یحیی دهقانی مدیر موسسه انتشارات مبتکران و نامزد انتخابات هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که در حال حاضر عضو این هیئت مدیره است، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامههای خود در صورت پیروزی در این انتخابات گفت: اعتقادم این است که اگر هرکدام از نامزدها و اعضای نهایی هیئت مدیره بخواهند برنامه جداگانه ارائه بدهند، کاری از پیش نخواهد رفت و کار به تکروی و چالشهای حاشیهای خواهد انجامید.
وی افزود: به همین دلیل به همراه 4 نفر دیگر از کاندیداها، گروهی به نام همگامان نشر تشکیل دادیم و قرار گذاشتیم تا برنامه مشترکی ارائه کنیم تا کارها با انسجام بیشتری پیش برود. اعضای این گروه متفقا معتقدند که بر سر راه نشر کشور، 3 مانع اساسی وجود دارد که باید برداشته شوند و همین 3 مانع هستند که مانع این میشوند که کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی، وارد سبد خانوادهها شود. مانع اول، ساختار نامناسب تولید کتاب، از تمام جهات است که شامل مواردی چون هزینهها، ارشاد و خود ناشران میشود.
این ناشر در ادامه گفت: مانع دوم، محدودیتهای ساختاری در عرضه و تقاضاست که باعث میشود فرهنگ کتابخوانی علیرغم همه تلاشها پایین بماند. از دیگر مشکلات این عامل این است که ویترین مناسبی برای کتاب در کشورمان وجود ندارد و در حالی که 11 هزار مجوز نشر وجود دارد اما تنها هزار و 500 کتابفروشی در کشور وجود دارد. مانع سوم هم اعمال سیاستهای حمایتی دولت است که به صورت متفرقه و پارهوقت است در حالی که باید متمرکز و مستمر باشد. این حمایت هم باید به صورت مادی و معنوی باشد. به نظر گروه همگامان نشر، رشد کمی و کیفی صنعت نشر کشورمان تابع این 3 مورد است و در صورت برداشته شدن این 3 مانع شاهد رشد آن خواهیم بود.
مدیر انتشارات مبتکران گفت: راهبرد اصلی گروه همگامان نشر، ظرفیتسازی از طریق کارگروهها و کمیسیونها خواهد بود. اعتماد و اتکا به اعضای صنف و برقراری ارتباط با انجمنهای فرهنگی کشور از دیگر برنامههای این گروه است. تعامل مثبت با متولیان دولتی کتاب و نشر هم برنامه دیگر ماست.
نامزد انتخابات هیئت مدیره اتحادیه ناشران در معرفی اعضای گروه همگامان نشر گفت: محمدحسن محمدی مدیر نشر مهاجر، فتحالله فروغی دهکردی مدیر انتشارات شورا، فرهاد تیمورزاده مدیر انتشارات تیمورزاده، مسعود پایدار داریان مدیر نشر کتاب دانشگاهی و من عضو این گروه هستیم.
دهقانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیاعتمادی موجود در بین اعضای صنف، موجب شده تا از بین هزار و 300 عضو آن، تنها 15 نفر برای انتخابات هیئت مدیره کاندیدا شوند که این نشاندهنده عدم اعتماد به بدنه نشر نیز هست. گروه همگامان نشر خواهد کوشید تا اعضای اتحادیه و صنف را برای تصمیمگیریهای مختلف درباره کارشان، تشویق کند. بنابراین شعار کلی گروه مورد نظر در انتخابات «مشارکتجویی، اندیشهورزی و خرد جمعی» است و برنامههای حقوقی، رفاهی، آموزشی و پژوهشی مختلفی را در دستور کار خود دارد. حضور در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی و تقویت روابط عمومی اتحادیه نیز از دیگر برنامههای همگامان نشر در صورت پیروزی در این انتخابات است.
وی درباره سوابق خود گفت: بعد از انقلاب، مدیرکل آموزش دو دانشگاه کشور بودم و بعد از فعالیتهای مشابه در این حوزه، وارد فعالیت نشر شدم. در حال حاضر 28 سال است که موسسه مبتکران را دایر کردهام که یک بخش آن، فعالیت انتشاراتی است. در اولین روزهایی که وارد کار نشر شدم، وارد اتحادیه ناشران و کتابفروشان شدم و در حال حاضر 4 سال است که عضو هیئت مدیره این اتحادیه هستم. عضویت در هیئت موسس انجمن فرهنگی ناشران که 2 سال آن به عضویت در هیئت مدیره گذشت، عضویت 12 ساله در هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی که 10 سال آن به ریاست این هیئت گذشت و همچنین عضویت در هیئت مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان از تجربیات من هستند. همین سوابق هستند که برای حضور در انتخابات مورد نظر، انگیزهبخش هستند و باعث میشوند به وضعیت بهتر بیاندیشیم.