري جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان كردستان بعد از دو سال/ وعده هاي مديران به جوانان ادامه دارد

سنندج - خبرگزاری مهر: جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان استان كردستان بعد از وقفه اي دو ساله در حالي برگزار شد كه باز هم مديران و مسئولان حاضر در اين جلسه در حد حرف و شعار به بيان اهميت جوانان در جامعه پرداخته و در ميان صحبت هاي آنها حرفي عملياتي براي درمان مشكلات اين قشر ارائه نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان استان كردستان با وقفه اي دو ساله شامگاه يكشنبه در سنندج برگزار شد و طي آن استاندار و ساير مديران و اعضاي حاضر به بيان ديدگاه هاي خود در خصوص وضعيت جوانان در اين استان پرداختند.

برگزاري جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان كه مهمترين شوراي مديريتي در حوزه جوانان به شمار مي رود در حالي روز گذشته برگزار شد كه در ميان صحبت هاي مطرح شده از سوي مسئولان بيشتر در حد حرف و شعار باقي ماند و خبري از اقدامات عملياتي در اين جلسه نبود.

نماینده سازمان ‌های مردم نهاد استان کردستان در اين جلسه گفت: برنامه‌ های حوزه جوانان کردستان باید به گونه‌ ای طراحی شود که دیدگاه خدمت ‌رسانی جایگزین خدمت‌ دهی شود.

شهریار رحیمی اظهار داشت: با توجه به رسالت دستگاه های اجرایی تمامی دستگاه‌ های اداری استان مکلف به ارائه خدمت به جوانان هستند.

شماري از ادارات دولتي در كردستان دچار روزمرگي شده اند

وی با انتقاد از اینکه بسیاری از دستگاه‌ های اداری دچار روزمرگی شده ‌اند، افزود: بسیاری از ادارات و سازمان هاي دولتي که در حوزه جوانان دخیل هستند برنامه‌ های آنها صرفاً در راستای رفع تکلیف است و در مسیر انجام وظیفه سازمانی خود بر این محور حرکت می‌ کنند.

نماینده سازمان‌ های مردم نهاد استان کردستان در اين جلسه بیان کرد: متأسفانه هیچ دستگاه‌ متولی امور جوانان در کردستان برنامه ویژه‌ ای برای اوقات فراغت جوانان و ساماندهی آنها ندارند.

رحیمی حوزه آموزش را یکی از حوزه‌ های مشکل ‌دار جوانان دانست و یادآور شد: آموزش در حوزه جوانان زیاد است اما متاسفانه هیچ پرورشی بعد از آموزش وجود نداشته و اقدامي عملي هم براي رفع اين مشكل تا کنون صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: با وجود ارائه آموزش ‌های مختلف به جوانان سیستم ارجاعی برای توانمند سازی و رفع مشکلات جوانان تعبیه نشده و همین امر معضل بیکاری استان را دو چندان کرده است.

نماینده سازمان‌ های مردم نهاد استان کردستان گفت: متاسفانه تا کنون شورای پژوهش ستاد ساماندهی امور جوانان هیچ کاری انجام نداده و هیچ ایده پردازی در حوزه جوانان از سوی این شورا صورت نگرفته است و اگر ایده‌ای بود حتما تاکنون باید کاربردی می ‌شد.

رحیمی با اشاره به اینکه ستاد ساماندهی امور جوانان جایگاه نظارتی و هماهنگ کننده دارد، اظهار داشت: نباید دستگاه در این جلسات به ارائه گزارش عملکرد بپردازند بلکه باید در راستای چگونگی انجام برنامه ها نظارت و هماهنگی داشته باشند.

وی  افزود: متأسفانه تاکنون تجمیع ظرفیت دستگاه‌ های ذیربط در حوزه جوانان صورت نگرفته است و اگر این امر تحقق یابد در زمینه غنی سازی اوقات فراغت و برنامه ‌ریزی برای امور جوانان بسیار موثر عمل می کند.

