به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به شصت و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم برلین، در این دوره از جشنواره و در بخش بازار فیلم، سینمای ایران با سیاستها و برنامههای جدیدی حضور دارد.
نهادهای مختلف و موسسات سینمایی ایران امسال در یک واحد متمرکز با نام چتر سینمای ایران دور یکدیگر جمع شده اند و همین مساله سبب شده تا یک غرفه نسبتا بزرگ برای سینمای ایران در نظر گرفته شود و برخلاف سال های گذشته ایرانیان حاضر در بازار فیلم، پراکنده نیستند.
غرفه سینمای ایران با نام چتر سینمای ایران در طبقه دوم بازار فیلم برلین و در مجاورت سینمای روسیه قرار دارد. این غرفه شامل موسسه رسانه های تصویری، بخش بین الملل بنیاد سینمایی فارابی، سوره سینما و معاونت بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است و مسئولیت این غرفه برعهده آرش امینی مدیر کل بین الملل سازمان سینمایی است.
در این دوره از جشنواره فیلم برلین گروه اعزامی سینمای ایران علاوه بر برقراری ارتباط با شرکت های مختلف بین المللی، سیاست جدید را هم دنبال میکنند و آن هم این است که فیلمهایی را برای بخش بینالملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر انتخاب میکنند.
با توجه به اینکه بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در این دوره و برای نخستین بار از بخش ملی جدا شده و قرارست در اردیبهشت ماه برگزار شود، هیات انتخاب این بخش شامل مرتضی رزاق کریمی، سعید نوری و رضا درستکار در برلین حضور دارند که با دیدن فیلم های روز حاضر در این جشنواره، آثار مختلفی را برای بخش بین الملل انتخاب می کنند.
اما در بازار بین الملل برلین، غرفه ایران فیلم های مختلفی را برای عرضه در نظر گرفته است. با حضور در غرفه سینمای ایران پوسترهای مختلفی از فیلمهای حاضر در بازار فیلم را میبینید. آنچه که مشخص است 60 فیلم سینمایی برای عرضه در این بازار حضور دارد. فیلم هایی که تاریخ تولید آن از 2008 تا 2015 میلادی است. البته فیلم های 2015 توسط موسسه رسانه های تصویری به تعداد 5 فیلم ارائه شده است که از آن جمله می توان به فیلم «قول»، «فصل بلوغ» اشاره کرد.
در این میان فیلمهای تولید 2001 و 2002 نیز قرار گرفته که بیشتر برای معرفی برای حضور در هفتههای فیلم ایران در کشورهای مختلف ارائه شده است
با توجه به اینکه تنها 3 روز از برگزاری جشنواره فیلم برلین میگذرد شرکتهای مختلف تنها به شناسایی دیگر شرکت کنندگان در این بازار میپردازند و باب آشنایی را باز میکنند و هنوز هیچ خرید و فروشی در بخش غرفه سینمای ایران انجام نشده است.
طبقه حساس، اشباح، اعترافات ذهن خطرناک من، قول، چ، شیار 143، میهمان داریم، چاقی، آذر شهدخت پرویز و دیگران، فصل بلوغ، خبر خاصی نیست، دلتنگی های عاشقانه از جمله آثار ایرانی حاضر در بازار فیلم است.
شهر برلین با حال و هوای سینمایی
و اما این روزها شهر برلین رنگ و بوی یک جشنواره مطرح بین المللی را به خود گرفته است و مهمانان و شرکت کنندگان بسیاری از سراسر جهان در این شهر گرد هم آمده اند. همچنین شهر با بیلبوردهای مختلفی تزیین شده است.
کاخ جشنواره در مجاورت دیوار برلین!
جشنواره فیلم برلین در ساختمانی به نام «برلیناله» یا همان کاخ جشنواره و در چندین مجموعه سینمایی در سراسر شهر برگزار میشود. کاخ جشنواره برلین در مجاورت دیوار برلین قرار دارد.