به گزارش خبرنگار مهر، سرلشگر حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، صبح امروز پنجشنبه 3 مهر در مراسم افتتاحیه در پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس که در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد در سخنانی گفت: کتاب خوب، ظرفی از نور است که بر بال فرشتگان در خدمت همه بشریت است. این فرشته حامل نور را هر آن کس که اراده کند، می تواند هم صحبت و انیس خویش قرار دهد.
وی افزود: کتاب خوب دریا دریا نور است و علم رشد و عزت و تعالی است . البته کتاب بد، شیطانی است و پاره ای از سم کشنده ای که دنیای انسان را سیاه می کند و آخرت او را آتش می زند. بنابراین کتاب، دوست مهربان ما است و همه کتابها و هر کس در هر جا باید برای کتاب احترام قائل شود.
سرلشگر فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: البته حساب کتاب بد و کتاب فاسد و منحرف کننده بعد از اطلاع از درون آن روشن می شود وگرنه همه کتابها محترمند. کتاب از یک جهت دیگر هم نور است؛ بخش اول مقدس است یعنی یا کتابهای آسمانی است یا کتابهایی که از آموزه های آسمانی سخن می گوید اما کتاب دوم که نور است، کتاب علمی است و در واقع هر کتابی است که از تجره و علم سخن بگوید که زندگی انسان را رشد می دهد و جامعه انسانی را رشد می دهد.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق تاکید کرد: در نور بودن کتاب کودک، کتاب نوجوان، کتاب علمی، کتاب آموزه های دینی و کتاب قدیمی تردیدی نیست. قلب انسان ذاتا عاشق نور است و گرایش انسان به نور باید او را به سمت کتاب هدایت کند.
سرلشگر فیروزآبادی ادامه داد: رهبر عزیز ما حضرت امام خامنه ای سفارش زیادی درباره کتاب و کتابخوانی فرموده اند و این هم هدایت نایب امام عصر(عج) است. بنابراین کسانی که تمایل به فهمیدن، دانستن، کسب دانش، پیشرفت و رشد و پیوستن به معنویات را دارند و علاقه مند به هر کدام از اینها هستند، بایستی رفیق کتاب باشند.
وی گفت: همه افراد باید در هر سن و سالی که هستند کتاب را رفیق خود بدانند. در محیط کار، در خانه روی میز شخصی، در قاقچه، روی کابین آشپزخانه، در کنار دست راننده، در خودروها، بایستی این رفیق حاضر باشد که اگر فرصتی دست داد و اگر انسان خواست بیکار بماند و برای کاری صبر بکند، دستش را ببرد به سمت این رقیق دوستدارش که از حمایت خدا نشات گرفته است. با هر دینی، با هر ایدئولوژی ای و با هر مقصدی، کتاب بهترین دوست اوست.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تقدیر از سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار علی فضلی از یادگاران دفاع مقدس که به گفته او در هفته دفاع مقدس مراسم معارفه جمع زیادی از مردم با کتابهای دفاع مقدس را برگزار کرده است، از شهردار تهران هم که امکان عرضه این قبیل کتابها را در ایستگاههای مترو فراهم کرده است، قدردانی کرد.
وی ادامه داد: کودک فقیر روستایی و فرزند کارگر کوره پزخانه با کتاب است که رشد می کند و به دانشگاه و حوزه های علمیه راه می یابد و کتاب است که او را به مراتب عالیه، علمی و معنوی و سعادت اخروی می رساند. لذا هیچ کس نباید خود را بی نیاز از کتاب و رفاقت با کتاب بداند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این کتاب نوری است که در تمام کوره راههای دنیا دست انسان را می گیرد و به صراط مستقیم در فهم علمی و عقلانی و دینی می رساند و در آخرت او را از پل صراط می گذراند. کتاب برای نویسنده اش یک صدقه جاریه است. همه توجه کنند که برای رسیدن به نور و تعالی از طریق کتاب، لازم نیست همه کتابها را مطالعه کنند بلکه گاهی یک کتاب و بعضا یک سطر یک کتاب، گره های زندگی انسان را باز می کند و راه تعالی را به او نشان می دهد.
وی نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس را نمایشگاهی از گلهای سر سبد کتابها خواند و گفت: افتخار ملت در جبهه های دفاع مقدس و پشت جبهه ها رقم خورد و همه نمره قبولی آوردند و عزت ملت ایران مربوط به نوری است که از نهضت امام و دفاع مقدس بر قلب ملت تابیده است و در کشور ما رودخانه ای از این نور، روان است.
سرلشگر فیروزآبادی گفت: عده ای از رزمندگان که جانباز شده اند یا آزاده بوده اند و یا به سلامت مانده اند، با تشویق رهبر معظم انقلاب به نوشتن خاطره های دفاع مقدس مشغول شده اند. آنها قلم به دست گرفته اند و حتی آنهایی که قدرت نوشتن نداشتند، به دیگری گفتند و او نوشت و اینها شد کتاب خاطرات یک رزمنده از دفاع مقدس 8 ساله که بیش از 2.5 میلیون جوان انقلابی مجاهد در آن شرکت کردند.
