در حالی‌ که هنوز اختلاف مسئولان مربوطه در زمینه میزان مصرف سرانه برنج در کشور حل نشده است، آنان در زمینه میزان تولید این محصول و میزان واردات آن نیز نظری متفاوت با یکدیگر دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، خلیل آقایی قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس در تازه ترین اظهار نظر خود گفته است:  در دوسال گذشته در بسیاری از محصولات واردکننده بودیم و حتی در استان مازندران هم واردات برنج داشتیم که به ضرر کشاورزان و شالیکاران بود اما از ابتدای سالجاری تاکنون حتی یک کیلوگرم برنج هم وارد نکردیم و از ابتدای سال‌جاری تاکنون واردات برنج به کشور به طور کامل قطع شد.

این در حالی است که به گفته دبیر انجمن برنج کشور، براساس آمار رسمی گمرک تا پایان آبان ماه 93، 991 هزار تن برنج وارد کشور شده است. 

شایق در گفتگو با مهر افزود: پس این حدود یک میلیون تن برنج را چه کسی وارد کرده است؟ ضمن اینکه حتما این عدد در آذر و دی به حدود یک میلیون تن افزایش یافته است.

به گزارش مهر، واردات حدود یک میلیون تن برنج طی سال‌جاری در حالی است که پیش از این محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده بود:"متأسفانه درسال گذشته بیش از نیاز کشور برنج به ایران وارد شده و در حال حاضر با انباشت برنج روبرو شده‌ایم، با گذشت فصل برداشت اگر نیاز کشور تأمین باشد محدودیت واردات همچنان ادامه خواهد داشت."

براساس این گزارش، مسئولان مربوطه این روزها علاوه بر واردات و میزان مصرف سرانه برنج در کشور  بر سر میزان تولید این محصول نیز با یکدیگر اختلاف پیدا کرده‌اند.

شایق در این زمینه به مهر گفت: وزارت جهادکشاورزی میزان تولید برنج طی سال‌جاری را 2 میلیون تن اعلام کرده است در حالی‌که آمار استان‌های برنج‌خیز عدد 2 میلیون و 300 هزار تن را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی باید تکلیف خود را روشن کند؛ بدین معنا که یا به استان‌ها اعلام کند با وزارتخانه هماهنگ باشند یا خودش را با آنان هماهنگ کند. بنده در نامه‌ای از وزیر جهادکشاورزی درخواست کردم در این زمینه اعتمادی میان خود و سازمان‌های استان‌ها ایجاد کند، ضمن اینکه 500 هزار تن اختلاف عدد کمی نیست.

این اظهارات شایق در حالی است که عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر، این آمار را رد کرد و گفت: میزان تولید برنج در سال‌جاری حدود یک میلیون و 800 هزار تن است و این میزان نسبت به سال قبل بین 6 تا 7 درصد رشد دارد.

دبیر انجمن برنج، دلیل تغییر نظر مسئولان وزارت جهادکشاورزی را سپردن وظایف تنظیم بازار به این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: زمانی که وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول واردات برنج بود، میزان تولید این محصول را پایین و میزان مصرف سرانه را بالا اعلام می‌کرد تا واردات یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 300 هزار تنی خود را توجیه کند اما وزارت جهادکشاورزی که حامی تولید کنندگان بود، میزان تولید را بیشتر و میزان مصرف سرانه را کمتر از وزارت صنعت اعلام می‌کرد.

وی اضافه کرد: الان که تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده و توپ در زمین خودشان است، قضیه برعکس شده است.

شایق با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی حدود یک ماه پیش میزان تولید برنج را 2 میلیون تن اعلام کرد، گفت: در حال حاضر مسئولان این وزارتخانه این میزان را کم کرده‌اند، میزان مصرف سرانه را نیز از 38 به 40 کیلوگرم افزایش داده‌اند.

دبیر انجمن برنج کشور اظهار داشت: نظر وزارت جهادکشاورزی این بود که میزان تولید داخل 2 میلیون تن و میزان نیاز کشور ( با مصرف سرانه 40 کیلوگرم) 3 میلیون تن است، بنابراین مقدار کسری برنج ما یک میلیون تن خواهد بود و با توجه به اینکه سال گذشته 2 میلیون تن برنج وارد کشور شده و یک میلیون اضافی از آن به امسال رسیده ( با نادیده گرفتن ذخایر قبلی) ما نیازی به واردات یک گرم برنج هم نداریم.

شایق تصریح کرد: حتی اگر وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید را به یک میلیون و 800 هزار تن تغییر دهد، بازهم میزانی که وارد شده، بدون توجیه است. در این میان، وزیر جهاد کشاورزی چندین بار اعلام کرده امسال دیگر نباید برنج وارد شود، چراکه زیاد است. پس چرا کسی جلوی واردات این برنج‌ها را نگرفته؟ چرا اعتراضی نشده است؟

برچسب‌ها