به گزارش خبرنگار مهر، محمدابراهیم مداحی پیش از ظهر یكشنبه در جلسه كارگروه اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی که در محل کمپ آفتاب پتروشیمی خراسان مستقر در بجنورد برگزار شد، اظهار داشت: برای دستیابی به كشوری توسعه یافته و دارای رشد اقتصادی بالا نیازمند تحقق شاخص هایی از جمله كاهش نرخ بیكاری، نرخ تورم، افزایش نرخ مشاركت نیروی كار، سهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ... هستیم.
وی با بیان این که شاخص های مزبور زیرساخت های توسعه اقتصادی كشور به شمار می روند، گفت: دولت باید زیرساخت های لازم برای شكل گیری اقتصاد مقاومتی در كشور را آماده كند.
به گفته مداحی برای شكل گیری اقتصاد مقاومتی باید با تحریم ها مقابله كرد و در این زمینه باید توجه داشت که بیرون كردن فقر، بیكاری، تورم و عقب ماندگی كمتر از بیرون كردن شاه و صدام از ایران نیست.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت علم در اقتصاد و قدرت كشور اضافه کرد: علم بین پدیده ها رابطه سازنده ایجاد می كند كه این رابطه در اقتصاد و قدرت کشور سبب تببین، پیش بینی و كنترل بهتر اوضاع می شود.
وی گفت: اگر حاكم اقتصاد نتواند تورم را تبیین، پیش بینی و كنترل كند حاكم نیست و ملاک قضاوت مردم درباره عملکرد دولت ها در زمینه اقتصاد نیز همین موضوع است.
مداحی در ادامه همچنین با اشاره به نقاط ضعف و قوتی كه در هر استان وجود دارد عنوان كرد: برای استان های خود جایگاه تعریف كنیم تا نقاط ضعف و تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.
رئیس هیئت رئیسه سلسله برنامه های اقتصاد مقاومتی، یكی از راه های رسیدن كشور به قدرت را ایجاد همگرایی بین منابع عنوان كرد و افزود: چشم انداز یكی از عوامل هم گرایی است چراكه چشم انداز به عنوان یكی سبك مدیریتی محسوب می شود.
مداحی با تاكید بر آینده نگری مدیران دستگاه های اجرایی خراسان شمالی گفت: مدیران آینده نگر فرصت محور هستند و نگاه آینده نگری برای استان فرصت و ظرفیت سازی است.
وی با بیان اینكه خراسان شمالی مدت ۱۰ سال است كه به استان تبدیل شده اما تاكنون هفت استاندار مدیریت استان را عهده دار بوده اند، افزود: این در حالی است كه كرمان با گذشت بیش از ۳۴ سال تاكنون هشت استاندار داشته است.
مداحی تصریح کرد: این مقایسه نشان دهنده ضعف آینده نگری و مدیریت استانداری در استان بوده و باید در این زمینه حداقل برای آینده با مدیریت بهتری فعالیت کرد.