وی با اشاره به دیدار روز گذشته فرماندهان 8 سال دفاع مقدس با مقام معظم رهبری، ادامه داد: این کتابها به دست رهبر عزیز ما رسید و از آنجا که ایشان همیشه بدنبال کتابهایی هستند که تازه به بازار وارد شده اند، این آثار زود به دست ایشان رسید. رهبر انقلاب علیرغم اینکه انتظارات گسترده ای از ایشان هست، در اوقات شب این کتابها را کامل مطالعه کردند و بعد از خواندن آنها نشاط گرفتند. توجه کنید که کسی که همه جامعه را نشاط می دهد و به حرکت در می آورد، امام است اما امام در این تقریظ ها نوشته اند که من استفاده برده ام از این کتابها، انسان را به وجد و شوق می آورد و بعد هم نظر مبارکشان را در کنار هر کدام از این کتابها مرقوم فرموده اند که اسم این نوشته ها تقریظ است.
سرلشگر فیروزآبادی با اشاره به بخشی از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس که به تقریظ های مقام معظم رهبری در کتابهای این حوزه اختصاص دارد تاکید کرد: رهبر بزرگوار انقلاب طی 7-8 سال اخیر در 43 کتاب دفاع مقدس، تقریظ نوشته اند. ما چند کتاب دفاع مقدس خوانده ایم؟ هر کس به دل خودش مراجعه کند. من چند کتاب خوانده ام؟ شما چند کتاب خوانده اید آن برادر خبرنگار چند کتاب خوانده است؟ آن برادر تصویربردار چند کتاب خوانده است؟ در خواندن کتاب هم از امام خامنه ای عقب افتاده ایم.
وی تاکید کرد: نمایشگاه کتاب دفاع مقدس و تقریظ های رهبر عزیز به ما می گوید که رفاقتتان را با کتاب بیشتر کنید و خودتان را به کتاب نزدیکتر کنید و کتابهای فاخر و برتر را با مشورت بزرگان و دوستانتان بخوانید تا پیشرفت کنید و زندگیتان باور شود و افتخار بیافرینید.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: امروز بحمدالله با تشویق های مکرر فرماندهی کل قوا و سخن اخیرشان در روز گذشته در دیدار با فرماندهان دفاع مقدس که تقریبا یک تکلیف بود، حجت بر ما تمام شده است. ایشان فرمودند بنویسید. هر کسی به هر دلیلی ممکن است تا امروز دست نگه داشته باشد اما امروز دیگر همه بهانه ها رفع شده است چرا که ولی فقیه و نایب عزیز امام زمان فرمودند که بنویسید و فرمودند که همه بنویسند چه کسی که الان نظامی است و چه کسی که نیست.
وی ادامه داد: نیروهای ارتش و سپاه آموزش دهنده و سازمان دهنده و طراح عملیات و فرمانده عملیات و هدایت کننده یگانها بودند ولی بدنه این یگان ها مردم بودند؛ در ارتش فرزندان مردم به عنوان سرباز و در سپاه، عموم مردم به صورت بسیجی شرکت داشتند و در واقع پیروزی با حمایت مردم ایران بدست آمد. برای نیروهای مسلح این افتخار است و برای مردم و ملت ایران مایه سرافرازی و بزرگی و عزت و خوشنامی و عاقب نورانی در محضر خدای متعال.
وی کتاب دفاع مقدس را شروع عشق بازی آحاد ملت ایران با آرمانهای اسلام ناب خواند و گفت: در جنگ یکی فرمانده بود، یکی سرباز، یکی بسیجی، یکی مهندس، یکی راهساز، یکی آشپز، یکی راننده کامیون، یکی راننده قطار، یکی خلبان، یکی در بیمارستان مجروحین را مداوا می کرد، یکی در کارخانه صنایع مورد نیاز جبهه ها را تولید می کرد و یکی به تولید نیازهای کشور و جنگ می پرداخت. روستائیان ما و دانشجویان ما هر سه نقش را داشتند یعنی هم نقش فرماندهی، هم نقش سربازی و بسیجی و هم نقش پشتیبانی و ارتقای وضعیت کشور.
وی ادامه داد: برای مقاومت در برابر دشمن، کتاب دفاع مقدس صحنه هایی را از زبان صادق رزمنده بیان می کند که غیر قابل باور و حداقل شگفت انگیز است و انسان را به عجب وا می دارد و بسیار زیبا است و اشک شوق را از چشم انسان جاری می کند و قلب انسان را صاف و زلال می کند و انسان رادر کنار رزمندگان و جانبازان و شهیدان قرار می دهد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: هر کس به سوی راهیان نور می رود و چندین کتاب دفاع مقدس را می بیند و می شنود و می خواند اما کتاب مقاومت اگر درک شود، استکبار و استعمار از بین می رود و فراماسونها به جهنم می روند و کارگردانان صهیونیزم در آتش می سوزند. مقاومت یعنی ای انسان هر کس هستی، هر جا هستی، هر مدرک تحصیلی داری، بدان که خداوند متعال از روح خودش در وجود تو دمیده است. این روح را پیدا کن و سرت را به خداوند متعال بسپار.
وی در پایان سخنانش و در توضیح بیشتر این نکته گفت: از رسول خدا روایت داریم که صبر، راس ایمان است یعنی مقاومت راس ایمان است؛ اگر صبرداشته باشی، هستی اگر سر نداشته باشی نیستی. پس مجاهدت کنید و صبر را بشناسید و خود را صبور بیازمایید و زیر فرمان ولی فقیه مقاومت کنید.
در ادامه این مراسم پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با حضور سرلشگر فیروزآبادی، سردار محمد رضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار علی فضلی جانشین فرمانده بسیج رسما گشایش یافت و فرماندهان دفاع مقدس از سالن های این نمایشگاه بازدید کردند.