لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی در توضیح کم و کیف روند ساخت ساختمان فیلمخانه ملی، به خبرنگار مهر گفت: پیگیریهای بسیاری مبنی بر آمادهسازی و پایان ساخت و ساز فیلمخانه ملی انجام شده و علیرغم طولانی شدن مراحل احداث فیلمخانه ملی، این قول را گرفتهایم تا پایان سال عملیات ساخت و ساز فیلمخانه ملی به پایان رسد و از سوی پیمانکار تحویل سازمان سینمایی شود.
وی در ادامه با اشاره به مجموع فعالیتهای در حال انجام در فیلمخانه ملی گفت: فیلمخانه ملی تعدادی فعالیت مستمر دارد که خوشبختانه مجموع این فعالیتها در حال انجام است. یکی از مهمترین فعالیتها در این فیلمخانه خرید حقوق همه فیلمهای تولید شده در سینمای ایران به اضافه 5 پوستر از فیلمها و 20 قطعه عکس از هر فیلم است.
مدیر فیلمخانه ملی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به ترمیم فیلمهای قدیمی سینمای ایران گفت: تا کنون فیلمهایی چون «اون شب که بارون اومد» به کارگردانی کامران شیردل و «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی ترمیم شدهاند. اما به دلیل پر هزینه بودن ترمیم فیلمهای قدیمی روند انجام این کار سخت است و نمیتوان به شکل مداوم این کار را انجام داد.
طاهری در پایان افزود: بنا داریم تا آخر سال برخی دیگر از فیلمهای در حال ترمیم را نیز به اتمام برسانیم.
ساختمان جدید فیلمخانه ملی در باغ فردوس تهران درحال ساخت است و علی اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قول مساعد برای تحویل این پروژه عمرانی تا پایان سال داده است.
کلنگ احداث محل جدید ساختمان «فیلمخانه ملی ایران» بیش از 15 سال قبل در باغ فردوس و در مجاورت موزه سینمای ایران به زمین زده شد و در تمام این سالها ظاهرا مشکلات اعتباری و تغییرات مدیریتی باعث شده تا این ساختمان تکمیل نشود.
«فیلمخانه ملی ایران» بیش از 40 سال عمر دارد و فرخ غفاری سینماشناس، منتقد و کارگردان، بانی اصلی تشکیل این فیلمخانه بوده و در سالهای پایانی دهه 1330، لزوم برپایی تشکیلاتی به منظور حفظ و نگهداری، ساماندهی، آمادهسازی، و عرضه و نمایش آثار سینمایی، در مطبوعات مطرح شد.
در پی آن مجمعی بهنام «کانون فیلم» در 1338 تشکیل شد که بعدها تحت عنوان «آرشیو فیلم ایران» و در 1352 بهنام «فیلمخانه ملی ایران» خوانده شد. پس از یک وقفه طولانی به سبب تلاطمات سیاسی کشور، از 1363 با تدوین برنامههای عملی و بهرهگیری از تجربیات فیلمخانههای معتبر جهانی، فیلمخانه ملی ایران جان تازهای یافت و فیلمخانه ملی بهعنوان یک مرکز اطلاعرسانی، با هدف نشر و عرضه دانش و فرهنگ سینمایی، جایگاه خود را در کشور بازیافت.