به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامور شامگاه شنبه در حاشیه مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه بازاریابی صنایع دستی کشور در مشهد ابراز کرد: بازار زیارتی مشهد شاخصی برای سنجیدن وضعیت اقتصادی داخلی است و با در نظر گرفتن این شاخص می توانیم اقرار کنیم وضع تولید و وضع بازرگانی ما مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه از بازار زیارتی سهم ناچیزی را در اختیار داریم افزود: این بازار ۵۰۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد و به جز اقلام خوراکی در حوزه صنایع دستی و پوشاک و تزئینات داخلی سهم ما از از این بازار تنها ۵ درصد است.
وی بیان کرد: بازار سوغات نه تنها یک بازار اقتصادی است بلکه بازاری معنوی، هویتی و حیثیتی است در حالی که کل فروش صنایع دستی کشور زیر ۱۰۰ میلیارد تومان است.
کوتاهی مرزداران اقتصادی اشتغال ۲ میلیون نفر را به مخاطره انداخته است
این مقام مسئول یاد آور شد: اکثر کالاهای قاچاق از مجاری غیرقانونی وارد کشور می شوند و مرزداران اقتصادی به وظیفه خود به خوبی عمل نمی کنند و این کوتاهی از جانب آنان زندگی و هنر فاخر ما را به مخاطره انداخته است.
وی بیان کرد:۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات در صنایع دستی برای ۱۰ هزار نفر ایجاد کار می کند ولی چند صد میلیارد تومان کالای قاچاق هر ساله وارد کشور می شود و این نشان می دهد ما در حوزه مرزداری اقتصادی جدی نیستیم لذا باید ساختار و نگرش تغییر یابد.
نامور تاکید کرد: در حال حاضر اشتغال ۲ میلیون نفر به مخاطره افتاده است و ترمیم مجدد اشتغال آنها امکان پذیر نیست.
وی خاطر نشان ساخت: زمانی که عمده کالاها از مجاری غیرشفاف و غیر مجاز وارد کشور می شود هنرمندان مادر رقابت ناسالم شکست می خورند لذا تا وقتی مرز اقتصادی کنترل نشود اقتصاد مقاومتی نیز شکست خواهد خورد.
معاون صنایع دستی کشور عنوان کرد: ارزش سوغات زیارتی به غیر از ارزش معنوی آن است ولی این سوغات به دست کسانی ساخته می شود که حتی به اسلام معتقد هم نیستند. ما نسبت به بازار های زیارتی حساسیت داریم و معتقدیم اگر می خواهیم بازار های اقتصادی را پس بگیریم باید از بازار های زیارتی شروع کنیم.
برای باز پس گیری بازار های زیارتی نیاز به فرهنگ سازی و گفتمان داریم
وی نیاز به فرهنگ سازی و گفتمان جدی را برای باز پس گیری بازار های زیارتی امری جدی خواند و گفت: بایستی شعار استفاده از صنایع دستی داخلی را سرلوحه برنامه های خود قرار دهیم و از دو نهاد روحانیت و رسانه نیز می خواهیم در تحقق این امر ما را یاری کنند.
بهمن نامور مطلق ضمن بیان اینکه مشکل ما توزیع است و ما نمی توانیم نهاد های واسطه ای برای توزیع کالاها پیدا کنیم، تصریح کرد: دولت موظف است با گفتمان سازی این بازار را که حق مسلم هنرمندان داخلی ما است به هر نحوی باز گرداند.
وی خاطر نشان کرد: هدف از اجرای پروژه شناسایی صنایع دستی در استان های مختلف، شناسایی استعداد ها، افتتاح نمایشگاه برای عرضه توانایی های موجود، ایجاد ارتباط بین تولیدکنندگان و فروشندگان برای رقابت با کالاهای خارجی، ساماندهی بازار و گفتمان سازی است.