قائم مقام بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: در حال حاضر از نظر تولید بازی های رایانه ای کشور ما در خاورمیانه اول است اما برای تبدیل شدن به یک قطب تولید در این حوزه باید چندین کار انجام داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه و بازی های رایانه ای ظهر امروز پنجشنبه 22 آبان با حضور هادی کافی سخنگوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای و حسن کریمی قدوسی قائم مقام این بنیاد در بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد.

کافی در ابتدای این نشست گفت: اتفاقی که در حوزه فرهنگ در کشورمان می افتد، این است که ابزار فرهنگی بستری را ایجاد می کند که محصولات فرهنگی تولید شده تاثیرگذار باشد. رسانه یکی از ابزارهای مهمی است که کمک زیادی به فرهنگ می کند. برای سینما و حوزه های مشابه رسانه وجود دارد اما برای بازی های رایانه ای نه.

وی افزود: حوزه رسانه در کشور ما خوب جلو آمده است و می بینیم که رسانه ای مانند صداوسیما سرمایه گذاری کرده و بودجه هایش را از منابع خبری و صاحبان آگهی تامین می کند اما در عرصه های فرهنگی، به عنوان کنشگر عمل می کند.

کافی ادامه داد: در دهه اخیر کشور ما وارد عرصه تولید بازی های رایانه ای شده است. نمی خواهم درباره اثرگذاری این حوزه و اینکه چقدر کاربرد دارد، صحبت کنم. حوزه بازی های رایانه ای یکی از اثرگذارترین رسانه ها در کشور است. اما رسانه های ما با این نگاه که بازی های رایانه ای کاربردی و قابل بازو شدن برای فرهنگ هستند، به آن نگاه نکرده اند و در نتیجه این صنعت تا این لحظه با دست خالی جلو آمده است.

در ادامه حسن کریمی گفت: در حال حاضر از نظر تولید بازی های رایانه ای کشور ما در خاورمیانه اول است اما برای تبدیل شدن به یک قطب تولید در این حوزه باید چندین کار انجام داد. وضعیت بازار بازی های رایانه ای بسیار خراب است، شاید نهاد یا رسانه ای نداشته باشیم که روی بازی های رایانه ای کار کند اما در حوزه های دیگر رسانه وجود دارد شاید انتشار مجله سخت باشد ولی هیچ سایتی وجود ندارد که بازی های رایانه ای ایرانی را پوشش دهد.

وی گفت: یک نکته مهم که باید اتفاق بیفتد این است که نسبت کیفیت و قیمت بازی ها بین ایرانی و خارجی مشخص شود چون به عنوان مثال بازی خارجی فیفا مثلا 4 هزار تومان به فروش می رسد در حالی که بازی های خارجی از یک دلار تا 100 دلار قیمت گذاری می شود ولی بازی های ایرانی با توجه به همان فیفای 4 هزار تومانی قیمت گذاری می شود. اولین کاری که بنیاد ملی بازی های رایانه ای می خواهد انجام بدهد همین مشخص کردن نسبت قیمت و کیفیت بازی است.

قائم مقام بنیاد ملی بازی های رایانه ای ادامه داد: مسئله دیگر توزیع دیجیتالی بازی ها است. توزیع سنتی دارد از بین می رود در حال حاضر حدود 60 درصد فروش بازی های خارجی دیجیتالی است بالاخره ما هم باید استارت این کار را بزنیم و پلت فرم فروش دیجیتالی بازی ها را راه بیندازیم. یک سری اهرم قدرت مانند هولوگرام وجود دارد که سعی داریم استفاده از آنها را قانونی کنیم سعی داریم صندوق حمایتی هم تشکیل بدهیم که این کار در 3 مرحله انجام می شود و در حال حاضر در مرحله سوم آن قرار داریم.

در ادامه کافی گفت: بنیاد می تواند در حوزه بازی های رایانه ای زمینه ساز باشد. اگر چنین نگاهی در نهاد یا شرکتی که در آن مشغول به کار هستید وجود داشته باشد همه مشکلات حل می شود ولی وقتی این نگاه وجود ندارد دست ما بسته است ارائه طرح یک بازی تازه اول راه است به هر حال بنیاد آمادگی سازماندهی و کمک به بازی سازها را دارد.

کریمی نیز گفت: با کسانی که خواستار تشکیل صنف بودند چندین جلسه گذاشتیم در کشورمان هر کاری که بخواهد به نتیجه برسد باید به صورت صنفی جلو برود. صنعت بازی در ایران ترناول خیلی محدودی دارد ولی با این حال سر همین هم دعوا است بنابراین همه باید دست به دست هم بدهیم که 5 سال دیگر نه سینما و تلویزیون ما که بازی های ما دیده شود.

وی در پایان سخنانش گفت: در نمایشگاهی در آلمان وقتی محصولاتمان را عرضه کردیم مخاطبان تعجب زیادی کردند و از ما می پرسیدند این بازی ها را شما تولید کردید؟ در فرانسه هم همینطور بود. بنابراین بد نیست بدانیم از نظر تولید بازی در منطقه بسیار جلوییم. اگر بازی سازها جلو بیایند و اختلافات را کنار بگذارند می توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.