مهدی مودی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات و موانع ریشه کن شدن بی سوادی در این استان افزود: نبود تقاضا برای شرکت در کلاسهای سوادآموزی، عدم استفاده از اهرم تشویق و الزام، الویت قرار ندادن سواد در زندگی از سوی افراد بی سواد و ... از جمله موانع رفع بی سوادی در استان است.
وی اظهار داشت: یكی از دلایلی كه باعث شده تا در هر كشوری بی سوادی ریشه كن شود استفاده از اهرم الزام و اجبار بوده که متاسفانه در كشور ما از این اهرم استفاده نمی شود و قوانین كشور ما برای فرد بی سواد هیچ محدودیتی ایجاد نكرده است.
مودی عنوان كرد: به طور مثال یك فرد بی سواد در کشور ما راحت تر از فرد باسواد گواهینامه می گیرد و یا در راستای نیاز به تسهیلات بانکی، به سادگی اقدام به دریافت وام از بانک ها می کند.
وی افزود: به نظر می رسد دستگاه های اجرایی استان باید استفاده از اهرم الزام و اجبار را در برنامه های كاری خود قرار دهند تا بتوان بی سوادی را از جامعه ریشه کن کرد.
مودی تصریح کرد: همچنین باید آموزش و محتوای کلاس های سواد آموزی به صورت كامل كاربردی و براساس نیاز روز باشد.
مودی با انتقاد از آمارهایی كه در سرشماری ها ارائه می شود، تصریح كرد: متاسفانه در سرشماری ها، افراد بیشتر خود اظهاری كرده و اطلاعاتی که در اختیار آمارگیران قرار می دهند اطلاعات نادرستی است، که این موضوع نیز مشكلاتی برای رفع بی سوادی در استان ایجاد كرده است.
معاون سوادآموزی اداره كل اموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: در حال حاضر درصد باسوادی این استان در گروه سنی شش سال به بالا و ۱۰ تا ۴۹ سال به ترتیب ۴.۵ و ۲.۵ درصد از میانگین كشوری عقب تر است.