نماینده سازمان‌ های مردم نهاد استان کردستان بیان کرد: استفاده از سیاست‌ های تشویقی و ساماندهی در راستای نیل به پرورش نیرو و واگذاری مسئولیت‌ های اجتماعی به جوانان و پرورش آنها برای مسئولیت پذیری و در نهایت کاهش آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

رحیمی با اشاره به مطرح شدن بحث موازی کاری در امور جوانان از سوی برخی از دستگاه‌ ها، یادآور شد: با طراحی برنامه‌ های واحد و ارائه آن به دستگاه‌ های ذیربط در امور جوانان مسئله موازی‌ کاری حل می شود و باید از آن تعبیر هم پوشانی داشته باشیم.

وی ادامه داد: با فراهم کردن فضای مناسب برای انجام فعالیت های اجتماعی جوانان از جمله پایگاه های مشارکت اجتماعی جوانان می توان از ظرفیت و نیروی جوانان در عرصه های اجتماعی بهره ‌مند شد.

جوانان باید تحمل صدای مخالف را داشته باشند

مشاور و سرپرست حوزه استاندار کردستان نيز در ادامه اين جلسه گفت: جوانان را باید به گونه‌ ای تربیت کرد که تحمل صدای مخالف را داشته باشند تا بتوانند در آینده به مدیرانی موفق تبدیل شوند.

عبدالرضا میقانی اظهار داشت: عملکرد سازمان های مردم نهاد به گونه‌ ای است که به جوانان جسارت می ‌دهند تا در صحنه حضور پیدا کرده و انتقادات خود از مسائل را بیان کنند.

وی به وظایف ستاد ساماندهی امور جوانان استان کردستان اشاره کرد و افزود: یکی از وظایف مهم ستاد نگاه ویژه به جوانان این استان است و به همين دليل بايد اين نگاه در سطح جامعه نهادينه شود.

مشاور استاندار کردستان با تاکید بر اینکه کردستان در مقایسه با سایر استان‌ ها کمترین آسیب‌ های اجتماعی در بین جوانان را دارد، بیان کرد: بخشی از این وضعیت مرهون عملکرد دولت‌ های گذشته و حاکم بودن فرهنگی غنی بر کردستان است.

میقانی با اشاره به تلاش دولت برای برگزاری منظم جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان در استان کردستان یادآور شد: یکی از وظایف ستاد ساماندهی امور جوانان تعمیق باورهای منطقه ‌ای در میان قشر جوان است و این ستاد در کردستان باید به این مهم توجه ویژه داشته باشد.

وی ادامه داد: اینکه جوان به کسی گفته شود که از 14 تا 29 سال سن دارد زیاد منطقی به نظر نمی ‌رسد و صحیح ‌تر آن است که لفظ جوان را به کسی اطلاق کرد که از خانواده خدمات دریافت می ‌کند و خود را برای ورود به جامعه به عنوان عنصری مولد آماده می ‌کند و این امر در حال حاضر شامل بسیاری از جوانان استان می شود.

 برنامه های حوزه جوانان ماهیت هویت بخشی داشته باشند

معاون برنامه ‌ریزی صدا و سیمای مرکز کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به هجمه های فرهنگی دشمنان باید برنامه های تدوین شده در این حوزه ماهیت شکل دهی هویت را داشته باشد.

صداقت موسوی با اشاره به این مصلب که جوانان سرمایه های ملی کشور هستند، اظهار داشت: بی تفاوتی در این حوزه می تواند مشکلات زیان باری را برای جامعه به وجود آورد.

وی افزود: دستگاه های مرتبط با حوزه جوانان باید توجه داشته باشند که شرایط و اقتضای امروز جامعه چه چیزی می ‌طلبد و بر اساس این شرایط برای امور جوانان برنامه ریزی داشته باشند.

معاون برنامه ریزی صدا و سیمای مرکز کردستان بیان کرد: نهاد سازی، ظرفیت سازی و توانمند سازی از جمله مهمترین محورهایی است که در حوزه امور جوانان باید مورد توجه قرار گیرد.

موسوی یادآور شد: با توجه به اینکه عصر ما عصر ارتباطات و تکنولوژی است و محیط زندگی پیچیدگی خاصی دارد، باید به طور علمی و دقیق بحث های رفتاری و نگرشی جوانان را مورد توجه قرار دهیم و استراتژی علمی و پژوهشی برای امور جوانان مد نظر باشد.

