داستان بلند «مردی که هیچ بود» نوشته زنده یاد مرتضی احمدی توسط انتشارات هیلا منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب که به تازگی وارد چرخه توزیع شده، بیست و نهمین عنوان انتشارات نیلاست که منتشر می شود. زنده یاد مرتضی احمدی پیشکسوت هنر گویندگی و محقق حوزه تاریخ تهران قدیم، این کتاب خود را به نوه اش تقدیم کرده است.

راوی این داستان، با لحن گفتگوهای محاوره مردمان تهران یا اصطلاحا طهرون قدیم این داستان را روایت می کند.

مرتضی احمدی بازیگر و صداپیشه تهرانی و متولد سال ۱۳۰۳ بود که ۳۰ آذر سال جاری در سن ۹۰ سالگی درگذشت. او علاوه بر فعالیت در عرصه بازیگری و دوبله، به تحقیق و پژوهش در حوزه فرهنگ مردم و تهران شناسی نیز پرداخته بود.

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

یاشا کمی چاق و تپل و سرخ و سفید بود، لب پرخنده ای ام داش. همه جام جاش بود، با اون لهجه شیرین نیمه آذریش توجه اطرافیانشو به خودش جلب می کرد، قاپشونو می دزدید و یار غارشون می شد. اون مرد بی شیله پیله و کم سوادی بود، اما خیلی سرش می شد. اهل سیر و سفر نبود، چون وضع مالی میزونی نداش. دور هیچ فرقه ای ام تاب نمی خورد، سرش به کار خودش و زن و بچه ش بود، نماز و روزه ش ترک نمی شد و راه مسجدم گم نمی کرد. اگه کسی تو محل جشنی، عروسی ای چیزی داش، یه راس می اومد سراغش و آشپزیشو به اون می داد، دستمزدی ام بهش می دادن که کمک خرجیش می شد.

یاشا پولاشو صنار سه شی روی هم می ذاشت و جم می کرد تا تونس یه تیکه زیمین آخرای سبزیکاری امین الملک، چسبیده به باغ ملا، نزدیکای حندق دس و پا کنه و یه اتاق خشت و گلی کنج اون جا علم کنه و زن و بچه شو از آوارگی و خونه به دوشی و اجاره نشینی نجات بده. چن سال بعد با تقلای زیاد و از خرجی خونه زدن و نخوری و ته خونه رو فروختن و قرون قرون رو هم گذاشتن و قرض و قوله تونس چار تا اتاق دیگه و دو تا زیرزیمین به اون اتاق اضافه کنه و به آدمای مختلف اجاره بده...

این کتاب با ۹۶ صفحه، شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و قیمت ۵ هزار تومان منتشر شده است.