به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی قنبری مطلق روز پنجشنبه در نخستین سمینارعلمی تازه های سرطان روده بزرگ در هتل هما مشهد با بیان اینکه بیماری سرطان رو به افزایش است، ادامه داد: در همین راستا طرح غربالگری سرطان روده بزرگ در كشور به مرحله اجرا درآمده است.
وی مهمترین راهبرد برای كنترل شیوع سرطان روده بزرگ را تشخیص زود هنگام عنوان کرد و افزود: در همین راستا برنامه تشخیص و غربالگری این سرطان در كشور وارد فاز اجرایی شده است.
وی افزود: سرطان روده بزرگ بعد از سرطان معده شیوع بسیار بالایی در كشور دارد كه در همین راستا برنامه تشخیص زودهنگام و غربالگری آن در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر در حال اجراست.
وی با بیان اینكه این برنامه با هدف شناسایی سرطان در مراحل پایین اجرا می شود، افزود: شناسایی سرطان روده بزرگ به روش غربالگری خون در مدفوع و روش ایمونولوژی انجام می شود.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت عنوان كرد: یكی از مهمترین راهبردهای جلوگیری و پیشگیری از شیوع بیماری سرطان روده بزرگ تشخیص زودهنگام است.
وی بیان كرد: خوشبختانه سرطان روده بزرگ چنانچه به موقع تشخیص داده شود قابل درمان و بهبود است.
قنبری مطلق در ارتباط با اهمیت برگزاری سمینار علمی تازه های سرطان روده بزرگ اذعان كرد: در دهه اخیر پیشرفت های علمی زیادی در حوزه پزشكی و درمانی صورت گرفته است كه برگزاری این نشست می تواند باعث ارتقا خدمات پزشكی و درمانی به بیماران و آشنا شدن پزشكان با تازه های تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ است.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت اضافه كرد: بیماری سرطان روده بزرگ بیشتر در استان های شمالی كشور از جمله گیلان، سمنان، مازندران، تهران و سمنان شیوع پیدا كرده است كه خراسان رضوی در گروه متوسط ابتلا به این بیماری قرار دارد.
وی تصریح كرد: در سال ۹۱ خراسان رضوی ۵۵۶ نفر مبتلا به سرطان روده بزرگ داشته كه در سال ۹۴ پیش بینی می شود به ۶۱۵ نفر و در سال ۱۴۰۴ به ۸۸۵ نفر برسد.
قنبری مطلق عوامل محافظت كننده در برابر سرطان روده بزرگ را تحرك و ورزش، تعدیل وزن و جلوگیری از چاقی، مصرف آسپیرین و داروهای ضد التهابی، رژیم غذایی پرفیبر از قبیل سبزیجات و میوه جات و سبوس گندم، مصرف كافی اسید فولیك و میتونین و مصرف كافی كلسیم دانست.