به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر جمعه در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی و در جمع مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به قابلیتهای استان در حوزه کشاورزی اظهار داشت: کشاورزی ظرفیت بزرگی برای توسعه لرستان محسوب می شود ولی چالشهای زیادی فراروی این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به وجود 800 هزار هکتار زمین کشاورزی در لرستان عنوان کرد: تنها 25 درصد اراضی کشاورزی استان آبی بود در حالیکه میانگین کشوری در این زمینه 45 درصد است.
بازوند با بیان اینکه میزان سطح اراضی کشاورزی آبی لرستان حتی از استانهای کم آب نیز پایین تر است بیان داشت: این در حالیست که لرستان به رغم اینکه در برخی شهرها و روستاها با تنش آبی در بخش آب شرب و کشاورزی مواجه است ولی میزان خروجی آب سطحی بالایی دارد.
استاندار لرستان ابراز امیدواری کرد که با همکاری بین بخشی دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و نیرو میزان سطح اراضی کشاورزی آبی استان به میانگین کشوری برسد.
بازوند در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در جریان سفر رئیس جمهور مصوبات خوبی در حوزه کشاورزی لرستان به تصویب رسید ادامه داد: جا دارد از پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی برای اجرایی شدن این مصوبات تشکر داشته باشیم.
وضعیت زیرساختهای بخش کشاورزی لرستان مناسب نیست
وی با بیان اینکه وضعیت کشاورزی لرستان در حال حاضر به صورت سنتی است یادآور شد: باید لرستان به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادی حرکت کند.
استاندار لرستان یادآور شد: برای حرکت لرستان از کشاورزی سنتی به صنعتی نیازمند حمایت هرچه بیشتر مسئولان وزارت کشاورزی هستیم.
بازوند به قابلیتهای استان در بخش شیلات و آبزیان اشاره کرد و بیان داشت: توسعه این حوزه نیازمند سرمایه گذاری جدی است.
وی با بیان اینکه وضعیت اعتباری برای احداث زیرساختهای بخش کشاورزی در استان مناسب نیست تصریح کرد: در این راستا انتظار می رود از ردیف ملی در نظر گرفته شده برای اجرای کانالهای عمومی آبیاری به منظور کاهش پرت آب در این حوزه کمک هایی صورت گیرد.
استاندار لرستان همچنین در حوزه باغبانی و توسعه باغات نیز خواستار نگاه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به لرستان شد و گفت: با توجه به اهمیت توسعه باغات استان انتظار داریم به مانند دیگر استانها یک ردیف مستقل و پایداری برای توسعه باغات استان در بودجه ایجاد شود.
وی یادآور شد: در صورت اختصاص این ردیف آمادگی لازم وجود دارد که زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه باغات استان با همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) تامین شود.
30 درصد شاغلان لرستان در بخش کشاورزی مشغول هستند
معاون برنامه ریزی استاندار لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه سهم ارزش افزوده بخش کشاوزی در لرستان 2.8 درصد است افزود: این در حالیست که این رقم در حوزه صنعت تنها سه دهم درصد بوده که نشان دهنده اهمیت کشاورزی در حوزه اقتصاد لرستان است.
علی هادی چگنی با بیان اینکه 30 درصد شاغلان لرستان در بخش کشاورزی مشغول هستند ادامه داد: تقویت بخش کشاورزی و رفع مشکلات آن از اولویتهای مدیریت ارشد استان است.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه لرستان ظرفیتهای بالایی در حوزه کشاورزی دارد انتظار می رود وزارت جهاد کشاورزی برنامه خاصی برای تقویت این بخش در لرستان داشته باشد.
چگنی یادآور شد: لرستان از جمله استانهایی است که می توان روی آن برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی روی آن حساب ویژه ای باز کرد.