همچنین رئیس دانشگاه علوم  پزشکی کردستان در ادامه جلسه ادامه داد: جدا کردن مسائل و مشکلات جوانان از مسایل خانواده ها امری اشتباه بوده و با این روش در زمینه حل مشکلات جوانان راه به جایی نخواهیم برد.

طیب قدیمی گفت: متاسفانه در حال حاضر خانواده ها درگیر مسائل دیگر هستند و ارتباط آنها با جوانانشان کم شده است.

وی افزود: رها شدن جوانان در جامعه با توجه به هجمه های دشمنان و بی اطلاعی خانواده ها از آنها می تواند زمینه ساز روبه رو شدن جوانان با مسائل و مشکلات اجتماعی مختلف باشد.

 ورزش محلات در كردستان احیا شود

مدیر کل امور بانوان استانداری کردستان در این جلسه بیان کرد: توجه به ورزش محلات در کردستان یکی از برنامه‌ های فراغتی است که توانایی ایجاد فاصله بین اعتیاد جوانان و سلامتی آنها را دارد، پس باید به عنوان برنامه‌ ای فراغتی برای تقویت آن برنامه ریزی شود.

سهیلا نصرصادقی یادآور شد: باید فرصت‌ هایی که در حوزه جوانان وجود دارد شناسایی و برای آنها برنامه ریزی شود و همچنین تهدیدها به فرصت ها تبدیل شوند.

وی ادامه داد: تشویق جوانان به تشکیل سازمان‌ های مردم نهاد امری مفید و موثر در راستای تقویت و توسعه مسئولیت پذیری در جوانان است.

طرح همیاران محیط زیست در کردستان اجرا می شود

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کردستان نيز در بخش ديگري از اين جلسه گفت: طرح همیاران محیط  زیست با مشارکت جوانان کردستان و با هدف جلوگیری از تخریب محیط زیست و خارج شدن سرمایه های جامعه از چرخه زندگی اجرایی شده است.

ناصح قادری اظهار داشت: درصد کمتری از جوانان استان کردستان بین سن 14 تا 19 ساله قرار دارند و به تعبیری می ‌توان گفت که جوانان در حال پیر شدن هستند پس باید بیش از هر چیز به فکر اشتغال آنها باشیم.

وی افزود: اگر مسئله اشتغال جوانان حل شود بسیاری از مشکلات و خطرات اجتماعی که آنها را تهدید می کند از میان می رود و ازدواج برای آنها نیز آسان ‌تر می شود.

خانواده ها از بسیاری تهدیدات بی اطلاع هستند

مدیر کل جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از خانواده ها از آسیب هایی که پیش روی جوانان قرار دارد کم اطلاع یا بی اطلاع هستند.

ابراهیم حسن نژاد با اشاره به اینکه ستاد ساماندهی امور جوانان باید در راستای شناسایی آسیب ها و مطلع کردن خانواده اقدام کند، یادآور شد: با توجه به عدم شناخت از آسیب ‌های اجتماعی از سوی خانواده ها، اقدامات آنها موثر نیست و نمی‌ تواند از دچار شدن فرزندانشان به آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.

یادواره شهدای جوان در کردستان برگزار می‌ شود

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان از پیشنهاد این سازمان برای برگزاری یادواره شهدای جوان در استان کردستان به منظور الگوسازی و شناساندن سیره و منش شهیدان در هفته جوان خبر داد.

 محمد سلیمانی  گفت: در جامعه و فرهنگ اسلامی کشور روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) به عنوان روز جوان نام‌ گذاری شده و هر ساله به مناسبت این ولادت به مدت یک هفته برای جوانان ویژه برنامه‌ های متنوعی در سراسر کشور و در زمینه های متعدد برگزار می ‌شود.

وی اظهار داشت: جوانان ایران اسلامی امروزه در همه زمینه ها با بروز استعداد و خلاقیت‌های خود در تمامی عرصه‌ ها می درخشند و موفقیت های فراوانی را نصیب جامعه می ‌کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان افزود: اولین وظیفه امور جوانان، سازماندهی بحث جوانان و مشارکت دادن خود جوانان برای حل مشکلات است و در این زمینه باید بانک اطلاعاتی جوانان تشکیل شود و تقسیم کار بین ستاد امور جوانان استان و شهرستان‌ها ضروری است.

کد خبر 2285150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha