به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم مداحی شامگاه شنبه با حضور در جمع خبرنگاران در تالار امام رضا(ع) فرمانداری قم اظهار کرد: سیاست های کلان در حوزه اقتصاد و فرهنگ زمانی میتواند محقق شود که تبدیل به مطالبه عمومی شود و زمانی این امر محقق میشود که یک عزم ملی پشتوانه آن باشد و یک برداشت و فهم مشترک اتفاق بیفتد.
وی به نقش رسانه در تنویر افکار عمومی اشاره کرد و گفت: رسانه نقش مهمی در این حوزه دارد، اصحاب رسانه در برخی عرصهها مانند ورزش و به ویژه فوتبال وارد میشوند و تا دستیابی به یک نتیجه خوب تلاش کرده و مسئولان را وادار به انجام واکنش میکنند، گاه تا جایی پیش میروند که یک مسئول تغییر میکند و یا یک اتفاق اساسی در عرصه فوتبال میافتد.
این مقام مسئول ادامه داد: پرداخت یارانه، سالانه ۴۲ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست دولت میگذارد و دولت به خاطر خالی بودن منابع مالی برای پرداخت یارانهها ناچار به عدول از برخی تعهدات مالی چون پروژه های عمرانی است.
یارانهها سونامی بی صدایی هستند که اقتصاد کشور را له میکنند
مداحی با بیان اینکه رسانهها به این موضوعات نیز باید نگاه کنند، خاطرنشان کرد: این طرح هیچ آثاری نه در زندگی افراد و نه در بحث صنعت و اقتصاد دارد اما مورد اقبال و توجه نیست.
به گفته وی، یارانهها سونامی بی صدایی هستند که اقتصاد کشور را له میکنند و دولت اعتقادی به این گونه روش پرداخت یارانه ندارد اما چون حامیان ذی نفع وسیع هستند نمیتواند پرداخت را لغو کند. لذا رسانهها باید به مطالبات مردم در زمینه یارانهها جهت دهی کنند که به سمت تولید برود.
رئیس دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تولید محور اصلی اقتصاد ما برشمرده شده و میتواند کشور را از رکود و تورم خارج کند اما تولیدات ما در خواب زمستانی به سر میبرند و اگر دولت به داد تولید نرسد هیچ گاه از این خواب بیدار نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه دولت ۵۲۰۰ میلیارد ریال برای کمک به بخش تولید در نظر گرفته است، تصریح کرد: باید نگرشها به تولید و تولید کننده عوض شود چرا که تولیدکنندگان سرداران اقتصادی ما هستند.
مداحی، عدم اسراف در دولت و مجموعه نیروهای مسلح را در سطح مطلوبی ارزیابی و تصریح کرد: فرهنگ صرفه جویی در رفتارهای فردی و گروهی کمرنگ است و بسیاری اوقات نباید گمان کرد که با بخشنامه میتوان اصلاح بخش مشکلات بود.
وی ادامه داد: دولت فعلی در حوزه راهبرد و استراتژیک به مراتب قوی تر است و در دولت قبلی این عنصر ضعیف بود و در این دولت راهبردها و استراتژیها به عملکردی موفق تبدیل شده است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: عملکرد دولت تا کنون مثبت بوده است و دولت برای کنترل تورم و خروج از رکود تلاش خوبی دارد. این در حالی است که به اذعان صاحب نظران اگر بنا باشد دولت از رکود خارج شود باید پایه پولی را از راه تولید افزایش دهد.